Aracı P konumunda terk ediniz uyarısı

Arkadaşlar merhaba, bende de 2016 golf 7 var sabah aracı çalıştırdıktan 3-4 dakika sonra bu uyarıyı aldım ama 5 saniye içinde kayboldu, araç özel servis bakımlı doğuşa garanti bittikten sonra gitmedi, çok büyük bir sıkıntı yaşar mıyım bilemiyorum siz ne dersiniz?

Yetkili servise gitsem garanti dışı olduğu için maliyeti ne kadar olur? Ankara da özelde bu işi çözebilen yer var mıdır? Ya da belli bir süre kafayı takmamalı mıyım :)

Teşekkürler,

@boccacio hocam merhaba bu konuyla ilgili daha önce yazdıklarımı paylaşayım tekrardan, 

25.06.2019 tarihli yetkili serviste ki işlemler;

Arkadaşlar merhaba; bugün servise aracı p konumunda terk ediniz uyarısı için randevu alarak gittim, aracı kontrol edeceklerini eğer gerekirse mikro şalter diye bir parça takacaklarını söylediler, neyse bekledim bir müddet sonra bana dönüş yapıldı, araçta herhangi bir probleme veya hataya rastlanılmadığı  dolayısıyla (mikro şalter takılmasına gerek olmadığı) bir müdahalede bulunmayacaklarını sadece arıza ve hata tespitinde işlem yaptıklarını eğer ki aracı p konumunda tek ediniz uyarısı yol bilgisayarında araç durum kısmında hata olarak kaydedilirse servise getirmemi söylediler.  bilginiz olsun

@boccacio yaklaşık 2 sene bu hatayı arar arar alarak aracı kullandım problem yaratacak bi durum değil fakat ara ara çıkıp can sıkıcı o uyarıyı veriyordu. geçen hafta uzatılmış garanti kapsamında mikroşalter takılarak sorunun kalıcı olarak çözüldüğü söylendi. garantiye fatura edilen tutar 540 tl.bilginize.

Merhaba arkadaşlar, bu konu ile ilgili güncel bir bilgi paylaşmak istiyorum. Leon aracımı golf ile değiştirdim. Aracı aldığım ilk gün aracı p konumunda terk ediniz uyarısı verdi, eski sahibi onda iken böyle bir sorun olmadığını isterse aracı geri alabileceğini söyledi yada servis masrafını karşılamayı teklif etti, bende servise gidip yaptırmak istedim. Batman wolksvagen servisine gittim, sağolsun baya ilgilendikler. Bana söyledikleri şu ;eskiden vites mekanizması değişiyordu dediler ama artık wolksvagen tüm mekanizmayı değiştirmek yerine vites mekanizması içine bir parça ekliyorlar, böylece o parça bu uyarının oluşmasını engelliyor, parçayı benim gözüm önünde taktılar. İyi niyet garantisi ile işçilik dahil 450 lira ya mal oldu, bundan sonra bir sorun çıkarsa buraya yazarım.bu arada aracı öyle kullanmanın hiçbir zararı yokmuş

P.tesi günü mikro şalter değişimi yapıldı, 2 gün sonra bugün yine aynı uyarıyı verdi. Arayacağım servisi bakalım ne olacak?

Moderatör tarafında düzenlendi:
P.tesi günü mikro şalter değişimi yapıldı, 2 gün sonra bugün yine aynı uyarıyı verdi. Arayacağım servisi bakalım ne olacak?
boşuna para vermesek mi hocam benim de 205 tl hafta sonu değşim olacak ne dersiniz?

arayın bakalım ne diyecek servis

vw sorundan başka bir şey değil bence

@palsak Arkadaşlar bu sorun ile ilgili toplu bir şeyler mi yapalım, ben bu sorunu ilk yaşayanlardan olarak vites kol mekanizmasını değiştirdim. Konuyla ilgili şurada şikayet oluşturdum. Bakalım ne olacak.

Arkadaşlar merhaba benim araç 1.4 tsi golf var 2017 model garanti yeni bitti aynı arızayı aldım toplamda 3 kere 2 gün arayla p konumuna alın gördümki aynı sorunu yasayan çok arkadaş var. Uyarı saniyelik yanıp sönüyo servise gidip kayıt açtırmak gerekiyor mu tecrübeli arkadslar yardımcı olsa

@ardaztrk kronik bi ariza birçok dsg araçta var. Servise danışın yardımcı olacaklardır. Mikro şalter denen bunlarda takarak sorunu kalıcı çözdüklerini söylüyorlar..1 hafta oldu aracına takilali bakalim neolacak ..

Sanıyorum Bu mikro Şartel de kesin çözüm olmayacak gibi. Yapilan arkadaslar ayni sorunu tekrsr yasamislar. Belkide Araca Redet yapilmamistir hatalar silinmesi adina. Hayırlısı bakalım .

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mmartins garantim yeni bitti bakımlarını serviste yaptırdım iyi niyet garantisi yapıyolar mı?

[mention=1032]mmartins[/mention] garantim yeni bitti bakımlarını serviste yaptırdım iyi niyet garantisi yapıyolar mı?
Muhtemelen iyi niyet garantisi işlemine alırlar. Yetkili servisle irtibat kurun hocam.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ardaztrk tabiki yapacaklar hiç alttan almayin bu hata sizden kaynaklı değil kronik bi ariza yapmak durumundalar...

@Nupel2323 kardeş bende batmanlıyım benim araçtada var bu uyarı keşke ücret ödemeseydın bekleseydin biraz çoğu kişi ücret ödemeden değiştirdi

Geri
Üst Alt