Aracı P konumunda terk ediniz uyarısı

Doğuş oto kartal 214 lira istedi mikroşalter değişimi için onay vermedim. Kullanımda bir zararı olmadığı söylendi yine

Arkadaşlar dağ üreticisi iki tane biri Mikro şalter ile sorunu çözmüşken diğer üreticinin iyileştirme yaptığı söyleniyor bazı servislerin değişim yapmamasi bu yüzden olabilir 

Arkadaşlar 2015 model aracımda 2016 yılında p konumuna getirin uyarısı vermişti o zaman istanbulda general otoda 1 yıl bakımını yaptırırken bu uyarıyıda sisteme kaydetmişlerdi aradan tam 3 yıl geçti geçen formda gezerken çözüm bulunduğunu öğrenip erzurum bayine gittim aracım bu arada servis bakımlı firmanın müşteri temsilcisi aracı incelemek için içeri aldı yaklaşık 1 saat sonra araçta bir parçanın değişeceğini söyledi bende haberim yokmuş gibi davrandım. Sanki arızalı bir parçayı değiştirecek gibi davranıyor sonra doğuş iyi niyet garantisi dışında tutuyor sizin değişimi diye yanıma geldi :)  bende bu aracın aynısından diğer bayilerden değişim yapıldığını benim aracımda niye kabul edilmiyor bu iyi niyet garantisi derken kendimizi  servis müdürünün yanında bulduk. Kadın aracın plakasını sisteme girdiğinde aracın 2016 yılındaki kaydını gördü iyi niyet garantisine girdiğini söyledi her şey bu zamana kadar güzel aradan ıkı gün geçiyor servisten beni arıyorlar 4 yıl bakımını serviste yaptırırsan ıyı niyet garantisine sokacaklarına ve onayımı istiyorlar :)  şaka gibi 2010 model toyota arcımı firma çağırıyor depo şamandırasını ve air bag değiştiriyor 1 kuruş istemiyor araç 7 yıldır servisin önünden geçmemiş bu arada :)  bende doğuşu aradım ağzıma geleni söyledim şikayet maili attım ilgileneceklerini söylediler geri dönüş bekliyorum. Servis bakımlı bir araca şart koşarak müşteriyi yolmak için ellerinden geleni yapıyorlar garanti kapsamında yapmış bir arızayı  3 yıl sonra çözüm üretiyorsun sonrada müşteriye şart koşuyorsun para talep ediyorsun kısaca komedi resmen . Konu ile ilgili geri dönüş yaptıklarında bilgi verecem 

@Cat25 iyi niyet garantisi 5 yılin sonunda  başlatıyor doğuş..5byil bana getir 5 yıl da ben aracın arkasindayim diyor muhtemelen bakıma çağırmaları buyuzden olabilir..

@Cat25 Merhaba, benim sorunuma benzer sizinki de, ücret istediler kabul etmedim. Her yere şikayette bulundum. Dediğiniz gibi Toyota bu konuda hiçbir şekilde müşterisini mağdur etmiyor. Bundandır ki Volkswagen satış ve hizmet konusunda Toyota'yı geçemiyor. 

Kabul etmeyin, sorunun o dönem çözümü kesin olarak yoktu. Sizin aracınız garanti süresinde bu sorunu yaratıyor, kayıt açılıyor ve 3 yıl sonra çözüm geliyor sizden ücret istiyorlar. Şaka gibi. 

Bu arada şikayet sitesine yazdığım mesajım burada.

Volkswagen Almanya'ya da şikayet maili attım, yaşadığım tüm olumsuz süreci forumlarda ve internette görünecek her yere yazıyorum. Müşterilerinin bilinçlenmesi adına.

