Pasta,Cila,Boya Koruma,Araç İç temizliği Hakkındaki Sorularınızı Buradan Sorabilirsiniz.

Bu konuda Gyeon water spot veya 3D eraser kullanıyorlar., gyeon daha soft bir ürün, 3D daha güçlü., bu gibi ürünler cama zarar vermez ama markası ne olursa olsun boyada ister istemez seramiği zayıflatabiliyor ve doğru uygulama yapmakta önemli tabii

Konunun uzmanı dostumuz @mahmut0382 Hocama soralım doğrusunu o bilir..
Hocam ben 3d eraser kullanmaktayım ve memnunum . Kireç çözücülerinin hemen hemen hepsi seramiğe maalesef zarar vermekte . Kireç için bir yöntemde sirkeli su fakat kullanırken dikkat edilmeli . 

Geçen seneden kalma G5 'den bu sene hem golf hemde polo nasiplendi. Sorum şu, bugün itibari ile sabahları cam buzlanmaları başladı. Çözdürene kadar imanım gevredi.
izopropil alkol (1/3 oranında idi sanırım)  ile su karışımını sabahları sprey şeklinde cama sıktığımızda buzun çözüleceğini söylemişlerdi forumda. Bu durum yağmur kaydırıcıya zarar vermez mi ? Yağmur kaydırıcıya zarar vermeden nasıl çözdürebilirim buzlanmayı ?
Hocam alkol illa ki yağmur kaydırıcıya zarar verecektir . Yağmur kaydırıcıya zarar vermeden çözmenin bir yolu aklıma gelmemekte . 

O zaman ben alkol/su karışımını arabada bulundurayim. Başka çare yok gibi.

"Meguiars Su Lekesi Giderici (Water Spot Remover)" deneyimim :

Ürünü ön camda -denemek ve farkı görmek için- küçük bir alanda kullandım, %90 oranında etkili oldu.  Bir mikrofiber bez üstüne ya da özel uygulama pedine sıkılmış "Meguiars Su Lekesi Giderici (Water Spot Remover)" ı küçük daireler çizer hareketlerle lokal olarak uyguladım ancak gereğinden fazla da bastırmama rağmen camdaki su lekelerini  mükemmel (%100') gidermedi. Bir kez daha uygulanırsa %100 sonuç alınır gibi duruyo...  Fakat şu var ki, yağmur suyu eskisi gibi yüzeyde birikip boncuk boncuk kalmıyo. Aracımda seramik kaplama olduğu için henüz boya üzerinde kullanıp kullanmamaya karar vermedim.. Camlardaki su/kireç lekeleri ve özellikle koyu renk araçlardaki aynı türden lekeler için oldukça etkili bir ürün. Bununla birlikte, aynı derecede etkili ve aynı işi gören başka ürünler de varmış... Onları da denemek lazım zira bu ürün bazı sitelerde ederinden fazlaya satılıyo. Meguiars'ın kendi sitesinde stoklarda yoktu...

Hocam benim ilk para kıyıp aldığım kurulama havlusu çok uzun zaman oldu kullanıyorum ve başka bir bez kullanmadım belki başka bez görmediğimden bana iyi geliyor . Bu zamana kadarda yumuşatıcı kullanmadan granül sabun ile yıkadım arada sirkede katarım . Ama dediğim gibi son zamanlarda eski performansını vermiyor ve autofinnese bezini almayı düşünüyorum . Microfaserin wax kurulama bezlerini bir arkadaşım aldı çok memnun ama kurulama havlusu hakkında bilgim forumlarda okuduklarımla sınırlı fakat f/p ürünü olduğu söyleniyor .

Hocam siz beni dinleyin o folyoyu çekmeyin benim araca st bana sormadan çekmişti aklınca sürpriz yaptı ama 1 yıl sonra çok zor çıkardım ve benim araç sürekli gölgede kalır . :)  

Bu bezden bir tek ben mi memnunum . :)  Hocam yorumunuz için teşekkürler bende bu yorumunuz üzerine mammoth ve autofinesse arasında kararsız kaldım .
Water Magnet geçen hafta aldım, bence gayet iyi kuruluyor. Genellikle bezlerin ilk kullanımdan önce ıslatılmamış olması tavsiye edilir, tabi ki yumuşatıcı ve standart deterjan ile çamaşır makinesinde yıkamaktan bahsetmiyorum. Toz sabun ile elde yıkamak bence yeterli, fazlası bezin yapısını bozuyor.

