Hocam bu durumda size lastik önermekten çok 16" Dover jant ve 205/55 R16 91V ebatında lastiklere geçmenizi öneririm., Size hangi lastiği önerirsem önereyim 17inch 'te 45 yanak ile çukur ve kaldırımlara çıkma zorunluluğu sebebinden hiç biri dayanmıyacaktır., 55 yanak profili ile hem ani çukurlara düştüğünüzde aracın ve jantların zarar görme olasığını minimize eder, hem daha kalın yanak profili ile çukurlarda jantlarınıza koruma sağlar., hemde daha güvenli sürüş yapmış olursunuz., kaldırımlara çıkıp inerken de kafanız rahat olur düşünmezsiniz., 16inch jant olucak diye de performans lastiği olamıyacak diye de bir kural yok., hem konfor (daha doğrusu güvenlik) sağlamış olursunuz hem de performans sunan bir lastik alabilmeniz mümkün olur 1 taş ile 2 kuş vurma misali.., Ama 17" jant ve 45 yanak profili ile düşünüyorum da sizin istisnahi şartlarınız neticesinde pek işin içinden çıkılacak bir durum değil., Zaten Artvin gibi bir şehirde kışın daha uzun sürmesi sebebiyle sıcak şehirlere nazaran 1 ay fazladan kış lastiği kullanma durumunuz oluyordur.., Kararınız doğrultusunda yok ben 16" jant düşünmüyorum ve aracım ile birlikte gelen highline 17" Dijon jantlarımı seviyorum derseniz de yine yardımcı olmaya çalışırım,
Selamlar..
Hocam 3000km 'deki bir lastiği çöpe atmaktansa 10.000km falan 1 yaz daha geçirin., cebinize yazık zaten söylediğiniz kadarıyla lastikten şikayetinizde pek yok., evet daha iyisi elbette var., Sizin kriterleriniz; konfor odaklı sürüş hankook sizi üzmez., Şimdi hankook'tan daha iyi bir lastik almaya kalktığınızda dövizinde yüksek olması sebebiyle vericeğiniz rakam 4 lastik için 1.150-1.200 lirayı bulacaktır., bu paraya çook rahat 16" Dover Comfortline jantı da bulabilirsiniz., Mesela sesli düşünüyorum 16" dover alın bir kenera koyun ve şuan (17" Madrid ve Hankook kombinasyonuyla devam edin), seneye de kenera koyduğunuz 16" Dover'lara lastik alabilirsiz., Yada 17" Madrid 'leri elden çıkarıp hem 16" Dijon jantların parası çıkar, hem de yeni alacağınız lastiklerin bir kısmının ücreti çıkar Madrid'leri satarak çok rahat.,
Yok ben hiç birini istemem (17" Madrid 'leri seviyorum arabamın rengi ile de birbirine uyumlu çok yakışıyor)., 17" Madrid ile devam etmek istiyorum derseniz; öneribileceğim en iyi lastiklerden bir tanesi sizin talepleriniz doğrultusunda Continental PremiumContact 6 225/45 R17 91V olur., Yeni çıkan bir lastiktir Eskişehirde Continental bayilerine sorun yeni çıktığı için belki ellerinde olamayabilir ama artık bu gibi şeyler hiç sorun olmuyor, hemen sistemden bakıp "Türkiye merkez depodan" stoğuna bakıp merkez deponun stoğunu sistemden görebiliyorlar eğer varsa "en geç" 1 hafta'da geliyor., Bazı lastikçiler Continental resmi bayisi olsa bile elinde kalan eski stoğu eritmek adına size eski seri olan PremiumContact 5 verelim diyebilirler (kafanızı bulandırmaya vs..) buna sakın kanmayınız., Tek amaçları elinde kalan eski seriyi/serileri satıp kurtulmak., sonrada sizin istediğiniz yeni seri lastiklerden 2-3 parti sipariş geçmektir
Continental istemem derseniz başka bir marka da önerebilirim ama Alman malı çok iyi bir lastiktir tavsiye ederim..