@forzaGilles 

Ben arabayi 2017de aldim fakat aracim 2016 kasim yapimi Turkiye'ye de aralik ayinda gelmis. Uzerindeki farklar Bi-xenon uled adaptif surus asistanli. Yani direksiyonu cevirdiginizde viraja gore yon degistirenlerden

Urun kodlari ise

5G1941751

5G1941752

IMG_20180723_161128.jpgBenim farlarim 1.5 yil once mercekteki lekelenmeden dolayi degismisti. Merceklerde lekelenmeler hafiften basladi. Benim simdi asil sorununum camin iç kisminda bir iz olusmus bugu gibi ama surekli var. Garantim bitti. Ne yapabilirim ??

IMG_20180723_163941.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ekli dosyayı görüntüle 16445Benim farlarim 1.5 yil once mercekteki lekelenmeden dolayi degismisti. Merceklerde lekelenmeler hafiften basladi. Benim simdi asil sorununum camin iç kisminda bir iz olusmus. Garantim bitti. Ne yapalirim ??
Hangi iz 'den bahsediyorsunuz hocam., kırmızı renk ile işaretlediğimden mi? yoksa sarı ile işaretlediğim iz den mi.? kırmızı dan bahsediyorsanız bu bir sorun veya kusur değildir., tüm mercekli araçlarda o halka şekli (mercedes bmw dahil) 0km araçlaında bile mevcuttur., yok sarı ile işaretlediğim lekelerden bahsediyorsanız şampuan kalıntısı kuruyup iz yapmış olabilir.,

@forzaGilles

Hocam mercegin yaptigi iz var o tamam onda sikinti yok mavi ile isaretledigim bolgede iz var camin ic kisminda kumasa su dokulurde iz kalir gibi. İsiksiz ortamda belli deil simdilik ama fari kapatip telefonunun flash ile baktigim zamanda  belli oluyor

@forzaGilles

Hocam mercegin yaptigi iz var o tamam onda sikinti yok mavi ile isaretledigim bolgede iz var camin ic kisminda kumasa su dokulurde iz kalir gibi. İsiksiz ortamda belli deil simdilik ama fari kapatip telefonunun flash ile baktigim zamanda  belli oluyor
edit düzeltme hocam bu bölge dediğim gibi şampuan kalıntısından oluşmuş lekeler olabilir/olmayada bilir., bunu anlamak için polisaj lazım

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gerek far buğulanması gerekse farlarımın haddinden fazla uzağı aydınlatması sebebiyle garanti süresi inde defalarca servise gitmiş ama olumlu bir sonuç alamamıştım. Daha sonra far buğu/ lekelenmesi sebebiyle garantiden ücretsiz değişim sağlayanların plakaları ile servise gittiğimde sadece 1 plakaya ait yapılan işlemin görülmesi garanti bitiminden sonra  farlarımın ücretsiz değiştirilmesine yetti. Farlarımın değiştirilmesi ile de aşırı yukarı/uzağı aydınlatma probleminden De kurtulmuş oldum.

Gerek far buğulanması gerekse farlarımın haddinden fazla uzağı aydınlatması sebebiyle garanti süresi inde defalarca servise gitmiş ama olumlu bir sonuç alamamıştım. Daha sonra far buğu/ lekelenmesi sebebiyle garantiden ücretsiz değişim sağlayanların plakaları ile servise gittiğimde sadece 1 plakaya ait yapılan işlemin görülmesi garanti bitiminden sonra  farlarımın ücretsiz değiştirilmesine yetti. Farlarımın değiştirilmesi ile de aşırı yukarı/uzağı aydınlatma probleminden De kurtulmuş oldum.
Hayırlı olsun Hocam. Farınız da yolunuzda açık olsun :)   :'(

Hayırlı olsun Hocam. Farınız da yolunuzda açık olsun :)   :'(
Teşekkür ederim. Koca 1 senenin sonunda artık hiçbir kimse farlarım yüzünden flaşörlerini yakmıyor. İlk başlarda çok önemsemiyordum ama bir gece izmir çıkışında öndeki aracın arka yolcu camından biri beline kadar sarkıp hareketler , aksiyonlar yapmaya başlaması bardağı taşırdı. Emanet olsa adamda belki de ben ve araçtakiler şuan yoktuk.

Merhaba

2016 Golf BiXenon farımın ön cam iç bölgesinde bu şekilde bir leke var. 

Temizlemek için önerisi olan var mı acaba? Servis garantisi devam ediyor. Servis garantiden değişim yapar mı?

20180719_211426.jpg

20180719_211428.jpg

merhaba sanırım aynı sorun benim 2014 golf de de var garantisi bittiği için tedirginim

34BE9E35-1F11-4A30-A232-87CD4771CB28.jpeg

D37860F4-8F1C-4236-B39F-53A8237C6582.jpeg

3D77B189-164F-4277-A0C6-C4C324844FE4.jpeg

8848829F-7F52-4DDF-ACEA-9D0B68E6EC74.jpeg

Arkadaşlar selam herkese. Benim 2013 model aracım da da basic bi xenon farlar var. Ve merceği nerdeyse tamamen lekelenmiş durumda. Akşamları sisleri yakmasam nerdeyse önümü göremeyeceğim.Far camı da farlar açıkken buğu yapıyor ve haliyle lekeli duruyor. Tek çözüm yeni bir far almak mıdır? Yoksa mercek temizlenmesi veya değişmesi yapabilir miyim? Fikir ve önerilerinize açığım :) 084A8EAE-2EB4-438F-8FA1-76F353B9DE7F.jpeg03FE612B-00A2-46F4-BE90-83AF48EC3F71.jpeg

