Aradım hocam ahlatçıyı gitmeye yakın randevu alacağım, farlara bakarız sıkıntı varsa değişimini sağlarız dedi ama bakalım [emoji848] yusuf hocam bu farlar ömrünü ne kadar sürede tamamlıyor

Aradım hocam ahlatçıyı gitmeye yakın randevu alacağım, farlara bakarız sıkıntı varsa değişimini sağlarız dedi ama bakalım [emoji848] yusuf hocam bu farlar ömrünü ne kadar sürede tamamlıyor
Kullanıma göre değişir hocam. 3-5 yıl diyebiliriz orjinal için ortalama bence

Kullanıma göre değişir hocam. 3-5 yıl diyebiliriz orjinal için ortalama bence
Peki hocam ömrünü uzatmak ya da kısaltmamak icin neler yapabiliriz, şunu da sorayım far auto modda kaldığında aracı çalıştırırken kısılıyor farlar haliyle, bu zararlı mi mesela

Peki hocam ömrünü uzatmak ya da kısaltmamak icin neler yapabiliriz, şunu da sorayım far auto modda kaldığında aracı çalıştırırken kısılıyor farlar haliyle, bu zararlı mi mesela
Bence çok da dert etmeyin böyle şeyleri. Keyifle binin aracınızı.

Tabi bu benim düşüncem.

Ben aracı çalıştırmadan önce farları OFF konuma alırım daha doğrusu olayın mantığı şudur; aracı park ettikten sonra motoru stop etmeden önce farlar kapatılır sonra motor stop edilir., bu da ertesi gün aracı çalıştırırken farları off konuma getirmeyi unutmanızı önler., Zaten bu işe gönül koymuş pek çok insan bilir ki; aracı stop etmeden önce klimayı, farları, koltuk ısıtmayı vs. kapatmak en doğrusudur., 

Klima kapatılmadan motor stop edilir ise tekrar aracın motorunu çalıştırma öncesi klima kompresörü devreye gireceğinden motoru çalıştırma esnasında kompresörüne aşırı yük biner ve her seferinde tekrarı kompresör arızasına yol açar bu farlar içinde geçerlidir., Ancak şu da unutulmamalıdır bu yaptıklarımızın parçanın ömrünü (klima kompresör hariç) ne kadar uzatır o tartışılır., Xenon ampülü oldukça pahalı olduğundan ve teki patladığında veya teki ömrünü doldurduğunda çift olarak değiştirilmesi gerektiğinden size markasına göre 400-600-800 lira arası masraf açar.. Xenon iyidir hoştur ama pahalı bir parça kalemidir.. Mesela Halojen ampüllerde ampül patlayana kadar size aynı performası sunar ama Xenon ampülü 1.000 saat çalışması sonucu performası ile 5.000 saat çalışması sonrasındaki performansı arasında fark vardır., Yani Xenon ampül çalıştıkça yavaş yavaş performası zayıflar.. Xenon ampülünün ömründen en çok ömür ilk çalışma esnasında olur., Ancak aman ampüle bişey olur bi dünya para vermiyelim, hava tam karardıktan sonra yakalım, 10sn. sürecek tünelde açıpta ömründen yemeyelim gibi kendinizi ve başkalarını tehlikeye atmak, saçma-sapan işlere girmekte tehlikeli ve gereksizdir (böyle insanlar var).,

Yani @yusuf hocamın haklı olduğu hususu unutmamak bazı şeyleri çok takmamak gerek. o eskidi, bu kirlenecek diye sıkıntı yapmamak gerek keyfini sürün aracınızın., Yoksa o oldu bu olacak diye boşuna zülüm eder insan kendine., Anlattıklarım olayın mantığını anlamanız açısından kısa bir bilgi olarak görün :)  

Bence çok da dert etmeyin böyle şeyleri. Keyifle binin aracınızı.

Tabi bu benim düşüncem.
Keyifle biniyorum da insanın aklına düşüyor işte hocam [emoji4]

@forsaGilles hocam teşekkür ederim verdiğiniz değerli bilgiler için, söylediğiniz gibi kapatıp aracı çalıştırdıktan sonra auto konumuna almak en mantıklı [emoji1360]

Farlari garantiden değişen golf severler plakalarinizi özelden paylaşabilir misiniz ?

(Servis bu durumun bir sorun olmadigini. Arkasında çalışan fanin bu duruma neden olduğunu , değişim halinde kısa sürede aynı duruma geleceğini ve değişim yapamayacaklarini söylediler..)

( Bu konu ile alakalı sadece 1 kişinin farlarının değiştiğini söylediler. Bu sebeple farları degisenlerin araç plakalariniza ihtiyacım var.)

