Pasta,Cila,Boya Koruma,Araç İç temizliği Hakkındaki Sorularınızı Buradan Sorabilirsiniz.

Adana VW Aykan Williams'da. 
Belli hocam. Vw bayisinde yapılan seramik bu kadar olur

Normalde seramik kaplama bir araçta bu tür su  lekeleri kalmaz, sizin seramik kaplamanız dandik mi diosunuz yani [emoji4]
Hocam bu işi yapan biri olarak başka bir firmayı kötülemem doğru olmaz.
Sorununuza gelirsek lekeler kireç lekesi ise sirke denenebilir veya 3d eraser denenebilir . Sirkeyi bilen biri denesin yoksa boyaya zarar verebilir.
Bunlarla çıkmıyorsa çok ince bir polisaj en son çare olarak çıkaracaktır.

Bu arada yağmur suyu kireç lekesi oluşturmaz sizin araca mutlaka başka bir yerden su gelmiştir.

Hocam bu işi yapan biri olarak başka bir firmayı kötülemem doğru olmaz.
Sorununuza gelirsek lekeler kireç lekesi ise sirke denenebilir veya 3d eraser denenebilir . Sirkeyi bilen biri denesin yoksa boyaya zarar verebilir.
Bunlarla çıkmıyorsa çok ince bir polisaj en son çare olarak çıkaracaktır.

Bu arada yağmur suyu kireç lekesi oluşturmaz sizin araca mutlaka başka bir yerden su gelmiştir.
Haklısınız yağmur suyu iz bırakmaz, camlar ve sunroof dahil aracın üst tarafında bu dediğim izlerden var. Ben de şaşırdım aslında, park ettiğim yer gayet sakin bir yer ama yakınlarda bi yerde çimlereri sulayan otomatik fıskıyelerden var mı diye bi bakayım yarın :S 

İlk aracım bahçe kenarında fıskıyeye yakın bi yerde 15 gün kalmıştı, geldiğimde aracın kaput ve farlar kireçli su damlacıkları ile kaplanmıştı. O zamanki aracımda seramik kaplama yoktu bu yüzden yine tavsiye edildiği gibi elma sirkesi ile silerek çıkarmıştım bütün lekeleri.. Ama şimdiki aracımda seramik kaplama var ve sirke ile silsem mi bilemedim ...

(Ama  üstünde her yerde var bu lekelerden fıskıye olsa belli bi bölgede yoğunlaşır su lekeleri, sanki yağmur suyu ya da dediğim gibi yoğuşma yüzünden biriken su damlacıklarının izleri gibi yani, enterasan :))

Aracımda seramik kaplama var.

Yağmur ve sabahları oluşan yoğuşma yüzünden su lekeleri kalmış bugün yıkatmama rağmen. Belli belirsiz olsa da fark ediliyo özellikle tavanda; sirke ile silmemi söylediler. Bi zararı olur mu (?)
Seramik kaplamayı yaptırdığınız yere götürüp çözüm bulmalarını isteyin.

Yine boya koruma diyerek wax yapılmış bir örnek gibi geldi bana.

Sirkeyle boyayı silmek üzerindeki varsa kaplamaya yoksa vernik tabakasına zarar verir.

Bir de en kötü olasılık şu: gerçekten boya koruma vardır ancak kürleşmesi esnasında şu değmeden geçırilmesi gereken 72 saatte şu değmişse iz kalmıştır 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Seramik kaplamayı yaptırdığınız yere götürüp çözüm bulmalarını isteyin.

Yine boya koruma diyerek wax yapılmış bir örnek gibi geldi bana.

Sirkeyle boyayı silmek üzerindeki varsa kaplamaya yoksa vernik tabakasına zarar verir.

Bir de en kötü olasılık şu: gerçekten boya koruma vardır ancak kürleşmesi esnasında şu değmeden geçırilmesi gereken 72 saatte şu değmişse iz kalmıştır 
Ben şunu tam anlayamadım; seramik kaplama araçlarda yıkama sonrası ya da fıskıye gibi su kaynaklarına yakın park edildiğinde yağmurlamaya maruz kalması halinde su lekesi kalmaz mı ve kalıyosa bunun uyduruk bir seramik kaplama uyglaması olduğunu mu anlamalıyız yoksa seramik kaplama araçlarda da bu tür su lekeleri oluşabilir ama hem çok az oluşur hem de kolay çıkar ..(?) Çünkü teslimat sırasında Williams görevlisi gelip seramik kaplama yapıldığını, garantisi olduğunu, yaklaşık 5 yıl boyunca normal ve düzenli yıkamalarla özelliğini koruyacağını, bir sorun olması halinde kendileriyle iletişime geçmemi söylemişti :S

Aracı teslim aldığımda bu tür lekeler yoktu üzerinde, yani seramik kaplamaıyı aracı aldığım VW bayiindeki Williams yapmıştı tam boy kaput koruma filmi ve ön cam güvenlik filmleri ile birlikte (VW'nin klasik uygulaması) ..

@Golf835

Değerli Hocam 

Boya koruma yapıldıktan ilk 72 saat içinde yapılan boya korumaya su temas ederse su lekesi oluşturur. 

Ikinci olasılık boya koruma diye yapılan şeyin boya koruma değil de wax olma olasılığı. Kaliteli bir boya korumada su lekesi oluşma olasılığı düşüktür. Bunu volkan Hocama soralım bir de.. @volkii76

Merhaba golf tutkusu ailesi.

Bugün aracımı temizledim ve yaptığım işlemleri sırası ile ve siz değerli forum üyelerine bir fikir olması ümidi ile paylaşmak istedim.

Öncelikle elektrikli süpürge ile halı ve döşemeleri süpürmekle başladım işe.

Daha sonra auto finesse spritz, detay fırçası ve mikrofiber bez ile göstergeler göğüs ve diğer plastik aksamı detaylı bir şekilde temizledim.

6b87f3b95422978a99081d56d688c471.jpg

İç temizlik bittikten sonra jantlara geçtim öncelikle gtechniq w6 iron remover ile demir tozu balata tozu temizliği yaptım

c9bc9fb7b281999da240a0ca7e9aa61f.jpg
57bddd3bcd8ce9f1aec03c4398115c49.jpg

Daha sonra yıkama yapıp valet pro bilberry ve jant fırçası yardımı ile bir temizlik daha yaptım.

ad95077e34c63212b103e81cbac2c039.jpg

7e3270529c05076bdea89a30d06d091e.jpg

Aracımla uzun bir yolculuktan geldiğim için demir tozu temizliği sırasında araçtaki sinek böcek kalıntıları için chemical guys bug tar wash sprey i bu kalıntıların üzerine sıkıp yıkamaya geçene kadar çalışmasını bekledim.

c460fe08f1ea23aea043c52dff235ed1.jpg

Bu yazdığım işlemler yaklaşık 2 saat kadar sürüyor ve daha sonra bir durulama yapıp yıkamaya geçiyorum. gyeon q2m bathe+ plus şampuan ve koyun yünü yıkama eldiveni kullanarak çift kova tekniği ile aracın tavanından başlayıp sırası ile direkler kapılar kaput bagaj en son tamponlar ve alt saçaklar olarak parça parça yıkama durulama yaptım.

99067a623a68621cea7f66f305a959a2.jpg

Yıkama işkemi bittikten sonra chemical guys wolly mammoth mikrofiber kurulama havlusu ile aracımı kuruladım.

Aracım komple şeffaf kaplı olduğu için üzerine hidrofobik etki ( su iticilik) sağlayacak bir üründe kullandım. Kullandığım şampuğanında bu özelliği var ancak ben biraz sağlamcıyım sanırım.

gtechniq c2v3 liquid crystal sprey ile bu işlemi gerçekleştirdim uygulaması çok kolay her parçaya iki yada üç fıs gelecek şekilde püskürtüp mikrofiber yumuşak bir bez ile siliniyor iz bırakmıyo camlarada uygulanabilir. Tabiki jantlarada. Bu sayede araç daha geç kirleniyor.

4d854c273320405b380d65c4e25ddf67.jpg

Bu işlemden sonra sıra camlara geliyor chemical guys window cleaning ile camları cam bezi yardımı ile içten ve dıştan sildim.

13c8da176b16b31347d2f6301100e701.jpg

En son geldik lastik parlatmaya valet pro black to the future ve bir aplikatör sünger yardımı ile lastiklere sürüyorum etkisi çok iyi çok beğendiğim uzunca süredir kullandığım üründür tavsiye ederim.

6904e303d58d08f2ed60f10ccdcaec9b.jpg

Ve işlemlerimiz tamamlanmış oldu güle güle kirletelim keşke hiç kirlenmese [emoji4]

e18f30e21a1cd04d96e273af843d9650.jpg
8d144165fd03276a512fda2ea8fcc631.jpg

[mention=1023]Golf835[/mention]
Değerli Hocam 
Boya koruma yapıldıktan ilk 72 saat içinde yapılan boya korumaya su temas ederse su lekesi oluşturur. 
Ikinci olasılık boya koruma diye yapılan şeyin boya koruma değil de wax olma olasılığı. Kaliteli bir boya korumada su lekesi oluşma olasılığı düşüktür. Bunu volkan Hocama soralım bir de.. [mention=2990]volkii76[/mention]
Hocam sular kireçli ise maalesef seramikte olsa su daha doğrusu kireç lekesi oluşuyor. Özellikle koruma olan araçlarda su boncuk boncuk kaldığı için araca kireçli su geldiği zaman mutlaka kurutulmalı kendi haline bırakılırsa maalesef leke yapıyor. Özellikle yazın güneş altında kesinlikle araca su tutulmamalı. Ülkemizdede maalesef kireçsiz su bulmak çok zor.

Ben şunu tam anlayamadım; seramik kaplama araçlarda yıkama sonrası ya da fıskıye gibi su kaynaklarına yakın park edildiğinde yağmurlamaya maruz kalması halinde su lekesi kalmaz mı ve kalıyosa bunun uyduruk bir seramik kaplama uyglaması olduğunu mu anlamalıyız yoksa seramik kaplama araçlarda da bu tür su lekeleri oluşabilir ama hem çok az oluşur hem de kolay çıkar ..(?) Çünkü teslimat sırasında Williams görevlisi gelip seramik kaplama yapıldığını, garantisi olduğunu, yaklaşık 5 yıl boyunca normal ve düzenli yıkamalarla özelliğini koruyacağını, bir sorun olması halinde kendileriyle iletişime geçmemi söylemişti :S
Aracı teslim aldığımda bu tür lekeler yoktu üzerinde, yani seramik kaplamaıyı aracı aldığım VW bayiindeki Williams yapmıştı tam boy kaput koruma filmi ve ön cam güvenlik filmleri ile birlikte (VW'nin klasik uygulaması) ..
Hocam seramikte olsa araca kireçli su gelirse kireç izi kalır. Bu konuda aracı yaptırdığınız yerin sizi uyarması lazımdı.

Jant temizliği için tavsiyeleriniz nedir.sonaxin jant temizleme jeli mi valet pro bilberry veya başkası mi

Moderatör tarafında düzenlendi:

Değerli dostlar,

Seramik üstüne kireç izi kalması ile ilgili tecrübelerimi paylaşayım. Bazen park ettiğim yer nedenli, kaputa bahçe sulama suyu sıçarayabiliyor ve bu su kuruduğunda kireç lekesi kalıyor. Ancak ilk yıkamada, hatta üstünden çok zaman geçmediyse elimle sildiğimde lekenin kaybolduğunu görüyorum. Buda demektir ki kireç seramiğe tam tutunamıyor. Üstelik bahsettiğim su tahmin edebileceğiniz gibi kuyu suyu.

Ayrıca su ve kimya ile yakınen ilgili olduğum için bir not düşmek isterim. Demineralize su kullanılmadığı sürece veya su içerisinde uygulamaya uygun bir kireç önleyici kimyasal, filtrasyon (bknz ters osmos) veya yumuşatma sistemi olmadığı sürece, suya maruz kalan malzemeler kireç tutar. Bu noktada değişen tek şey bu işlemin hızı ve etkisidir. Özellikle  su sıcaklığı yüksek ise, kireçlenme hızlanacaktır. Aracınızda seramik kaplama da olsa, sizin aracınıza gösterebildiğiniz ilgi ile orantılı olarak kireç lekesi oluşabilir. Maalesef suya temas edip kireç oluşmayan bildiğim bir malzeme yok. Bu nedenle büyük fabrika proseslerinde kireç önleyici sistemler kullanılmaktadır. Selamlar..

Geri
Üst Alt