Konu biraz eski ama aynı sorun bendede vardı ve aracımın garantisi bitmişti . Gece yolu göremiyordum o kadar kötü aydınlatıyordu bixenon lar . Farı temizletmeye karar verdim ve temizlettim merceğide temizlediler birde ampul bitmişti yeni ampul aldım taktım . Şuan aracımda bi xenon far olduğunu hissetmeye başladım [emoji4] aynı sorunu olupta garantisi biten arkadaşlar temizletebilir . Sorusu olan var ise detaylı şekilde cevaplarım
İyi akşamlar hocam, temizleme olayını servis mi yapıyor? Ne kadar ücret alıyor bu işlem için acaba? Bu yöntem benim de aklıma geldi fakat bizim farlar açılmıyor bu nedenle pek mümkün olabileceğini düşünmüyordum.

İyi akşamlar hocam, temizleme olayını servis mi yapıyor? Ne kadar ücret alıyor bu işlem için acaba? Bu yöntem benim de aklıma geldi fakat bizim farlar açılmıyor bu nedenle pek mümkün olabileceğini düşünmüyordum.
İyi akşamlar hocam . Atatürk oto sanayide yapan bir yer var far tuning . Farları açıp temizliyorlar , orjinale uygun şekilde kapatıyorlar . Ben 500₺ ye yaptırdım  tertemiz oldu . Tabi bu açıp kapatma işeminden sonra buharlanma yapabilir denildi ama başka şansım yoktu zaten denedim ve buharlanma falan olmadı gayet memnun kaldım . Resim paylaşırım

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba Arkadaşlar, 

Benim farlar garanti bitmesine yakın değişmişti, geçen hafta 15 000 bakımdan dolayı aracı servise götürdüğümde sağ farın tekrar hafiften lekelenmeye başladığını gördüm, sol far 2017 ocak, sağ far 2016 aralık üretimi, araç yaklaşık 1 haftadır serviste ve farı garantiye sokmaya çalışıyorlardı, az önce haber geldi, teknik birim far değişsin demiş ama garanti bittiğinden %70 indirim alabilmişler ve işçilik dahil 750 tl ye geliyor. servis biraz daha indirim için görüşeceklermiş. sizce ne yapmalıyım, siz ne yapardınız?

saygılarımla

Merhaba Arkadaşlar, 
Benim farlar garanti bitmesine yakın değişmişti, geçen hafta 15 000 bakımdan dolayı aracı servise götürdüğümde sağ farın tekrar hafiften lekelenmeye başladığını gördüm, sol far 2017 ocak, sağ far 2016 aralık üretimi, araç yaklaşık 1 haftadır serviste ve farı garantiye sokmaya çalışıyorlardı, az önce haber geldi, teknik birim far değişsin demiş ama garanti bittiğinden %70 indirim alabilmişler ve işçilik dahil 750 tl ye geliyor. servis biraz daha indirim için görüşeceklermiş. sizce ne yapmalıyım, siz ne yapardınız?
saygılarımla
Garantiden değişmiyor ise eski farı size versinler
kabul ederlerse 1000 tl de verin.

Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

Merhaba Arkadaşlar, 

saygılarımla
Sayın hocam, yeni takılan farların hava tahliye kanalları %100 açık yapılmadığı sürece aynı sorun yeniden baş gösterecektir., revizyona gidilmiş yeni farlarda bir nebze bu sorun giderilmeye çalışılsa da hava tahliye kanallarının tırnakları son kademeye alınıp %100 açık ayarlanmaz ise aynı sorun tekrardan ortaya çıkıyor., Diğer önemli husus yine bu konuda geçen sene bu sorun sebebinden farları değişen bir arkadaşımız var dı., kendisi yeni far takılır iken vakum yapılarak farın içindeki nemin alınması gerek diye yazmıştı.! kendisinin aracında servis farları içindeki nemi almak için vakum yaptığını ve hava tahliye kanallarını %100 açık ayarladıklarını söylemişti., Mutlaka böyle bir cihaz vardır ancak ben bu zamana kadar (evlerde kullanılan klimanın montajı sırasında yapılan vakum haricinde) fara vakum yapan bir makine duymadım/görmedim ancak kendisine ulaşarak net bir bilgi almak lazım..

@yusuf @forzaGilles Değerli üstadlarım, az önce servise farlar bedelsiz değişmeyecek ve ileride aynı sorunu yaşayacaksam bu şekilde kullanıp daha kötü olduğu zaman değiştirmek istediğimi ve araç hazır ise gün içinde teslim almak istediğimi belirten bir mail yazdım. sonuçta bu kronik bir sorun ve kullanıcı hatası olmamasına rağmen para talep ediliyorsa ve tekrarlama durumu var ise değiştirmek anlamsız.

saygılarımla

@yusuf @forzaGilles Değerli üstadlarım, az önce servise farlar bedelsiz değişmeyecek ve ileride aynı sorunu yaşayacaksam bu şekilde kullanıp daha kötü olduğu zaman değiştirmek istediğimi ve araç hazır ise gün içinde teslim almak istediğimi belirten bir mail yazdım. sonuçta bu kronik bir sorun ve kullanıcı hatası olmamasına rağmen para talep ediliyorsa ve tekrarlama durumu var ise değiştirmek anlamsız.

saygılarımla
Mutlaka değişim yaptırım değerli Hocam 

Yakın bir dostum garantisi bittikten sonra biraz arıza çıkartarak da olsa iyi niyet garantisi kapsamında değişim yaptırdı.  Sizin bu yaklaşımınız onların işine gelecektir.

Mutlaka değişim yaptırım değerli Hocam 

Yakın bir dostum garantisi bittikten sonra biraz arıza çıkartarak da olsa iyi niyet garantisi kapsamında değişim yaptırdı.  Sizin bu yaklaşımınız onların işine gelecektir.
Murat Hocam,

Az önce servisten mail geldi, ücret 300-400 tl gibi bir rakam ve garanti kapsamına giriyor (2 yıl) sizce değiştireyim mi?

c8268cf6e94a13dfdbbecea1aaf6589f.jpg

Garantiden değişen farlarımın mercekleri tekrar puslandı, yenilenen güncellenen farlarda bir işe yaramamış gibi görünüyor[emoji20]

Benim 2013 aracın farları da puslu. Şuan değişim yaptırabilir miyim fikri olan var mı acaba?

Değişimden sonra takılanlarda da puslanma olmuş. yeni güncellenen farlardan taktıran oldu mu onlarda durum nasıldır? 

Benim 2013 aracın farları da puslu. Şuan değişim yaptırabilir miyim fikri olan var mı acaba?

Değişimden sonra takılanlarda da puslanma olmuş. yeni güncellenen farlardan taktıran oldu mu onlarda durum nasıldır? 
çok zor değişeceklerini sanmıyorum Hocam.

Retrofit projesi olarak taktığım u led far merceği şu şekilde bir sorun varmidir ? Konuyu detayli okuyunca biraz korktum açıkçası

63a80e655ad86b10cccc03f1d38fee3c.jpg

Zor ama imkansız da değil biraz da gittiğiniz servisin tutumu ile alakalı bir durum., Aynı sizin gibi 2013 model bir araç için turuncu sitede bir arkadaş doğuş oto ile görüşerek %70 indirim almış

Geri
Üst Alt