Kullanıma göre değişir hocam. 3-5 yıl diyebiliriz orjinal için ortalama benceAradım hocam ahlatçıyı gitmeye yakın randevu alacağım, farlara bakarız sıkıntı varsa değişimini sağlarız dedi ama bakalım [emoji848] yusuf hocam bu farlar ömrünü ne kadar sürede tamamlıyor
Peki hocam ömrünü uzatmak ya da kısaltmamak icin neler yapabiliriz, şunu da sorayım far auto modda kaldığında aracı çalıştırırken kısılıyor farlar haliyle, bu zararlı mi meselaKullanıma göre değişir hocam. 3-5 yıl diyebiliriz orjinal için ortalama bence
Bence çok da dert etmeyin böyle şeyleri. Keyifle binin aracınızı.Peki hocam ömrünü uzatmak ya da kısaltmamak icin neler yapabiliriz, şunu da sorayım far auto modda kaldığında aracı çalıştırırken kısılıyor farlar haliyle, bu zararlı mi mesela
Ben aracı çalıştırmadan önce farları OFF konuma alırım daha doğrusu olayın mantığı şudur; aracı park ettikten sonra motoru stop etmeden önce farlar kapatılır sonra motor stop edilir., bu da ertesi gün aracı çalıştırırken farları off konuma getirmeyi unutmanızı önler., Zaten bu işe gönül koymuş pek çok insan bilir ki; aracı stop etmeden önce klimayı, farları, koltuk ısıtmayı vs. kapatmak en doğrusudur.,Peki hocam ömrünü uzatmak ya da kısaltmamak icin neler yapabiliriz, şunu da sorayım far auto modda kaldığında aracı çalıştırırken kısılıyor farlar haliyle, bu zararlı mi mesela
Mümkünse bi süre daha çalmasın.Xenon lar bitiyor eren. Masraf kapıyı çaldı
Keyifle biniyorum da insanın aklına düşüyor işte hocam [emoji4]Bence çok da dert etmeyin böyle şeyleri. Keyifle binin aracınızı.
Tabi bu benim düşüncem.
Hocam ben de servise gideceğim arkadaşlar bana da özelden yazarsa sevinirim boş gitmemiş olurum serviseFarlari garantiden değişen golf severler plakalarinizi özelden paylaşabilir misiniz ?
(Servis bu durumun bir sorun olmadigini. Arkasında çalışan fanin bu duruma neden olduğunu , değişim halinde kısa sürede aynı duruma geleceğini ve değişim yapamayacaklarini söylediler..)
( Bu konu ile alakalı sadece 1 kişinin farlarının değiştiğini söylediler. Bu sebeple farları degisenlerin araç plakalariniza ihtiyacım var.)
Yanmıyorsa mefta olmuş değişmesi gerekiyor., yalnız xenon ampüller biraz pahalıdır tanesi 200 ile 400 lira arasında (markasına ve kalitesine göre) değişir., Ayrıca Xenon ampüller tek olarak değişmez çift olarak değişmesi gerekir.! Tek olarak değişir ise renk ve ton farkı oluşur ve far ayarı yapılırken kalibre sorunu olur..Merhaba! Arkadaşlar bugün arac uyarı verdi sağ kısa far kontrol edin diye şu an yanmıyor farlar bixzenon ne yapmam gerekiyor ?
Anladım teşekkür ediyorum 2013 aracım garantili değil sanıyorum bir kere de dışarda yağ bakıkı yaptırdım servis bakmaz diye düşünüyorum. Ben bir kontrol ettireyim çok sağolunYanmıyorsa mefta olmuş değişmesi gerekiyor., yalnız xenon ampüller biraz pahalıdır tanesi 200 ile 400 lira arasında (markasına ve kalitesine göre) değişir., Ayrıca Xenon ampüller tek olarak değişmez çift olarak değişmesi gerekir.! Tek olarak değişir ise renk ve ton farkı oluşur ve far ayarı yapılırken kalibre sorunu olur..
Golf 'ün OEM Xenon'ları D3S 4300k olarak Philips Xenstart veya Osram Xenarc ikisinden biri çıkar., Ampülü söküp hangi marka bakmak gerekir., Philips 'in piyasada çok fazla sahte/çakması var bu sebebten güvenilir bir yerden yada yetkili satıcı veya direk distribütör den almakta fayda var..
Not: Aracın garantisi devam ediyor ise servis ile konuşun garantiden değiştirebilirler., bazen garanti kapsamına aldıkları olabiliyor., veya aracın tüm bakımları serviste yapılmış ise iyi niyet garantisinden yararlandırılıp duruma ve parçaya cinsine göre %30 ile %50 arası indirim yapabiliyorlar., ilk önce servis ile görüşün., belki Xenon beyni arızası da olabilir veya araçta Uled'li Adaptif Bi-Xenon Plus far var ise AFS modülü arızalanmıştır dicem fakat o zaman ekranda AFS modülü arızası yazması gerekirdi., Dediğim gibi önce servis ile görüşün fiyat alın indirim talep edin veya aracın iyi niyet garantisi devam ediyor ise indirim yapabilirler..
Yazdık ama plaka paylaşımı yapan olmadı.Hocam ben de servise gideceğim arkadaşlar bana da özelden yazarsa sevinirim boş gitmemiş olurum servise
Sağlık olsun hocam dis geçirebilirsek değiştireceğiz bakalımYazdık ama plaka paylaşımı yapan olmadı.
Şuan servisdeyim , buğu problemi için yazımıza cevap gelmemiş. [emoji20]