Retrofit projesi olarak taktığım u led far merceği şu şekilde bir sorun varmidir ? Konuyu detayli okuyunca biraz korktum açıkçası

63a80e655ad86b10cccc03f1d38fee3c.jpg
Bu açıdan belli olmuyor/olmaz., Çamurluğa doğru hafif açılı çaprazdan bakarak daha iyi anlarsınız ve karanlık bir ortamda olmalı ki var ise belli olur

Merhaba arkadaşlar,

benğm değişeli 1 yıl oldu. Takılan farlar zamanla aynı oldu. Hayal kırıklığı yani. 

Sanki var gibi ama tam emin olamadım., eğer varsa da tamamen yüzeyi kaplamışta belli olmuyor gibi duruyor.,eski sayfalardaki diğer arkaşların resimlerini bi inceleyin hocam
Hocam aydinlatmadan en ufak bir şikayetim yok açıkçası, muazzam derecede memnunum ancak konuyu okuyunca aklima kurt düştü acikcasi , gördüğüm fotolar hep parca parca bugulanma dökülme gibiydi oyle bisey pek gözükmüyor 

Acaba statik dönüş farından girerek şu videodaki gibi mercek temizleme yapılabilir mi?

Bu konu hakkında ne dersiniz?

Arkadaşlar merhaba, golf 7 highline mercek yüzeyindeki leke problemini daha önceden de konuşulmuştu, kimi garantiden, kimi ise kendi imkanları ile farlarını değiştiriyordu. Aynı problem bende de vardı ve garantiden 
%70 oranında bir kısmı karşılanacağından, baya masraflı bir değişimdi. Farı biraz incelediğimde, viraj aydınlatma farlarının ampulünü çıkararak, farın içine ulaşıp mercekleri silebileceğimi düşündüm ve dün deneme gerçekleştirdim. 
Sonuçlar gayet başarılı. Bir tel elbise askısını kesip ucuna ıslak mendil bağlayarak işlemi gerçekleştirdim. Biraz uğraştırdı ama, yüksek maliyetli değişimden kurtulmuş oldum. Silerken nasıl 
fark ettiği ile ilgili resimlerde paylaşıyorum. Fazla vaktim olmadığından ıslak mendil kullanarak mercekleri sildim.Daha detaylı temizlik yaparken cam temizleyicibir ürün kullanacağım. Fakat ıslak mendil ile bile sonuçlar şaşırtıcı derecede iyi. 
Umarım sorunu yaşayan diğer arkadaşlara da faydalı olur.

grnt1.JPG

grnt2.JPG

grnt3.JPG

grnt4.JPG

grnt5.JPG

IMG_0286.JPG

IMG_0287.JPG

şimdi benim anlamadım mercegin arka tarafımı lekelenıyor ön tarafımı ?

@Ümit Akkaya Merhaba, belkide arka tarafta lekeleniyordur ama, şimdilik ön tarafı temizlemek bile ışık performansını arttırdı.

Dahiyane bir islemm olmus. Işe yaramış gibi gözüküyor. Paylaşım için de ayrıca Teşekkürler. Iyi Forumlar Dilerim.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

[mention=1641]Ümit Akkaya[/mention] Merhaba, belkide arka tarafta lekeleniyordur ama, şimdilik ön tarafı temizlemek bile ışık performansını arttırdı.
Paylaşım için teşekkürler , çok iyi fikir , benim farlarım garantiden değişmişti fakat 1 yıl sonra tekrarladı. Farı açtırmaktansa bunu deneyebilirm..

Herkese merhabalar aracım şuan bu problemden ötürü serviste ve parçayı değiştirmemek için ısrar ediyorlar. Sizlerden ricam şuan yeni olarak takılan farkların parça numarası nedir. Benim aracımın üzerindekilerle farklı mıdır bunu öğrenirsem işim sanırım daha da kolaylaşacak şimdiden herkese teşekkürler.

Herkese merhabalar aracım şuan bu problemden ötürü serviste ve parçayı değiştirmemek için ısrar ediyorlar. Sizlerden ricam şuan yeni olarak takılan farkların parça numarası nedir. Benim aracımın üzerindekilerle farklı mıdır bunu öğrenirsem işim sanırım daha da kolaylaşacak şimdiden herkese teşekkürler.
1) Sağ ön farınıza yandan eğilip bakarak şuan ki sağ farlarınızın parça kodunugörebilirsiniz., 2) servis istese de zaten eski seri farlardan takamaz çünkü farlar bu sorundan revizyona gitti ve parça numaraları değişti., çok küçük bir ihtimal oldu da servisin elinde eski seri farlardan kalmış (zor ihtimal) motor kaputunu açıp sağ farınızın parça kodunu bir yere not edip., değişim yapıldıktan sonra yeni takılan ile karşılaştırabilirsiniz (hem görsel parça koduna bakarak hem de faturadan).,

3) aracınızda bulunan farlar bi-xenon basic mi., uled 'li bi-xenon plus far mı, yoksa dinamik light assist 'li uled bi-xenon plus far mı söylerseniz yeni farların parça kodunu size verebilirim..?