Do@Bink doğuştan aradılar bir sefer mahsus olmak kaydı ile bakım taleplerini geri çektiler ve ücretsiz değiştireceklerini söylediler bakalım serviste aradı aynı bilgiyi verdi parçayı istemişler gelince arıyacaklarmış. Şimdilik sorun yok gibi 

Do@Bink doğuştan aradılar bir sefer mahsus olmak kaydı ile bakım taleplerini geri çektiler ve ücretsiz değiştireceklerini söylediler bakalım serviste aradı aynı bilgiyi verdi parçayı istemişler gelince arıyacaklarmış. Şimdilik sorun yok gibi 
kime ne tutturabilirse servis allah belalarını versin başka birşey demiyorum.

dün itibari ile parça değişti mikro şalter sadece 207 tl para ödedim

hatanın tekrar etmesini bekliyorum bakalım ne olacak 

kime ne tutturabilirse servis allah belalarını versin başka birşey demiyorum.

dün itibari ile parça değişti mikro şalter sadece 207 tl para ödedim

hatanın tekrar etmesini bekliyorum bakalım ne olacak 
@palsak Dediğiniz gibi kime ne tuttururlarsa, bir parça için 5 farklı fiyat şekli olabilir mi, gerçekten çok ilginç. Her servis farklı fiyat veriyor :D

Kurumsal dolandırıcılık bu olsa gerek. 

Ben de bu yılki servisten önce bu hatayı aldım. Servis sonrasında bilgisayarda hata görmediklerini söylediler. Bu hafta aynı hatayı iki kez aldım. Ben de Çanakkale avek otoya randevu yazdırdım. Sonuçla ilgili bilgi veririm.

Merhabalar,

Dün itibari ile bende EREL de sorunumu çözdürdüm. 265 TL aldılar. Mikro şalter takıldı. Bugünlük kullanımımda sorun tekrar etmedi. Aracımın garantisi bitmişti.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Mikro şartel değişim işlemini yaptık. Aracım yarım gün serviste kaldı usta ile konuştuğumda parça eklediklerini bir parça değişmediğini söyledi usta ile deneme sürüşünede çıktık herhangi bir sıkıntı yapmadı 3 gündür kullanıyorum. Bu arada en önemlisi servise hiç bir ücret ödemedim. Sizlerde bu arıza için doğuşa ulaşın derim servisler be tutturursam diye bakıyor aracımın iyi niyet garantisinden yapıldı boşuna para vermeyin bastırın 

Herkese merhaba ben de dün senelik bakım için 3. kez yetkili servise verdim. aracım 2016 polo 1.2 TSI DSG hata mesajı geldiğini ama okuyamadan gittiğini söyledim. Kayıtlardan bakıldığıda aracı terkedin hatası imiş. mikro şalter parçasının takılması gerektiğini söylediler ücretinin de 100 TL civarı olduğunu belirttiler. Uzun yola çıkacağım için tedarik sürecini bekleyemeyeceğimi belirrtim. Dönünce tekrar iletişime geçeceğiz Bu sürede de araştırmaya başladım. Bir kaç yerde tekrarladığını söyleyenler olmuş takılan parça sonrası. 46 TL ye taktıran var 207 ye var. Benden 100 istiyorlar. Acaba ne yapmalı ? Vites kutusu sökülünce kesin trim sesleri de gelmeye başlar. Bazen DSG li araç alarak hata yaptığımı düşünüyorum. Ne yapmak lazım nasıl bir süreç izlemeli acaba. Bu arada zuatılmış garantim yok tüm bakımlarımda EREL'de yapıldı. Fiyatı veren de EREL

konu hakkında son önerileriniz nelerdir 2014 TDI  60 bin km aracımda aynı sorunla ilk defa dün karşılaştım anlık geldi ve gitti çözüm olarak ne yapmam lazım bilgilendirirseniz sevinirim garanti yok iyi niyeti son bakımda bozduk😂

Bizim arkadasta da aynı sorun var. Bende sizdeki gibi hemen okuyamadan gidiyor. Ancak onunki 10 sn sürüyormuş. Servis uyarının arabanın işleyişine zararı olmadığını bununla ilgili bir çalışma olduğunu söylüyor. İyi niyet garantisi bitmiş olsa bile kronik sorun olduğu için ücretsiz yaptırabilmelisiniz. Sonuçta bu hatanın kullanımla ilgisi yok.

Geri
Üst Alt