Pasta,Cila,Boya Koruma,Araç İç temizliği Hakkındaki Sorularınızı Buradan Sorabilirsiniz.

@ognemir 

Tavsiye etmem.

Eliniz yatkın bile olsa keçenin kuruyan veya cilayı dönmesi esnasında savuracağı için kuru kuru boya üzerinde çalışması eskisinden de fena hale getirebilir.

Birden fazla türde ve sayıda ped kullanılıyor.

Basıncı ve kolun hareket hızını ayarlamak cidden tecrübe istiyor.

Eski bir arabada acemiliginizi attıktan sonra kendi aracınızda uygulama yapabilirsiniz.

Bu arada plastik ve lastik yüzeyleri maskelemeyi unutmayın.

Hangi şehirdesiniz? Belki bir ustaya yakın olabilirsiniz.
@ognemir Hocam Murat hocama katılıyorum eğer tecrübeniz yoksa araca makine ile müdahale etmenizi tavsiye etmem. Bulınduğunuz yerde butik iş yapan bir yere aracınızı bırakırsanız iyi bir uygulama yapacaklardır . 

Bunun dışında ben kendim yapmak istiyorum derseniz elinizdeki ürünlerle maalesef iyi bir sonuç alamazsınız . Pasta olarak scholl s3+s30+s40 veya menzerna 400+2500+3800 edinmeniz gerekir . Ped olarak 1 adet keçe 1 adet orta sert sünger 1 adet yumuşak cila süngeri lazım . Kil olarak valet pro ped olarak lake country tavsiye ederim . Kendiniz yapacak olursanız ürünleri benden de temin edebilirsiniz ama ilk başta dediğim gibi tavsiye etmem . 

Moderatör tarafında düzenlendi:

@AdanaDetailing  @silvershadow 

Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.

Aracımla ilgilenmek veya köydeki bahçe ile ilgilenmek bana haftaiçi iş yoğunluğundan/şehrin kalabalığından oluşan stresten kurtulmada ilaç gibi geliyor. Bu nedenle aracıma birçok müdahaleyi kendim yapmayı tercih ediyorum ( imkanlar ve becerim dahilinde) ..  Bu uygulamayı da kendim yapmak istiyorum.

Mahmut hocam elimde keçe var , keçe fazla aşındırır diye onu kullanmayı düşünmedim. Sadece orta sert bir süngerle pasta sonrasında cila süngeri ile bitirmeyi düşündüm.Belki bir sonraki sefer keçe ile başlarım düşencesindeydim.

Önceleri elle, daha sonraları çakmaklıktan çalışan düşük devirli bir makina ile cila atıyordum. Bu defa bir tık yukarı çıkmak istiyorum. Bunu da yaparken en düşük aşındırıcı pasta ve pedler ile yapmak istiyorum.

Mahmut hocam size özelden yazdım..

@AdanaDetailing  @silvershadow 

Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.

Aracımla ilgilenmek veya köydeki bahçe ile ilgilenmek bana haftaiçi iş yoğunluğundan/şehrin kalabalığından oluşan stresten kurtulmada ilaç gibi geliyor. Bu nedenle aracıma birçok müdahaleyi kendim yapmayı tercih ediyorum ( imkanlar ve becerim dahilinde) ..  Bu uygulamayı da kendim yapmak istiyorum.

Mahmut hocam elimde keçe var , keçe fazla aşındırır diye onu kullanmayı düşünmedim. Sadece orta sert bir süngerle pasta sonrasında cila süngeri ile bitirmeyi düşündüm.Belki bir sonraki sefer keçe ile başlarım düşencesindeydim.

Önceleri elle, daha sonraları çakmaklıktan çalışan düşük devirli bir makina ile cila atıyordum. Bu defa bir tık yukarı çıkmak istiyorum. Bunu da yaparken en düşük aşındırıcı pasta ve pedler ile yapmak istiyorum.

Mahmut hocam size özelden yazdım..
Hocam özelden yazıyorum 

@AdanaDetailing Mahmut hocam merhaba.Yakın bir arkadaşım golf4 aldı malum biraz eski bir arac koltuklar biraz kirli ve toz kalkıyor.Arkadaşım yıkatacam diyor koltukları ama açıkçası burada o işi yapacak merkez pek yok gibi.Siz ne önerirsiniz nasıl birşey yapılabilir acaba.