Outdoor kıyafetleri de aynı şekildedir, durmadan makinada yıkarsanız bir süre sonra kumaşın geçirgenlik özelliğinin değiştiğini görürsünüz.

@mahmut0382 hocam selamlar, sevgiler...

Kış geldi malum hava yağışlı. Önceki aracımda Rainx yağmur kaydırıcı kullanmıştım ve çok memnundum fakat şu anda malesef bu ürünün TR'ye ithalatı yapılmıyor. Kalakaldım ortada :)

Ne önerirsin, kalitelisinden, bizi memnun edecek bir ürüne ihtiyacımız var, sana danışayım dedim...

Arkadaşlar merhaba pasta cila sonrası carnabua oranı yüksek waxı uygulasak waxın üzerine seramik kaplama olurmu? Olursa ne kadar sağlıklı olur bu konuda bilgisi olan dostlar yardımlarınızı rica ederim

Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

Arkadaşlar merhaba pasta cila sonrası carnabua oranı yüksek waxı uygulasak waxın üzerine seramik kaplama olurmu? Olursa ne kadar sağlıklı olur bu konuda bilgisi olan dostlar yardımlarınızı rica ederim

Seramik uygulamalarından önce yüzeyin sadece kir, demir tozu vs değil wax kalıntılarından da temizlenmesi öneriliyor.

@mahmut0382 hocam selamlar, sevgiler...

Kış geldi malum hava yağışlı. Önceki aracımda Rainx yağmur kaydırıcı kullanmıştım ve çok memnundum fakat şu anda malesef bu ürünün TR'ye ithalatı yapılmıyor. Kalakaldım ortada :)

Ne önerirsin, kalitelisinden, bizi memnun edecek bir ürüne ihtiyacımız var, sana danışayım dedim...
gtechniq Uzun Süreli Yağmur Kaydırıcı - G5

malesef olmaz. çünkü yüzeyin wax cila yağ vs. temizlenmesi gerekiyor. aksi halde seramik kaplama boya yüzeyine tutunamaz

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tamponda görülen sürtmeyi rötuşu kendim yapmak istiyorum, birkaç video izledim boyanın yanında kağıt zımpara, vernik vb. ürünler de kullanıyorlar. @AdanaDetailing Mahmut hocam uygulama ve ürünlerle ilgili tavsiyeniz olabilir mi?  

1.jpeg

merhaba.

aracımda seramik kaplama var. nerelerde yıkatma mı önerirsiniz? ben sonax'ı düşünüyorum. sizden de fikir almak isterim.

ayrıca aracımı kendim yıkamak istersem iki kova sistemi yeterli olur mu? + hangi ürünleri almamı tavsiye edersiniz?

şimdiden teşekkürler.

Tamponda görülen sürtmeyi rötuşu kendim yapmak istiyorum, birkaç video izledim boyanın yanında kağıt zımpara, vernik vb. ürünler de kullanıyorlar. @AdanaDetailing Mahmut hocam uygulama ve ürünlerle ilgili tavsiyeniz olabilir mi?  

Ekli dosyayı görüntüle 14293
Hocam zımpara işine girmenizi tavsiye etmem . Zaten kıyıda köşede bir yerde hasar bence rötuş yapıp bırakın .

merhaba.

aracımda seramik kaplama var. nerelerde yıkatma mı önerirsiniz? ben sonax'ı düşünüyorum. sizden de fikir almak isterim.

ayrıca aracımı kendim yıkamak istersem iki kova sistemi yeterli olur mu? + hangi ürünleri almamı tavsiye edersiniz?

şimdiden teşekkürler.
Hocam size sonax veya herhangi bir yerde yıkatın diyemem . Kendiniz yıkarsanız herhangi bir ph nötr şampuan ve çift kova yöntemi yeterli olacaktır .

Hocam direksiyonun alt kısmını montun fermuarı çizmiş ne yapabilirim acaba 

Geri
Üst Alt