Farlari garantiden değişen golf severler plakalarinizi özelden paylaşabilir misiniz ?
(Servis bu durumun bir sorun olmadigini. Arkasında çalışan fanin bu duruma neden olduğunu , değişim halinde kısa sürede aynı duruma geleceğini ve değişim yapamayacaklarini söylediler..)
( Bu konu ile alakalı sadece 1 kişinin farlarının değiştiğini söylediler. Bu sebeple farları degisenlerin araç plakalariniza ihtiyacım var.)
Hocam ben de servise gideceğim arkadaşlar bana da özelden yazarsa sevinirim boş gitmemiş olurum servise

Merhaba! Arkadaşlar bugün arac uyarı verdi sağ kısa far kontrol edin diye şu an yanmıyor farlar bixzenon ne yapmam gerekiyor ?

Merhaba! Arkadaşlar bugün arac uyarı verdi sağ kısa far kontrol edin diye şu an yanmıyor farlar bixzenon ne yapmam gerekiyor ?
Yanmıyorsa mefta olmuş değişmesi gerekiyor., yalnız xenon ampüller biraz pahalıdır tanesi 200 ile 400 lira arasında (markasına ve kalitesine göre) değişir., Ayrıca Xenon ampüller tek olarak değişmez çift olarak değişmesi gerekir.! Tek olarak değişir ise renk ve ton farkı oluşur ve far ayarı yapılırken kalibre sorunu olur..

Golf 'ün OEM Xenon'ları D3S 4300k olarak Philips Xenstart veya Osram Xenarc ikisinden biri çıkar., Ampülü söküp hangi marka bakmak gerekir., Philips 'in piyasada çok fazla sahte/çakması var bu sebebten güvenilir bir yerden yada yetkili satıcı veya direk distribütör den almakta fayda var..

Not: Aracın garantisi devam ediyor ise servis ile konuşun garantiden değiştirebilirler., bazen garanti kapsamına aldıkları olabiliyor., veya aracın tüm bakımları serviste yapılmış ise iyi niyet garantisinden yararlandırılıp duruma ve parçaya cinsine göre %30 ile %50 arası indirim yapabiliyorlar., ilk önce servis ile görüşün., belki Xenon beyni arızası da olabilir veya araçta Uled'li Adaptif Bi-Xenon Plus far var ise AFS modülü arızalanmıştır dicem fakat o zaman ekranda AFS modülü arızası yazması gerekirdi., Dediğim gibi önce servis ile görüşün fiyat alın indirim talep edin veya aracın iyi niyet garantisi devam ediyor ise indirim yapabilirler..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yanmıyorsa mefta olmuş değişmesi gerekiyor., yalnız xenon ampüller biraz pahalıdır tanesi 200 ile 400 lira arasında (markasına ve kalitesine göre) değişir., Ayrıca Xenon ampüller tek olarak değişmez çift olarak değişmesi gerekir.! Tek olarak değişir ise renk ve ton farkı oluşur ve far ayarı yapılırken kalibre sorunu olur..
Golf 'ün OEM Xenon'ları D3S 4300k olarak Philips Xenstart veya Osram Xenarc ikisinden biri çıkar., Ampülü söküp hangi marka bakmak gerekir., Philips 'in piyasada çok fazla sahte/çakması var bu sebebten güvenilir bir yerden yada yetkili satıcı veya direk distribütör den almakta fayda var..
Not: Aracın garantisi devam ediyor ise servis ile konuşun garantiden değiştirebilirler., bazen garanti kapsamına aldıkları olabiliyor., veya aracın tüm bakımları serviste yapılmış ise iyi niyet garantisinden yararlandırılıp duruma ve parçaya cinsine göre %30 ile %50 arası indirim yapabiliyorlar., ilk önce servis ile görüşün., belki Xenon beyni arızası da olabilir veya araçta Uled'li Adaptif Bi-Xenon Plus far var ise AFS modülü arızalanmıştır dicem fakat o zaman ekranda AFS modülü arızası yazması gerekirdi., Dediğim gibi önce servis ile görüşün fiyat alın indirim talep edin veya aracın iyi niyet garantisi devam ediyor ise indirim yapabilirler..
Anladım teşekkür ediyorum 2013 aracım garantili değil sanıyorum bir kere de dışarda yağ bakıkı yaptırdım servis bakmaz diye düşünüyorum. Ben bir kontrol ettireyim çok sağolun

Hocam ben de servise gideceğim arkadaşlar bana da özelden yazarsa sevinirim boş gitmemiş olurum servise
Yazdık ama plaka paylaşımı yapan olmadı.

Şuan servisdeyim , buğu problemi için yazımıza cevap gelmemiş. :(

Konu biraz eski ama aynı sorun bendede vardı ve aracımın garantisi bitmişti . Gece yolu göremiyordum o kadar kötü aydınlatıyordu bixenon lar . Farı temizletmeye karar verdim ve temizlettim merceğide temizlediler birde ampul bitmişti yeni ampul aldım taktım . Şuan aracımda bi xenon far olduğunu hissetmeye başladım :)  aynı sorunu olupta garantisi biten arkadaşlar temizletebilir . Sorusu olan var ise detaylı şekilde cevaplarım

Geri
Üst Alt