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@AdanaDetailing Mahmut hocam merhaba.Yakın bir arkadaşım golf4 aldı malum biraz eski bir arac koltuklar biraz kirli ve toz kalkıyor.Arkadaşım yıkatacam diyor koltukları ama açıkçası burada o işi yapacak merkez pek yok gibi.Siz ne önerirsiniz nasıl birşey yapılabilir acaba.

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam selamlar . Tavsiyem ıslak kuru bir yıkama makinesi ile yıkamanız . Elinizde halı yıkama makinesi varsa sizde yapabilirsiniz . Temizlikte valet pro carpet cleaner öneririm . Önce koltuğa aşırı ıslatmayacak şekilde sıkıp fırçaladıktan sonra ıslak kuru bir makine ile durulamanız yeterli .

Benim Golf'ü alalı 1,5 yıl oldu. Kapalı garajda kalmasına ve kendim çizmeyecek ürünlerle yıkamama rağmen kılcal çizik az olsa da bazı yerlerde belirgin çizikler var. 

Güvendiğim bir arkadaşımdan çizik giderme ve boya koruma için 500 tl rakam aldım. Bu makul bir bedel mi? İkincisi 1,5 yaşındaki bir arabaya pasta cila atmak ve akabinde boya koruma yapmak mantıklı bir seçenek mi? Son olarak bunları kendim yapmaya kalksam hangi ürünleri tercih etmem gerekir. 

Çok teşekkür ederim. 

Sağlıcakla,

Benim Golf'ü alalı 1,5 yıl oldu. Kapalı garajda kalmasına ve kendim çizmeyecek ürünlerle yıkamama rağmen kılcal çizik az olsa da bazı yerlerde belirgin çizikler var. 

Güvendiğim bir arkadaşımdan çizik giderme ve boya koruma için 500 tl rakam aldım. Bu makul bir bedel mi? İkincisi 1,5 yaşındaki bir arabaya pasta cila atmak ve akabinde boya koruma yapmak mantıklı bir seçenek mi? Son olarak bunları kendim yapmaya kalksam hangi ürünleri tercih etmem gerekir. 

Çok teşekkür ederim. 

Sağlıcakla,
@AdanaDetailing

Değerli Üstadına mention edelim

Çok teşekkür ederim. 

Sağlıcakla,
Hocam selamlar . Öncelikle fiyat için yorum yapmayacağım . 

İstanbul'da bu işi bildiğim iyi yapan yerler . 
1- Tokyo Garaj Salih abi

2- Detail box garage Görkem abi

3- Heroic Detailing Bora bey

4- Special works Bayram bey

Bunların dışında da işini iyi yapan yerler mutlaka vardır benim bildiklerim bunlar buralarda uygulama yaptırmasanız bile arayıp hatta yanlarına uğrayıp bilgi almanızı tavsiye ederim . 

1,5 yaşındaki bir araca bilinçli yapılacak bir pasta cila hiç bir sıkıntı çıkarmayacaktır . Bu uygulamayı kendinizde yapabilirsiniz fakat çizik almak kolay bir iş değil ve bazı riskleri var daha önce yapmadıysanız aracın üzerinde makine ile çalışmanızı tavsiye etmem . El ile auto finesse triple uygulamanız aracınızdaki çiziklerin hepsini gidermesede öncesinde yapacağınız demir tozu ve kil ile birlikte triple uygulamanız halinde aracınızın boyası çok daha iyi duruma gelecektir . Kendiniz uygulama yapmaya karar verirseniz ürün tedariği için ve ürünlerin nasıl kullanılacağı konusunda destek olurum . 

@AdanaDetailing  Anladığım kadarıyla Auto Finesse Tripple Çizik Giderici Cila ile kendim boyayı inceltmeden veya zarar vermeden bu işlemi iyi kötü yapabilirim.  Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Ürünler hususunda da bilahare sizinle temasa geçmek isterim. Hürmetler. 

