Hocam far tamiri yapılan yerlerde açılıyor. Hatta size şöyle bir bilgi paylaşayım şuan aliexpresste sadece farın ön camını satışa koydular. Far camı kırıldığında sadece camını değiştirip devam edebilicez.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar aracım 2015 model 75.000 km de komple yetkili servis bakımlı farlarımda dış camda içten lekeler buğulanma ve mercekte lekelenme var garantiden işlem yaparlar mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar merhaba haftaiçi 2.yıl bakımı için servise gideceğim benim mercekler nasıl acaba değişim talep edeyim mi 

Arkadaşlar merhaba haftaiçi 2.yıl bakımı için servise gideceğim benim mercekler nasıl acaba değişim talep edeyim mi 

Hocam pek bi sıkıntı yok gibi gözüküyor buradan. Bende geçen hafta mercek lekelenmesi şikayeti ile gittim doğuşa ikiletmeden direkt değişim yaptılar. Yakından görmek lazım bence garanti dolmadan değişim talep edin yeni her zaman iyidir  s=bigstar

toz alma fırçasıyla eğilip bükülen fırça h7 ampül yuvasından soksam merceği temizleyebilir miyim acaba

2015 model aracımın mercekleri bu halde arkadaşlar. İyi niyet garantisi devam ediyor . Servise gitsem değişim yaparlar mı ? İyi niyet garantisinden bu şekilde farları değişen bir arkadaş varsa plaka veya şase numarasını paylaşabilir mi danışmana göstersek

60D094C4-0455-4B4A-8665-B99A650BC6EB.jpeg

D0939DAD-9C9A-4A6E-AD88-47A62189E2B1.jpeg

@karakuyu32 benimde aynı sorun var ama ne garanti ne iyi niyet var, ben avukatım vasıtasıyla farklı bir yol izleyip önce bilirkişiye inceletip sonra dava açmaya hazırlanıyorm. Daha önce farını garantiden değişen arkadaşlar plaka ve şase no yazarlarsa sevinirim. Çünkü avukat bunlarıda emsal gösterecek. Bu sorun bir kullanıcı hatası değil kötü malzeme hatasıdır. Farın camı yüzeyi tamamen kılcal çatlaklarla dolu.

6C67ED05-02BC-4103-95B9-1A2F7112DF03.png

@karakuyu32 hocam daha önce bu durumdan farını değişen araç plakası ve şase nosu gerekiyor ve işe yarıyormuş avukatım söyledi. Hem dava aşamasında hemde servise kabul ettirme aşamasında lazım bu. Lütfen değişen arkadaşlar bilgi versin.

2015 model aracımın mercekleri bu halde arkadaşlar. İyi niyet garantisi devam ediyor . Servise gitsem değişim yaparlar mı ? İyi niyet garantisinden bu şekilde farları değişen bir arkadaş varsa plaka veya şase numarasını paylaşabilir mi danışmana göstersek

Ekli dosyayı görüntüle 18700

Ekli dosyayı görüntüle 18701
22 sayfalık konuda zamanında değişim yapıpta plakalarını paylaşmış arkadaşlar zaten var., Konuyu okursanız zaten gerekli tüm bilgiler en ince ayrıntısına kadar mevcut.,

Standart 2 yıllık garantisi devam edenler serviste ücretsiz değişim yaptılar.,

3-4 arkadaş garantisi bitipte iyi niyet garantisi olanlar ve olmayanlar ise; farları ücretsiz değişti sadece *işçilik ücreti* ödediler., burda sizin gibi standat 2 yıllık garantisi biten arkadaşlara tavsiyem servis danışmanına konuyu sağlıklı biçimde anlatmak çok önemli (aşşağıda olayı ve sebeblerini anlattım)

@Golftdi Bu sorun sadece mercek lekelenmesi sebebiyle yapılan değişimdir..!! Yani farda kılcal çatlaklar vs. şeyleri kapsamamaktadır.! Zaten kılcal çatlaklar vs. için değişim yapılması için uğraşmak ile hiç bir yere varılamaz., boşuna kürek çekmiş olunur.,

Bu sorunu yani (merceklerde lekelenme oluşması sorunu) VW Almanya çözüme kavusturmak adına farları üretici firmaya yeni seri farlar ürettirmiştir., Devamında distribütör firma Doğuş Oto ülke genelindeki tüm servislere gerekli yazıyı yollamıştır., Servis isterse gerekli yazıyı ve değişim için yayınlanmış servis bültenini kendi sistemlerinden kolayca görebilir.,

Şayet gittiğiniz servis değişim yapmamak için inat ederse (normalde etmemeli) çünkü servis ben değiştirmiyorum deme gibi bir lükse sahip değildir., veya tam tersi tamam değiştiriyorum deme lüksüne de sahip değildir.,

Aracın farlarının resimleri serviste açılan servis kaydı ile beraber Doğuş Oto 'nun ilgili bölümüne gönderilir., Doğuşun bu işlere bakan ilgili birimi olumlu veya olumsuz değerlendirmeye alır., Yani bu konuda servisin hiç bir insiyatif yoktur..!! yani size yok şöyle oldu yok böyle oldu vs. bahaneler ile işi yokuşa sürerse., benim yazdıklarımın aynısını kendilerine ileterek bunun sizin insifiyatinizde değil arkadaşım diye anlatınız..

