ANA KONU

Klasik pazar günü aktivitesi olarak bu sefer koltuklarımı temizledim. Burada paylaşmayı uygun görüyorum.

Malzemeler:

Koch Chemie Pol Star ( Deri-Kumaş- Alcantara) temizleyici. Bizim araçlar için en optimum ürün bu. Bizim araçlarda arabanın döşemelerini direk bunla temizleyebilirsiniz.

51a7476dec9f3ee868b477401cf46988.jpg

1 adet mikrofiber bezli aplikatör (elimde bu vardı bunu kullandım)

7ae2dd508b0b44fc50e98002b1fd5556.jpg

Uygulanışı:

Pol Star’ı 1/5-1/20 oranında sulandırmanız gerek. Ben 1/7 sulandırdım. Fazlası bence çok seyrek olur. Elinizde suyu çekebilecek vakum makinesi yoksa anlattığım şekilde yapabilirsiniz. Aplikatöre yeterinde sıktıktan sonra aracın koltuklarına sürün ve fazlasını mikrofiber bezle alın. Sonra kurumaya bırakın.

Fotoğraflar:

24f898185cde5ba914458477be03295a.jpg

Sol koltuğu anlattığım şekilde temizledim. Sağ koltuğa dokunulmadı.
a1492890d23da8114e7800563002ad38.jpg

b5ce6d79de96522476e63a09f0166468.jpg

Buraya yüksek ihtimal tavuk suyu döküldü. Bu lekelerde de gayet etkili.
66f8eb4b8a65a7d80a13f9b6ca2e0189.jpg

Yaklaşık 10 mesaj yukarıda motoru nasıl temizlediğimi göstermiştim. 2 hafta/1000 km nin ardından motor haliyle hafif tozlanmıştı. Plastiklerin üstünde Koch Chemie NMPC vardı. Bu ürün dış aksamlardaki plastiklerde koruyucu özellik görüyor. Solan plastikleri yeni kondisyonuna getiriyor. Motoru 2 hafta sonra nemli bezle sildim ve ilk günkü haline döndü.
3ad3474b8f4642fed870dfefbb45237f.jpg

Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim[emoji1] Umarım faydalı olmuştur.

Öncelikle herkese Merhabalar 2011 yılından beri evdeki araçlarımızın ikisi de  honda  olan birisi olarak ((Honda araç almama sebep  o zamanki kibirli wv satış politikası nedeni ise param varken ve standart donanımda bile 3 ila  6 ay gibi beklersiniz diyerek soğutmaları her nasılsa şuan hemen teslim edebilir hale gelmişler)değiştirmeyi düşündüğümüz 2. aracımızı bu sefer golf mü alsak diye düşünüyoruz. highline donanım için anadolu yakası doğuş otodan bilgi aldım ve özönden  araçların standart donanım dışında cam tavan ve geri görüş kamerası ile geldiğini onun dışında sitede tanıtılsa bile opsiyon olarak alınması gereken özelliklerin özel siparişe girdiği ve şuan özel sipariş sisteminin kapalı olduğu ifade edildi en son alınanlarında geçen yıl yaz ortası ve öncesi olduğu söylendi. 
-Acaba bu gerçekten öylemi yakın zamanda alan varmıdır.?
-DSG ACT 150 düşünüyorum dsg herkesin söylediği gibi sorunlu bir şanzımanmı veya şuana kadar yapılan iyileştirmeler ile düzeltildi mi?
-Aracın mid led far sisteminde yer alan gündüz farları yazılım veya benzer işlemler ile ikili yanar (r line gibi) hale getirilirmi?
-4 jant istenilen opsiyona göre tahmini ne kadara değiştirilir.
açıkçası honda zdf (BMW. Mercedes de kullanıyor bu şanzımanı) görmüş birisi olarak dsg nin atikliği aldatıcımı ?
Sitesinde araçla tanıtılan bir çok özelliğin opsiyon olduğunu görünce şaşırdım açıkçası Bu opsiyonların bir çoğu yoksa daha çok opsiyon ve donanıma standart sahip olan BMW 118 alsam mı diye kararsızım(194 bintl ye bırakıyor Borusan) bu konuda vereceğiniz bilgiler önemli olacak malum en akıllı ve doğru fikirler o marka kullanılacılarından geliyor. şimdiden haklarınızı helal edin herkese selamlar Allaha emanet olun..