4) Servis değiştirmemek için neden ısrar ediyor bilmiyorum ancak kendilerine bunun kronik bir sorun olduğunu zamanında doğuş merkezden değişim için tüm servislere yazı geldiğini söyleyiniz., ve pek çok kişinin bu sorundan farlarının değiştiğini söyleyiniz., yetmez ise servis danışmanına garanti bölümü ile görüşmesini gerektiğini söylerseniz onlar zaten bu sıkıntıyı biliyorlar., değişim onayı 5-10dk. içinde onaylanıyor., İnatçı birisine denk gelmişsiniz kendilerine diyin ki bakın yedk parça ile görüştürün orda zaten sistemden baktıklarında parçanın parça kodunun değiştiğini ekrandan göreceklerdir (bir parça nın parça kodu değişmesi için o parçanın bir sebebten revizyona uğramıştır..) bu kadar basit., Halaa ısrar ederlerse konunun eski sayfalarında değişim yapan arkadaşların araçlarının plakaları mevcut., bu plakalar ile servis danışmanına sistemden sorgulattırmasını söyleyin zaten kendisi değişim yapıldığını görecektir., yook halaa sizi geri zekalı yerine koymaya çalışıyorsa doğuş merkezi arayarak şikayet edeceiğinizi söyleyin ve doğuşu arayarak şikayetinizi ve olayın kronik bir sorun olduğu pek çok insanın bu sorundan değişimlerinin yapıldığını belirtin kendileri 1-2 gün içinde değişimi onaylayacaktır., Son seçenek olarakta başka bir servise giderek başvurun bazen böyle kıl servisler olabiliyor birinin onay vermediği bişeyi diğer servis 5-10dk. içinde okeyliyor

1) Sağ ön farınıza yandan eğilip bakarak şuan ki sağ farlarınızın parça kodunugörebilirsiniz., 2) servis istese de zaten eski seri farlardan takamaz çünkü farlar bu sorundan revizyona gitti ve parça numaraları değişti., çok küçük bir ihtimal oldu da servisin elinde eski seri farlardan kalmış (zor ihtimal) motor kaputunu açıp sağ farınızın parça kodunu bir yere not edip., değişim yapıldıktan sonra yeni takılan ile karşılaştırabilirsiniz (hem görsel parça koduna bakarak hem de faturadan).,

3) aracınızda bulunan farlar bi-xenon basic mi., uled 'li bi-xenon plus far mı, yoksa dinamik light assist 'li uled bi-xenon plus far mı söylerseniz yeni farların parça kodunu size verebilirim..?

4) Servis değiştirmemek için neden ısrar ediyor bilmiyorum ancak kendilerine bunun kronik bir sorun olduğunu zamanında doğuş merkezden değişim için tüm servislere yazı geldiğini söyleyiniz., ve pek çok kişinin bu sorundan farlarının değiştiğini söyleyiniz., yetmez ise servis danışmanına garanti bölümü ile görüşmesini gerektiğini söylerseniz onlar zaten bu sıkıntıyı biliyorlar., değişim onayı 5-10dk. içinde onaylanıyor., İnatçı birisine denk gelmişsiniz kendilerine diyin ki bakın yedk parça ile görüştürün orda zaten sistemden baktıklarında parçanın parça kodunun değiştiğini ekrandan göreceklerdir (bir parça nın parça kodu değişmesi için o parçanın bir sebebten revizyona uğramıştır..) bu kadar basit., Halaa ısrar ederlerse konunun eski sayfalarında değişim yapan arkadaşların araçlarının plakaları mevcut., bu plakalar ile servis danışmanına sistemden sorgulattırmasını söyleyin zaten kendisi değişim yapıldığını görecektir., yook halaa sizi geri zekalı yerine koymaya çalışıyorsa doğuş merkezi arayarak şikayet edeceiğinizi söyleyin ve doğuşu arayarak şikayetinizi ve olayın kronik bir sorun olduğu pek çok insanın bu sorundan değişimlerinin yapıldığını belirtin kendileri 1-2 gün içinde değişimi onaylayacaktır., Son seçenek olarakta başka bir servise giderek başvurun bazen böyle kıl servisler olabiliyor birinin onay vermediği bişeyi diğer servis 5-10dk. içinde okeyliyor
Hocam serviste parca numaralarini ve is emirlerini inceledik. 

Cok ilginc ve çözemediğim bir durum var ortada bu noktada sizlerin yardimini rica ediyorum. Benim aracımda suan takili olan farlarin urun kodu

5G1 9417 51 ve 52.

Fakat aracimin şasi numarasi incelendiginde uzerinde takili olan farlarin urun kodu 5G1 9417 53 ve 54 güncellenmiş olan far serisinden gözüküyor.

Bu durum nasil olabilir? Benim aracimin uzerinde takili olanla sasideki urun kodlari nasil farklı olabilir yardımlarınızı rica ediyorum.

Servisin değişim onayi alamamasinin en buyuk nedeni bu sanirim çünkü değişecek parca ile suan uzerinde bulunan parca ayni gozukuyor sistemde fakat gercekte bu durun farkli.

Hocam serviste parca numaralarini ve is emirlerini inceledik. 

Cok ilginc ve çözemediğim bir durum var ortada bu noktada sizlerin yardimini rica ediyorum. Benim aracımda suan takili olan farlarin urun kodu

5G1 9417 51 ve 52.

Fakat aracimin şasi numarasi incelendiginde uzerinde takili olan farlarin urun kodu 5G1 9417 53 ve 54 güncellenmiş olan far serisinden gözüküyor.

Bu durum nasil olabilir? Benim aracimin uzerinde takili olanla sasideki urun kodlari nasil farklı olabilir yardımlarınızı rica ediyorum.

Servisin değişim onayi alamamasinin en buyuk nedeni bu sanirim çünkü değişecek parca ile suan uzerinde bulunan parca ayni gozukuyor sistemde fakat gercekte bu durun farkli.
Aracınız da hangi tip bi-xenon var., bi-xenon basic, bi-xenon plus veya bi-xenon plus + dinamik light assist hangisi mevcut.? bir de ruhsata bakıp aracın ilk muhayene geçerlilik tarihi öğrenin bu tarihten 3 yıl öncesi aracın doğum tarihidir..? bunları söylerseniz daha doğru şekilde yardımcı olalım..

Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt