Belli hocam. Vw bayisinde yapılan seramik bu kadar olurAdana VW Aykan Williams'da.
Normalde seramik kaplama bir araçta bu tür su lekeleri kalmaz, sizin seramik kaplamanız dandik mi diosunuz yaniBelli hocam. Vw bayisinde yapılan seramik bu kadar olur
Hocam bu işi yapan biri olarak başka bir firmayı kötülemem doğru olmaz.Normalde seramik kaplama bir araçta bu tür su lekeleri kalmaz, sizin seramik kaplamanız dandik mi diosunuz yani [emoji4]
Hocam yeni gördüm mesajı. Yok hocam zarar vermezÇok damarlı deriden kastı nedir ki mahvetmeyelim deriyi [emoji4]
Haklısınız yağmur suyu iz bırakmaz, camlar ve sunroof dahil aracın üst tarafında bu dediğim izlerden var. Ben de şaşırdım aslında, park ettiğim yer gayet sakin bir yer ama yakınlarda bi yerde çimlereri sulayan otomatik fıskıyelerden var mı diye bi bakayım yarın :SHocam bu işi yapan biri olarak başka bir firmayı kötülemem doğru olmaz.
Sorununuza gelirsek lekeler kireç lekesi ise sirke denenebilir veya 3d eraser denenebilir . Sirkeyi bilen biri denesin yoksa boyaya zarar verebilir.
Bunlarla çıkmıyorsa çok ince bir polisaj en son çare olarak çıkaracaktır.
Bu arada yağmur suyu kireç lekesi oluşturmaz sizin araca mutlaka başka bir yerden su gelmiştir.
Seramik kaplamayı yaptırdığınız yere götürüp çözüm bulmalarını isteyin.Aracımda seramik kaplama var.
Yağmur ve sabahları oluşan yoğuşma yüzünden su lekeleri kalmış bugün yıkatmama rağmen. Belli belirsiz olsa da fark ediliyo özellikle tavanda; sirke ile silmemi söylediler. Bi zararı olur mu (?)
Ben şunu tam anlayamadım; seramik kaplama araçlarda yıkama sonrası ya da fıskıye gibi su kaynaklarına yakın park edildiğinde yağmurlamaya maruz kalması halinde su lekesi kalmaz mı ve kalıyosa bunun uyduruk bir seramik kaplama uyglaması olduğunu mu anlamalıyız yoksa seramik kaplama araçlarda da bu tür su lekeleri oluşabilir ama hem çok az oluşur hem de kolay çıkar ..(?) Çünkü teslimat sırasında Williams görevlisi gelip seramik kaplama yapıldığını, garantisi olduğunu, yaklaşık 5 yıl boyunca normal ve düzenli yıkamalarla özelliğini koruyacağını, bir sorun olması halinde kendileriyle iletişime geçmemi söylemişti :SSeramik kaplamayı yaptırdığınız yere götürüp çözüm bulmalarını isteyin.
Yine boya koruma diyerek wax yapılmış bir örnek gibi geldi bana.
Sirkeyle boyayı silmek üzerindeki varsa kaplamaya yoksa vernik tabakasına zarar verir.
Bir de en kötü olasılık şu: gerçekten boya koruma vardır ancak kürleşmesi esnasında şu değmeden geçırilmesi gereken 72 saatte şu değmişse iz kalmıştır
Hocam sular kireçli ise maalesef seramikte olsa su daha doğrusu kireç lekesi oluşuyor. Özellikle koruma olan araçlarda su boncuk boncuk kaldığı için araca kireçli su geldiği zaman mutlaka kurutulmalı kendi haline bırakılırsa maalesef leke yapıyor. Özellikle yazın güneş altında kesinlikle araca su tutulmamalı. Ülkemizdede maalesef kireçsiz su bulmak çok zor.[mention=1023]Golf835[/mention]
Değerli Hocam
Boya koruma yapıldıktan ilk 72 saat içinde yapılan boya korumaya su temas ederse su lekesi oluşturur.
Ikinci olasılık boya koruma diye yapılan şeyin boya koruma değil de wax olma olasılığı. Kaliteli bir boya korumada su lekesi oluşma olasılığı düşüktür. Bunu volkan Hocama soralım bir de.. [mention=2990]volkii76[/mention]
Hocam seramikte olsa araca kireçli su gelirse kireç izi kalır. Bu konuda aracı yaptırdığınız yerin sizi uyarması lazımdı.Ben şunu tam anlayamadım; seramik kaplama araçlarda yıkama sonrası ya da fıskıye gibi su kaynaklarına yakın park edildiğinde yağmurlamaya maruz kalması halinde su lekesi kalmaz mı ve kalıyosa bunun uyduruk bir seramik kaplama uyglaması olduğunu mu anlamalıyız yoksa seramik kaplama araçlarda da bu tür su lekeleri oluşabilir ama hem çok az oluşur hem de kolay çıkar ..(?) Çünkü teslimat sırasında Williams görevlisi gelip seramik kaplama yapıldığını, garantisi olduğunu, yaklaşık 5 yıl boyunca normal ve düzenli yıkamalarla özelliğini koruyacağını, bir sorun olması halinde kendileriyle iletişime geçmemi söylemişti :S
Aracı teslim aldığımda bu tür lekeler yoktu üzerinde, yani seramik kaplamaıyı aracı aldığım VW bayiindeki Williams yapmıştı tam boy kaput koruma filmi ve ön cam güvenlik filmleri ile birlikte (VW'nin klasik uygulaması) ..
Jant temizliği için tavsiyeleriniz nedir.sonaxin jant temizleme jeli mi valet pro bilberry veya başkası mi