1.5 T3 motorlu V40 Inscription+Elite Pack düşünebilirsiniz. 153 bin tl fiyatı var ve donanım olarak baya dolu. Bence tercih edilebilir.

@AhmetCakmak 1.5 DSG ACT 150  için 165 bin fiyat verildi. BMV 118. 136 lık 1.5 turbo motor içinde türkiyedeki en üst paket (one edition m spor paket shadow olarak geçiyor  bu paket) borusan istinye 194 bin fiyat verdi alp beyazı renk için açıkçası donanımları ve estetik ayrıntıları düşündüğümde sadece gündüz led farı için 6-7 bin tl harcamam gerekirse diğer opsiyonları eklediğimde bmv 1 serisi daha akıllı geliyor ama diğer taraftan da golf çelişkisi aklımı kurcalıyor.

@akd33 hocam bayileri tek tek arayarak eldeki opsiyonlu araçları sorabilirsiniz. Büyük bayiler genelde opsiyonlu araçlar getiriyor.

Bilgi için dönen arkadaşlar teşekkürler, DSG test sürüşü yaptığımda atik ve hızlı geldi zdf lere göre fakat sürme esnasında da aracı sürdüğünüzü hisettiren duygu daha az , acaba dsg kullanılacıları olarak söylenen ve her yerde dile getirilen sorun kronikmidir mutlaka her araçta yaşanıyormu ? sorun  çözülüyormu ? veya arıza sonrası düzeltmeler yeterli mi dir sizce 

@akd33 aklınıza gelen başınıza gelir derler ki, bu beyaz eşyada da elektronikte de böyledir. Son 10 yıldır dsg li araç kullanıyorum ve bu sorunu vw araç almayı düşünenlerin bir savunma mekanizması, içsel bir çatışması olarak görüyorum. Yani, almak istiyorsunuz ama bunu bahane ederek almıyorsunuz. Elbette her şanzımanda sorun var, açın '' şikayet var '' isimli siteyi, merak ettiğiniz tüm araç modellerini tek tek  bir girin bakalım, vw nin dsg şanzımanına gelene kadar diğer markalarda daha ne rezillikler var dillendiril(e)meyen ve de can yakan... Vesselam  VW Golf candır, dsg de heyecan. Her bindiğinizde o heyecanı hisseder, onu satsanız bile bindiğiniz her araçta onu ararsınız emin olun.

Dostlar babamda Peugeot 2008 var. 2-3 hafta kadar önce 30.000km bakımı yapıldı yetkili servisinde. Lastik diş derinliği, antifiriz, akü seviyesi kontrol etmişler, servis formuna not düşmüşler. Balatalar bitmek üzere, 2000km gider değiştirelim mi dediler.

Neyse, bugün şans eseri kaputu açıp baktığımda fren hidroliği haznesini boş gördüm. Araçta herhangi bir arıza emaresi yok ancak bir süredir frenlerde güç kaybı hissediyordum. Belki fren sistemi içerisinde bir miktar sıvı vardır ama kabın boşalmasına anlam veremedim. Belki de balataların bu kadar erken bitmesi hidrolikle ilgili. Serviste diğer sıvıları kontrol edip belki de en hayati sıvı olan fren hidroliğini atlamışlar. Servislerin marka bağımsız ne kadar lakayıt çalıştığına tekrar tanık olmuş olduk.

Araç DOT 4 kullanıyor. DOT 4 standardı bir fren hidroliği alıp eklesek olur mu acaba yoksa tüm sistemin yenilenmesi mi gerekir, hava kalma durumu vs için..? Bu konuda tecrübesi olan var mıdır?

@Mugzy hocam normalde tüm sistemi yenilemek gerekli. Vw de bu işlem 250-300tl yetkili serviste. Peugeot için fikrim yok ne yazık ki  

Dostlar babamda Peugeot 2008 var. 2-3 hafta kadar önce 30.000km bakımı yapıldı yetkili servisinde. Lastik diş derinliği, antifiriz, akü seviyesi kontrol etmişler, servis formuna not düşmüşler. Balatalar bitmek üzere, 2000km gider değiştirelim mi dediler.

Neyse, bugün şans eseri kaputu açıp baktığımda fren hidroliği haznesini boş gördüm. Araçta herhangi bir arıza emaresi yok ancak bir süredir frenlerde güç kaybı hissediyordum. Belki fren sistemi içerisinde bir miktar sıvı vardır ama kabın boşalmasına anlam veremedim. Belki de balataların bu kadar erken bitmesi hidrolikle ilgili. Serviste diğer sıvıları kontrol edip belki de en hayati sıvı olan fren hidroliğini atlamışlar. Servislerin marka bağımsız ne kadar lakayıt çalıştığına tekrar tanık olmuş olduk.