@AdanaDetailing  Anladığım kadarıyla Auto Finesse Tripple Çizik Giderici Cila ile kendim boyayı inceltmeden veya zarar vermeden bu işlemi iyi kötü yapabilirim.  Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Ürünler hususunda da bilahare sizinle temasa geçmek isterim. Hürmetler. 
Hocam rica ederim . Triple kullanılan yönteme göre çiziği giderir veya örter . El ile uygulamada çiziğin içini doldurarak örteceğiz ve boyaya  derinlik kazandıracağız . Öncesinde yapılacak demir tozu temizliği ve soft kil ile boya üzerindeki yabancı malzemeleri temizlemiş olacağız . 

Hocam ürünü benden tedarik etmeseniz bile uygulama içinde aklınıza takılacak her konuda bana telefonla ulaşabilirsiniz .

@AdanaDetailing  Merhabalar  açmış olduğunuz konu ilgimi çekti sizlerden öğrenmem gereken çok bilgi ve tecrübe olduğunu düşünüyorum.

Tuesteng gri golf 7 araç kullanıyorum aracımı çok seviyorum fakat alalı 1.5 yıl oldu başına gelmeyen kalmadı  nazar değdi şehir dışındaydım geldim aracı yıkamaya verdim üstünde birkaç kuş pisliği vardı görmez olaydım boyayı mahvetmiş pislikler saatlerdir sinirimden mahvoldum   X(  Ne yapmalıyım düzelir mi ne kullanmalıyım ben çok anlamıyorum ürünlerden nasıl korumalıyım aracı yardımcı olabilirmısiniz  ne önerirsiniz 

birde sağ çamurluk üstünü anahtar  gibi birşeyle çizmişler derin buna mı yanıyım onamı X( s=s20

@Elz kuş pisliği muhtemelen aracınızın vernik tabakasına zarar vermiştir diye düşünüyorum. Eğer durum böyle ise ufak bir işlem ile giderilebilir bu yanık fakat uzun süre araç üzerinde kaldı ise boyaya da işlemiş olabilir , ki bu durumun geri dönüşü varmıdır bilmiyorum. Çiziklerin derinliğine bağlı olarak pasta ile giderilebilir ya da rütuş yapılabilir. Fotoğraf yüklerseniz daha detaylı bilgi verebilecek arkadaşlar mevcutur.

• Beğen
Tepkiler: Elz
@AdanaDetailing  Merhabalar  açmış olduğunuz konu ilgimi çekti sizlerden öğrenmem gereken çok bilgi ve tecrübe olduğunu düşünüyorum.

Tuesteng gri golf 7 araç kullanıyorum aracımı çok seviyorum fakat alalı 1.5 yıl oldu başına gelmeyen kalmadı  nazar değdi şehir dışındaydım geldim aracı yıkamaya verdim üstünde birkaç kuş pisliği vardı görmez olaydım boyayı mahvetmiş pislikler saatlerdir sinirimden mahvoldum   X(  Ne yapmalıyım düzelir mi ne kullanmalıyım ben çok anlamıyorum ürünlerden nasıl korumalıyım aracı yardımcı olabilirmısiniz  ne önerirsiniz 

birde sağ çamurluk üstünü anahtar  gibi birşeyle çizmişler derin buna mı yanıyım onamı X( s=s20
Böyle şeylere yapacak bir şey yol malesef. Kapalı garaj olmadıkça mecburen oluyor. Benim aracım daha 1 yıllıkken otopark’ta sağ iki kapıyı başka bir araba komple göçüklü çizik yapıp kaçmış. Öyle duruyor sağ taraf hala. Arabanın neredeyse tüm kapılarında diğer araçların kapılarını çarpması dolayısıyla iz oluşmuş.

Koruma olarak ayda 1 falan Meguiars şampuanla yıkamak dışında yaptığım bir şey yok. Ama o yine kısa süreli boya koruması sağlamakta.

AC1BEACE-38F0-4C47-B80D-0EB6237893A1.jpeg

E34ECED8-D828-42F6-B494-23F8A120968F.jpeg

0D29970B-1939-4E5A-8D29-A0C6724D5A0F.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Elz

Geri
Üst Alt