Pasta,Cila,Boya Koruma,Araç İç temizliği Hakkındaki Sorularınızı Buradan Sorabilirsiniz.

Mahmut hocam sizin uygulamalarınızda genelde m600 tiner ve ipa kullanıyorsunuz en son bununla ilgili bilgi verebilirmisiniz oranı , nasıl kullanabiliriz gibi. 
Hocam m600 saf kullanıyorum beze sıkıp siliyorum arkasından 1/1 sulandırılmış ipa ile siliyorum .  Sonradan boyanmış panel var ise m600 ü önce ufak bir köşede deniyorum .

bugün aracımı yıkadıktan sonra kil uygulaması yaptım. oto şampuanı olarak turtle wax kullanıyorum, kil olarak aliexpress üzerinden 2,5 dolara en yumuşak olan kilden satın aldım.

aracı kurutmadan, bol su püskürterek uygulamayı yaptım, tüm arabaya yapmak 15-20 dakika falan sürdü. kolay bir işlem.

araç üzerindeki pürüzleri giderdi, kaportaya elimi sürdüğümde kil uygulanmayan bölge ile aradaki farkı anlayabiliyordum. 

bu pürüzsüzlük ne kadar sürecek pek bir fikrim yok, ama eğer aracınız çok kirli değilse ve pasta cila vs gibi bir işlem yapılmayacaksa ben bir amatör olarak kil uygulamasını çok da gerekli görmüyorum. cila yapmadığım için kilin temizliği de çok uzun sürmez diye düşünüyorum. 

Hocam m600 saf kullanıyorum beze sıkıp siliyorum arkasından 1/1 sulandırılmış ipa ile siliyorum .  Sonradan boyanmış panel var ise m600 ü önce ufak bir köşede deniyorum .
Mahmut hocam benim arabada boyanmış panel var . ipa ile silip uygulama yapmak yeterlimidir yoksa tiner olursa en iyi sonuçmu alınır . bide şimdi  menzerna 3800 den sonra ipa leke bıraktı sizce nedendir?

Mahmut hocam benim arabada boyanmış panel var . ipa ile silip uygulama yapmak yeterlimidir yoksa tiner olursa en iyi sonuçmu alınır . bide şimdi  menzerna 3800 den sonra ipa leke bıraktı sizce nedendir?
Hocam selamlar ipa ile silmek yeterlidir benim m600 ile silme nedenim işi garantiye almamdan kaynaklı yoksa m600 elzem değil . 

Leke konusunda hocam menzerna 3800 ile alakalı değildir benimde başıma arada sonradan boyalı panellerde gelmekte bu boyacının boya sertleştirici oranını doğru yapmamasından kaynaklı .  Birde hocam ipa ile silmeden önce aracı yıkamanız iyi olur .

bugün aracımı yıkadıktan sonra kil uygulaması yaptım. oto şampuanı olarak turtle wax kullanıyorum, kil olarak aliexpress üzerinden 2,5 dolara en yumuşak olan kilden satın aldım.

aracı kurutmadan, bol su püskürterek uygulamayı yaptım, tüm arabaya yapmak 15-20 dakika falan sürdü. kolay bir işlem.

araç üzerindeki pürüzleri giderdi, kaportaya elimi sürdüğümde kil uygulanmayan bölge ile aradaki farkı anlayabiliyordum. 

bu pürüzsüzlük ne kadar sürecek pek bir fikrim yok, ama eğer aracınız çok kirli değilse ve pasta cila vs gibi bir işlem yapılmayacaksa ben bir amatör olarak kil uygulamasını çok da gerekli görmüyorum. cila yapmadığım için kilin temizliği de çok uzun sürmez diye düşünüyorum. 
Hocam selamlar 15-20 dakikada kil işlemi nasıl bitti anlam veremedim ben en az 40-45 dakika uğraşmaktayım bu süre aracın durumuna göre 2 saati bulmakta hatta geçebilmekte . Dediğiniz gibi araca polisaj yapılmayacaksa kil işlemi çok sık aralıklarla yapılmamalı çünkü kil aracı çizebilmekte . Özellikle ali express te satılan no name killer bu konuda daha kötü oldukları gibi temizlileme performansı da düşük . 

Ben polisaj yapılmayacaksa valet pro turuncu kilin kullanılmasını tavsiye ediyorum araç üzerine yapışan partiküllerin uzun süre boya üzerinde kalması da boyaya zarar vermekte en azından yılda bir demir tozu sökücü + kil ile temizlik yapılmalı .

çin malı kil en yumuşağı da olsa kullanmayınız hocam., 3 tip kil var hard-medium-soft

kilin kalitesi önemli bir konu belki siz ilk anda göremeye bilirisiniz ama çin malı veya kalitesiz killer aracı çizecektir., Ayrıca siz kil kaydırıcı olarak sadece su kullanmışsınız, bu şekilde çizmemesi imkansız, yüzeyi kayganlaştırmanız lazım, kil yaparken mutlaka şampuanlı-su karışımı veya kil kaydırıcı kullanmanızı öneririm., pasta cila yapmayacaksanız senedir 1 kez demirtozu temizliği ve kaliteli bir soft kille temizlik yapınız., cila yapmasanızda yıkama sonrası kullanabilceğiniz quick detailer/hızlı cila gibi ürünler en azından aracı korumaya yardımcı olacaktır

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam selamlar ipa ile silmek yeterlidir benim m600 ile silme nedenim işi garantiye almamdan kaynaklı yoksa m600 elzem değil . 

