Aracı P konumunda terk ediniz uyarısı

@palsak garanti kapsamında değişim yapıldı benim elimde fatura yok ama 540 tl idi garantiye fatura edilen tutar.

@palsak garanti kapsamında değişim yapıldı benim elimde fatura yok ama 540 tl idi garantiye fatura edilen tutar.
2015 tdi dsg olan bir arkadaş var onun da muhtemelen yoktu o fatura elimde mevcut kemal beyde verirse 207 tl olan faturayı bakalım ikisinide vercem servis denen pisliklere

@mmartins 

@Sinyal benimde dün değişti mikro şalter..servis danışmanı öncesinde arızayı cihaz ile tespit ettik dedi..bazı araçlarda bu hata hafizada kalmıyormuş ve garantiden değişim yapilabilmesi için bi hatayi belgeleyebolmeleri gerekiyormus faln filan..bana resim sordu hatanin resmini araç hareket halinde saniyelik hatanin nasıl resmini alayim dedim..cihazda hata çıkmazsa bile değişimi kabul ettrin garantiye dedim sonuçta bu hata kronik bi ariza ill defa duyuyormus gibi davranmayın dedim.

Bence üsteleyin değişim için, sonuçta kafamizdan ariza uydurmuyoruz böyle bi durum genel itibariyle var..üstüne gidim bence kabul edeceklerdir...

Bu arada izmir vosmer üzücü bi haber verdi..

2016 sonrasi dsg araçlar için artık almanyanın verdiği iyi niyet yok arkadaslar..( güya 2016 yili sonrası icin dsg nin sorunlardan kurduldugu gerekcesiyle) yani garanti bitimi sonrasında çıkacak bi arizada araç servis bakımlı dahi olsa işçilik ödeyerek kurtulmak zor..

Bayı destegi ve doğuş oto destek saglayacakmis servis bakımlı araçlara ama oda ne kadarini kapsar şuan icon muamma..uzatılmış garanti bitimi tekrar garanti uzatma olayinidi kaldirmislar. Bilginize 

@mmartins hocam serviste aracı cihaza bağlayıp kontrol ettiklerinde herhangi bir hataya ve probleme rastlamadıkları için bir işleme gerek olmadığını mikro şalter dediğimiz parçanın bu kontrolde araç hata veya problem verirse takıldığını( değişim değil ) benim aracıma şu aşamada gerek olmadığını söyledi servis danışmanı ve ben ikna oldum neden dersen şimdi servis bana evet bu parçayı takmamız lazım deseydi ben hayır takmayın demeyecektim yani sonuçta servis bu parça için benden ücret talep edecekti. (kötü niyetli servislerde var)  

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Sinyal aracınız bu hatayı veriyorsa mikro şalter takilmadigi sürece vermeye devam edecek..cihazda bu hatanın görünmemesi bidaha vermeyeceği anlamına gelmez..bence kronik bi ariza oldugunu söyleyip ücretsiz değişim yaptırabilirsiniz..gerekirse dogusbotoyla görüşün derim 

doğuşu aradım elisi şikayet ettim biz size dönüş yapacaz beyfendi dediler:)

bakalım ne diyecekler

istedikleri para 700 benden arkadaşlar mikro şalter bu kronik değilmi hanfendi dedim evet olabilir diyor ne parası dedim biz size dönüş yapacaz beyfendi dedi kapattı

beklemedeyim

@mmartins mikro şalter takılması bu problemi çözüyormu tereddütler var ama ben dediğim gibi servisime güvenip ara sıra irtibata geçerek takipte kalacağım. bu arada doğuş oto ilede görüştüm servis yetkilisinin söylediklerinin aynısını söyledi eğer araçta her hangi bir hata veya problem tespit edilemezse mikro şalter takmıyoruz dediler. ama bu konuda çok bilgi kirliliği var arkadaşlar doğuş otoyla görüşün derim en doğru bilgiyi ordan alabilirsiniz.

@palsak senin aracında servis cihaza bağlayıp hatayı tespit ettimi peki

aldılar ki bana dediler ki serviste beyfendi mikro şalter değişecek yurt dışı bir parça ve 1 hafta sürer gelmesi biz size dönüş yapacaz dediler

sonra elimde fatura var değişen arkadaş atmıştı gösterdim onu bak benden para istemeyin bu kronik ve beni ilgilendirmez

beyfendi parça gelsin garantiye sokmaya çalışacaz dediler ve ayrıldım

bugün dönüş yaptılar 700 tl sipariş verelim mi?

ağzımı bozmadım neyse dedim müsait değilim ben size dönüş yapacam dedim

işte burda değişen garanti bitmiş ama ücretsiz değişen veya 200-300 tl ye değişen arkadaşlardan fatura bekliyorum 

en son doğuşu aradım kim söyledi size 700 tl ismi cismi bayi istedi bekleyin biz size dönüş yapacaz dediler

ha dedim onlara da bu kronik sorun mu evet o zaman servis neden ücret istiyor

2012 corolla var aynı zaman da bizde 2017 de benzin deposunda bir parça değişti ki araba 1 gün serviste bekledi geçen yılda ön yolcu hava yastığı fişeği değişti adamlar kendi aradı gelin değişecek diye sıfır para ya yaptılar

bunu da söyledim doğuşa beyfendi biz size dönecez diyorlar işlerine gelmiyor kısacası

Ben bu hatayı; ne zaman araban inerken N konumundan P'konumuna getirmeden kapıyı açarsam ötüyor ya işte o günlerden sonra alıyorum, hatayı aldığımda ise aynı senaryoyu araca tekrar yaşatıyorum. 6-7 aydır ses yok, kesin çözüm mikro şaltermiş demek.

Hatayı ilk almadan önce; N konumundan P konumuna getirmeden kontağı kapatıp kapıyı açmıştım, araç ötüp bu hataya benzer başka bir hata vermişti tam hatırlamıyorum.. Sonraki günlerde bende bu konuya dahil olmuştum.

Kemal bey faturayı paylaşır mısınız rica etsem

arkadaşlar elinde fatura örneği garantisi bitmiş olan varsa paylaşabilirler mi 

az önce kahramanmaraş vw elis aradı 700 tl dedi değişim için bende tam ağzımı bozacaktım kapatın ben dönüş yapacam size dedim.

fatura olanlar varsa ve paylaşırlarsa çok memnun olacağım

IMG-4622.JPG

Geri
Üst Alt