3F4B572E-E206-4D0F-A4D8-33E547FBE35E.jpeg

14495561-DEE3-4BAF-815A-C7A65DE2E780.jpeg

Arkadaşlar selam herkese. Benim 2013 model aracım da da basic bi xenon farlar var. Ve merceği nerdeyse tamamen lekelenmiş durumda. Akşamları sisleri yakmasam nerdeyse önümü göremeyeceğim.Far camı da farlar açıkken buğu yapıyor ve haliyle lekeli duruyor. Tek çözüm yeni bir far almak mıdır? Yoksa mercek temizlenmesi veya değişmesi yapabilir miyim? Fikir ve önerilerinize açığım :) Ekli dosyayı görüntüle 17347Ekli dosyayı görüntüle 17346

Ekli dosyayı görüntüle 17348

Ekli dosyayı görüntüle 17349
Öncelikle amerikan parkları iptal etmenizi öneririm çünkü sinyaller bu şekilde sürekli yandığından farın iç yapası normale göre daha fazla ısınıyor., bu zaten sorunlu olan farın hava sürkülasyonu nu olumsuz etkiliyor., ve içerdeki haddinden fazla sıcaklık buğulanmayı hem buğulanmayı artırır hemde merceği etkiliyor.., Merceklerdeki lekelenmeye gelirsek mercekleriniz tamamen puslaşmış ve iyice kötü halde., değiştirmeniz gerekli., Araç 2013 model olduğundan eğer ilk alındığından beri değiştirmediyseniz Xenon ampülleriniz de son demlerini yaşıyordıur dicem ama resimlere bakınca ampülün renginde pek morlaşma belli olmuyor/gözükmüyor (xenon 'ların ömrü bitmeye yakın ampülün verdiği ışık beyazdan mor renge doğru bir hal alır ve aydınlatma kötüleşmeye başlar)., Nette far ve elektrik işiyle uğraşan bazı kişilerin farın içine açtığını duymuştum (başka bir işlem için) Farın içinin açılması biraz sıkıntı ama düzgün el işçiliği olan birisi zarar vermeden açar ama alacağı işçilik buna değer mi bakmak gerek., ancak burdaki sıkıntı merceklenderki lekelenmenin merceğin dış kısmında mı oluşuyor yoksa merceğin iç kısmında mı bilmiyoruz., Eğer lekeler merceğin iç kısmında oluşuyorsa farın içini açtırmanız boşuna zaman kaybı ve para kaybı olacaktır., Sanırım farları ısıtarak açıyorlardı..

@Yucelbro @RLCZB  Hocam garantiniz bitmiş olsa da bu konuda endişe etmenize gerek yok. Sorunun çözümü mümkün. 

Bi-xenon Basic farlarınızda Valeo marka mercek kullanılıyor ve malesef asıl sorun merceğin arkasındaki krom parçada. Isıdan dolayı zamanla burası kararıyor ışığı yola aktaramaz hale geliyor ve mercekte de kirlilik görüyorsunuz.

Yaklaşık 1 yıl önce @tosbega Bayram hocam bu konuda benden tavsiye istemişti. Bende kendisini İlker hocama yönlendirdim. Bi-xenon Basic farlarını kargo ile İstanbul'a gönderdi. Farlar açıldı, Valeo mercekler söküldü yerine Bosch marka mercekler takıldı ve far güzelce kapatıldı. Yaklaşık 1 senedir kullanıyor ve herhangi bir sorun yaşamadı diye biliyorum. Far yükseklik ayarında da herhangi bir kayıp yok aynen çalışıyor. Ancak U LED'li farlarınız varsa Bosch marka mercek ile değişim yapılamıyor yine Valeo marka aynı model mercek ile değişim mümkün. Ancak yeni ürünler çıktıysa ve daha iyi mercekle değişim mümkünse İlker hocam bu konuda en güncel bilgiye sahiptir.   

Bayram hocam sende görüşlerini paylaşabilirsen çok sevinirim. @tosbega

@Yucelbro @RLCZB Aşağıdaki numarayı arayıp benden de selam söyleyin, İlker hocamın yapacağı işlerin kalitesine kefilim :)  Zaten kendisi 1 yıl da garanti veriyor.

İlker Kemal BİKEÇ

0532 387 1018

@forzaGilles @MSEaslında Amerikan parklarım açık değil hocam sadece 4lüler açıkken seri fotoğraf çekimiyle bu anı yakaladım😃 aracımı geçen sene almıştım ama aracın yaşından dolayı merceğin ve farın zamanla bu hale geldiğini düşünüyorum. Mercek aydınlatması zifiri karanlıkta iyi bir şekilde aydınlatıyor,selektörde de güzel bir aydınlatma sağlıyor ama akşam aydınlatmalı yollarda sisleri yakarak idare ediyorum. Netten araştırma yapıyorum da far tamiri ve değiştirilmesi ile ilgili vag grubu araçların farlarını açamıyoruz, onlar açılmıyor,sıkıntılı gibi ifadeler kullanıyorlar hem maslakta hem de bostancı sanayide. Valeo yaklaşık 8-10 senedir aynı merceği hiç iyileştirme yapmadan bütün vag grubu araçlarda kullanıyormuş. O yüzden 1-2 yaşındaki araçlarda bile bu sorunlar ortaya çıkabiliyor maalesef. Hella marka merceği de golfe uyarlarmış halini de görmüştüm youtube da far tasarım merkezi diye bir kanalda gayet iyi aydınlatma sağlıyordu. Bosch markalı merceğin de iyi olduğunu duymuştum. Ama en kötüsünün valeo olduğunu düşünüyorum. En iyisi hocam tavsiyenize uyarak İlker ustayla iletişime geçmem olacak sanırım. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Saygılar😎

Geri
Üst Alt