Araç DOT 4 kullanıyor. DOT 4 standardı bir fren hidroliği alıp eklesek olur mu acaba yoksa tüm sistemin yenilenmesi mi gerekir, hava kalma durumu vs için..? Bu konuda tecrübesi olan var mıdır?
Dot4 olabilir ancak siz yine de kitapçığa bakın belki “peugeot onayı” gereken bir özel hidrolik kullanıyor olabilir.,En doğru bilgiyi kullanım klavuzunda yazar.,

Fren hidroliği motor yağı gibi değildir., motor yağında eksilme olsa ve aynı yağdan veya aynı viskozite değerinde yağ bulamazsanız başka yağ koyduğunuzda ciddi sorun teşkil etmez., ama fren hidroliği çok kararsız bir sıvıdır, böyle şeyleri hiç sevmez., Fren hidroliği aracın en ucuz sıvısıdır., en kaliteli olanını da alsanız, servisten orjinal de alsanız litresi 45-50 lirayı geçmicek kadar ucuz bir sıvı.. ve sistemin kapasitesi 1-1,5 litreyi geçmez.,

kapağı açıp delikten bidonun dibine doğru ışık kaynağı fener vs. ile bakın eğer sıvıyı görebiliyorsanız sistem hava almamıştır., yok halaa görülemiyorsa komple değiştirmek gerek.. Hidrolik sıvısı çok açık sarı renksiz bir sıvı olduğundan bazen seviyesini görmek veya azalıp azalmadığını fark etmek zor olabiliyor.,  bu sebebten bidonu elinizle hafif sallarsanız görme imkanınız daha kolay olur., 

ilave yapacaksanız fabrikanın koyduğu aynı marka orjinal hidrolikten alıp ilave yapınız dediğim gibi 2 farklı markanın ürününün birbiriyle karışması fren hidroliğinde sevimsiz sonuçlar doğurabilir..!!

Normalde min. çizgisinin altına düşünce uyarı vermesi gerekirdi., uyarı vermemesi biraz tuhaf olmuş.. Sistemde hava olursa fren ya hiç tutmaz yada zayıf tutar., eksiltme fazla ise ilave yaptıktan sonra ara-ara hidrolik seviyesini kontrol ediniz., eğer kısa süre içinde yine eksiltme yapıyorsa sistemde yağ kaçağı var demektir..!! 

Genelde fren hidrolikleri 2-3 yılda bir komple değişmesi gerekir.. çünkü zamanla sıvının içinde nem oluşur, sıvının kaynama noktası düşer.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@yusuf @forzaGilles bugün tanıdık ustaya götürdüm. Ön balataları değiştirdik. Balatalar eriyince fren daha aşağıdan bastığı için sıvı azalırmış. Yani kapta duran sıvı pistonu ittirebilmek için borulara iniyor. Balatalar değişince kaba sıvı geri geldi, eksiğini de tamamladık. :)

Merhaba arkadaşlar, Passat jantı Soho lar golf 7 ye uyarı mı ? 5*112 bijonlar 17 inç.. 

Dijonlardan kurtulmak istiyorum Madrid jantta piyasa da yok bayiden alsak pahalı olur sanırım. 

217B77E9-B7E8-4DDE-B193-3E477253677A.jpeg

C364CA3B-E484-4494-89AD-B567219AF658.jpeg

@Kürşat hiç böyle bir passat janti görmemiştim bijon aralığı uyarda et değerine bakmak lazım dijon ve durban 51 et değerine sahip 44-45 e kadar çok sırıtmaz ama daha dusuk bir et değeri janti çok disarda bırakır ki bu da sürtme vs gibi durumlara sebep olur.

Ankara da kis bitiminde arabanin altini nerede yikatabilirim ?

Arkadaşlar 10 kasim 2017 de aldığım aracın bu gün Kuman’da pil uyarısı verdi normal mi ? 

Arkadaşlar 10 kasim 2017 de aldığım aracın bu gün Kuman’da pil uyarısı verdi normal mi ? 
Hocam benimde 3 yıl dolmadan uyarı verdi 15tl ye alıp kendim değiştirdim.piller 10-15 tl arası.Pil beklemiş heralde yada çok kullandınız normal.

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri