silvershadow
Emekli
- İsim
- Murat İNCİ
Dediğim gibi sanayide komşumuz filtreci. Birçok markanın bayiliğini yapıyorlar, kıyamet gibi stokları var@bcaksk söylediğiniz markayı bilmiyorum hocam. Ama bütçe müsaitse orijinal veya daha bilinen bir markayı tercih etmenizi öneririm. Polen bir nebze önemsiz ama yağ ve hava filtresi direk motorla ilgili. Bosch, Mann gibi markalara da bakin.
Filtrelerin yaptıkları iş aynı olduğundan mühendislikleri de üretimleri ve kaliteleri de birbirine çok yakın. Aynı Yakıt olarak sheel opet bp total ...vb gibiler aralarında aman aman çok bir fark olmasa da marka olmaları tercih ediliyor. Optimal durumda olan stok araçlarımız için çok bir fark göremiyorum bende. Şayet araç yazılımlı ve yüklü işlem görmüş ise o zaman değişik filtreler düşünülebilir. .Son olarak Hava filtresi adına kısa zamanda değişim yapılması taraftarıyım. iyi forumlar dilerim.Dediğim gibi sanayide komşumuz filtreci. Birçok markanın bayiliğini yapıyorlar, kıyamet gibi stokları var
Konuştuk biraz, sordum ne tavsiye edersiniz diye birkaç kişiye. Hepsi aynı şeyi diyor, farketmez filtreler arasında pek fark olmuyor diyorlar. Mann, Bosch gibi firmalar da genelde Çin gibi ucuz işçilik olan ülkelerde yaptırıyormuş filtrelerini. Özellikle kendim kullanıcam, tavsiye ettiğiniz markayı alayım dedim, ısrarla farketmez dediler. Arkadaşım da benle aynı anda bakım yaptırcak, o da illa Mann istiyor, onun için de fiyat aldım, üç filtre toplamına 155 lira dediler. Tamamen isim para ediyor dediklerine göre.
Hocam Tiguan bakımları o kadar yükseldi mi ya. s=alsaa2016 tiguan dizel 30bin bakımı 1070tl tuttu. İçinde ekstra olarak sadece arka cam sileceği var. Ayrıca önceki bakımda değişmeyen mazot filtresi bu bakımda değişiyor. Önceki bakım 750 gibi birşeydi.
Alman araçları Mann, Mahle ve Hengst marka filtreler kullanır., Bosch filtre olarak 20 yıl önceki gibi iyi değildir., Ar-ge 'sini başka alanlara kaydırarak filtre üretimini 2. plana aldı.,Dediğim gibi sanayide komşumuz filtreci. Birçok markanın bayiliğini yapıyorlar, kıyamet gibi stokları var
Konuştuk biraz, sordum ne tavsiye edersiniz diye birkaç kişiye. Hepsi aynı şeyi diyor, farketmez filtreler arasında pek fark olmuyor diyorlar. Mann, Bosch gibi firmalar da genelde Çin gibi ucuz işçilik olan ülkelerde yaptırıyormuş filtrelerini. Özellikle kendim kullanıcam, tavsiye ettiğiniz markayı alayım dedim, ısrarla farketmez dediler. Arkadaşım da benle aynı anda bakım yaptırcak, o da illa Mann istiyor, onun için de fiyat aldım, üç filtre toplamına 155 lira dediler. Tamamen isim para ediyor dediklerine göre.