Şikayetiniz farlarda kılcal çatlaklar için ise avukat vs. ile uğraşmanız size bişey kazandırmayacağını söylemek isterim., Servis veya distribütör firma bunu ister sizin değişim talebinize veya mahkeme yoluyla olsun reddecek ve karşılamayacaktır., Bu tür kılcal çatlak veya çizik gibi durumlarda çevre koşulları, dış etkenler, başka bir aracın sürtmesi, yanlış yıkama teknikleri veya yanlış şampuan kullanımı vs. vs. distribütör firma pek çok bahane bulacaktır., Bu tür şeyler farların çalışması sebebiyle zamanla oluşabilecek kusur değildir/görülemez.,

Ama merceklerde lekelenme var ise o ayrı o zaman sonuna kadar haklısınız.. Ayrıca paylaştığınız resimde farlar çamurlu hiç birşey anlaşılmıyor.., farlar temiz iken resim paylaşırsanız daha sağlıklı bir yorum yapma şansımız olur.. Siz servis ile konuşup farlar hakkında şikayetinizi belirttiniz mi..?

Moderatör tarafında düzenlendi:
@forzaGilles @major24 hocam birincisi bu çatlaklar dışarıdan değil camın iç kısmından, kaza sürtme yanlış yıkama ile alakası yok demek yani. Ayrıca yine o fotolar camın çamurlu hali değil temiz hali, size çamur görünen görüntü tamamen kılcak çatlaklar. Bu yüzden Benm izleyeceğim yol hemen gidip dava açmak değil, önce sulh ceza mehkemesinden bilirkişi incelemesi istemek olacak. Bilirkişinin kullanıcı hatası, yanlış yıkama, kaza darbe gibi etkenlerin olmadığını raporlaması yeter. ( tabi bu arada farda herhangi bir müdahele ampül değişimi iç temizlik, orginalinin dışında bir ampül kullanma olmamalı) Bu aşamada garantinin olup olmaması önemli değildir artık. Artık mesele kullanılan malzemenin kalitesiz oluşudur. Bu raporla servise gidip değişim isteyeceğim, o zaman değişmezlerse tücetici mahkemesine dava o zaman açılacaktır. Ayrıca bu konu mercek kirlenmesi olsada konu far konusudur değişim konusudur. Almanya bir bülten yayınlamışsa ve servislere bildirmişse demekki hatalı farları varmış demekki. Burada bize garantidende olsa farını kirlenmeden veya aynı bu şekilde dış cam sorunundan değişenlerin plakalarını şase nolarını lazımdır. 

@forzaGilles @major24 hocam birincisi bu çatlaklar dışarıdan değil camın iç kısmından, kaza sürtme yanlış yıkama ile alakası yok demek yani. Ayrıca yine o fotolar camın çamurlu hali değil temiz hali, size çamur görünen görüntü tamamen kılcak çatlaklar. Bu yüzden Benm izleyeceğim yol hemen gidip dava açmak değil, önce sulh ceza mehkemesinden bilirkişi incelemesi istemek olacak. Bilirkişinin kullanıcı hatası, yanlış yıkama, kaza darbe gibi etkenlerin olmadığını raporlaması yeter. ( tabi bu arada farda herhangi bir müdahele ampül değişimi iç temizlik, orginalinin dışında bir ampül kullanma olmamalı) Bu aşamada garantinin olup olmaması önemli değildir artık. Artık mesele kullanılan malzemenin kalitesiz oluşudur. Bu raporla servise gidip değişim isteyeceğim, o zaman değişmezlerse tücetici mahkemesine dava o zaman açılacaktır. Ayrıca bu konu mercek kirlenmesi olsada konu far konusudur değişim konusudur. Almanya bir bülten yayınlamışsa ve servislere bildirmişse demekki hatalı farları varmış demekki. Burada bize garantidende olsa farını kirlenmeden veya aynı bu şekilde dış cam sorunundan değişenlerin plakalarını şase nolarını lazımdır. 
Aaaaa o zaman işler değişir tabii., ben resimlere tekrardan 3.cü kez bakıyorum, resimde farlar bana halaa sanki çamurluymuş gibi gözüküyor.., ama siz var diyorsanız doğrudur., tampondaki sürtme izine pasta yaptırın sonra yok bu sürtmüş ondan olmuş gibi saçma sapan şeylerle uğraşmayın., ilk defa böyle bir fara rastlıyorum., Büyük ihtimal 1000 de 1 olan şey size denk gelmiş., Bu (merceklerden bağımsız) bir üretim kusuru/hatası diyebiliriz

Moderatör tarafında düzenlendi:

@forzaGilles hocam ayrıca merceklerimide incelemedim acıkcası, belkide onlarda da lekenlenme vardır. Ama farın tamamının iç tarafı kılcal çizik ama tamamı yani. Ve sadece far açıkken belli oluyor, buda içten olduğunun kanıtı.

Geri
Üst Alt