Leke konusunda hocam menzerna 3800 ile alakalı değildir benimde başıma arada sonradan boyalı panellerde gelmekte bu boyacının boya sertleştirici oranını doğru yapmamasından kaynaklı .  Birde hocam ipa ile silmeden önce aracı yıkamanız iyi olur .
Mahmut hocam teşekkür ederim güzel cevaplarınız için . daima takipteyiz sizi kolay gelsin   :'(

@AdanaDetailing hocam siz profesyonel olduğunuz için daha ayrıntılı ve uzun yapıyor olabilirsiniz temizliği, ben her parçayı bir sefer temizledim geçtim. bu nedenle 15-20 dakika ancak sürmüştür :) sık sık hamuru yeniden şekillendirerek temiz yüzünü kullanmaya çalıştım. dikkatimi çeken şu oldu, en fazla leke kaput, ön tampon ve tavanda varmış. sanıyorum kaput ve tampon kirlere en sık maruz kalan bölge olduğu için çok kirleniyor, tavan da temizlemesi zor olduğu için kir biriktirmiş olabilir. kapılarda falan pek fazla kirlenmedi hamur. 

tabi kullandığım kil hamuru da pek kaliteli olmayabilir, linkini paylaşmamda sıkıntı yoktur umarım. Marflo marka clay, aracım henüz bir yıllık ve mümkün oldukça temiz tutuyorum, bu nedenle en yumuşak olanını tercih ettim.

https://tr.aliexpress.com/item/Car-Wash-Detailing-Magic-Clay-Bar-100g-Fine-Medium-King-Grade-Heavy-80g-Detail-BarMarflo/32814378179.html?spm=a2g10.search0104.3.3.57cc5e1dJBPgt3&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10152_10151_10065_10344_10068_10342_10343_10059_10340_10341_10696_100031_10084_10083_10103_10618_10624_10307_10623_10622_10621_10620,searchweb201603_44,ppcSwitch_5&algo_expid=02296453-5492-4383-b395-2bd610306ab2-0&algo_pvid=02296453-5492-4383-b395-2bd610306ab2&priceBeautifyAB=0

@forzaGilles önerileriniz için teşekkürler hocam, kullandığım suya biraz oto şampuanı da kattım tabi. ama turtle wax'ın oto şampuanı neredeyse hiç köpürmüyor diğer oto şampuanlarına göre. bu nedenle su gibi bir şey çıktı ortaya :) ama kayganlık konusunda isteneni verdi diyebilirim. 

çizik konusunda ben bir şey farketmedim, ama okuduğum kadarıyla kil uygulaması sırasında kılcal çizikler kaçınılmaz oluyormuş. bu çizikler pasta cila ile kapanacak cinsten olduğu için pek sorun etmiyorlar internette okuduğum kişiler. ben de ilerleyen zamanlarda sağlam bir yer bulursam cila yaptırmayı düşünüyorum zaten. veya hiç karışmamak daha mı iyi boya ömrü için bilemedim :)  

Arkadaşlar merhabalar benim bir sorum olacaktı, 1 yıllık  golf 7.5 aracımda şoför kol dayama kolçak bölümünde, yine yan kapıların kol dayama yerlerinde kullanıma bağlı olarak beyazlıklar oluşuyor ve birde küçük çocuğum arka koltuğa oturduğunda ön iki koltuğun arkasını ayaklarıyla kirletiyor bu arka kumaş ve bu kol dayama kolçakları gibi yerlerin temizliği için bana hangi ürünleri önerirsiniz? Araç iç temizliği ürünleri adeta derya deniz gibi insanın aklı karışıyor ,araştırdığımda aşağıdaki ürünler göze çarpıyor. 

Valet Pro Classic Carpet Cleaner - Kumaş Taban ve Koltuk Temizleyici Sprey 

Sonax Araç İçi Temizleyici

Auto Finesse Spritz Interior Detailer Spray - Detaylı İç Aksam Temizleyici Sprey

Arkadaşlar merhabalar benim bir sorum olacaktı, 1 yıllık  golf 7.5 aracımda şoför kol dayama kolçak bölümünde, yine yan kapıların kol dayama yerlerinde kullanıma bağlı olarak beyazlıklar oluşuyor ve birde küçük çocuğum arka koltuğa oturduğunda ön iki koltuğun arkasını ayaklarıyla kirletiyor bu arka kumaş ve bu kol dayama kolçakları gibi yerlerin temizliği için bana hangi ürünleri önerirsiniz? Araç iç temizliği ürünleri adeta derya deniz gibi insanın aklı karışıyor ,araştırdığımda aşağıdaki ürünler göze çarpıyor. 
Valet Pro Classic Carpet Cleaner - Kumaş Taban ve Koltuk Temizleyici Sprey 
Sonax Araç İçi Temizleyici
Auto Finesse Spritz Interior Detailer Spray - Detaylı İç Aksam Temizleyici Sprey
Valet pro carpet cleaner öneririm.

www.detailingdeposu.com üzerinden bendende satın alabilirsiniz.

Uygulaması mf beze az bişe sıkıp yüzeyi sileceksiniz.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@AdanaDetailing hocam arac üzerindeki stickerları neyle sökebiliriz camlardaki. arka cam yan cam felan. basit bi yolu varmı veya ürün cama zarar vermeden . tskler 

@AdanaDetailing peki hocam araba daha yeni çok kirli değil kol dayama yerleri ama yine de biraz kirli duruyor bu önerdiğinizi valet proyu mikrofiber beze sıkıp kolçak yüzeyine öyle mi sürmek lazım, birde  sitesinde 1/10 1/20 oranında seyreltebilirsiniz diyor bu işlem gerekli mi?

Geri
Üst Alt