Güncel Bakım Masrafları

@e2e DSG kızdırma bujisi gibi aksam ve parçalarda sorun yok ise tedbir amaçlı değiştirmek doğru olmayabilir.

DSG nasılsa bir mekatronik arızası verecek, sökülmüşken o zaman değiştirebilirsiniz.

VW onay numarası olduktan sonra yağ markasının çok önemi olmamalı. Yani servisin koyduğu Shell de iyidir. Farklı bir yağ markası için uğraşmaya istekliyseniz tamam. 

Güle güle kullanın.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Arkaşlar merhaba,

Golf 2014 1.6 TDI aracimin 120 bin km bakimi geldi. Istanbul'da bakım için tavsiye edeceğiniz servis var midir? Ve ortalama bakim fiyatlari konusunda bilgisi olan var mi? Fikir verebilirseniz sevinirim. 

@Golfcu34 Bir arkadaşımız paylaşmış. Ama sizinki %25 olacağı için bakım+triger+devir daim indirimle birlikte 4318 gibi bir şey yapar. Buna bir de antifiriz ve saf su eklenmesi lazım burada yazılmamış. O da atıyorum 200 falan olsa 4500tl civarı bir şey olması lazım diye düşünüyorum.

Merhabalar araç 114bin km de 1.6 dizel dsg comfortline. Bugün Ankara eskihisar dan alttaki zubizu indirimli bakim teklifini aldım. Ek olarak volan, akü ve devirdaim pompası işçilik dahil fiyatı da bu şekilde. Özellikle @forzaGilles hocamin yorumlarını bekliyorum :)  parça kodlarına baktığımız zaman bir yamukluk var mi ?

teşekkürler 

Ekli dosyayı görüntüle 39887

Ekli dosyayı görüntüle 39888

@Timko cok teşekkür ederim. Bu arada az once doğuş oto ve altur'dan fiyat aldim. Zubizu vs. gibi indirimlerle ikisinde de 3250 TL rakam verdiler. Tabi antifiriz ve su dahil degil. 

@Golfcu34 Fiyat iyi gibi. Teklif detayı var mı acaba? 
Arkadaşın @e2e teklifte devirdaim fiyatı yüksek gibi geldi bana. Belki sadece devirdaim ve değişimi için o fiyat verilmiştir. Çünkü teklif detayında triger değişim işçiliği yazıyor bununla birlikte yapıldığında aynı iş için iki defa işçilik yazılmış gibi olacak aslında. Çok anlayamadım valla :D

@Timko yazili bir teklif yok ama telefonda;  filtreler, civata, triger seti, civatalar olarak  bahsetti. Yarin da özel servisten fiyat alacagim. Bakalim ne fark olacak. 

1 ay civarıda benim kaldı bakıma. 60 bin bakımı özel servis buji değişimi yağ bakımı 1100 lira fiyat verdi. Doğuş otoya sormadım daha bu 3 yaş ve üzeri indirimini nasıl uyguluyorlar bilgisi olan söylerse sevinirim.

1 ay civarıda benim kaldı bakıma. 60 bin bakımı özel servis buji değişimi yağ bakımı 1100 lira fiyat verdi. Doğuş otoya sormadım daha bu 3 yaş ve üzeri indirimini nasıl uyguluyorlar bilgisi olan söylerse sevinirim.
Hocam ağustos sonunda ben de 60.000 bakımına sokmuştum 1.2 tsi aracımı. yetkili serviste %25 zubizu indirimiyle 1.355 TL ödemiştim.

IMG_4786.JPG.8b08a9cb5f9be456ddb3103cbedfee8e.jpg

@Golfcu34 Tamamdır hocam. Triger, balata... vb. gibi önemli parçalarda yaptıkları iş 2 yıl garantili olduğu için yetkili servisi tercih etmek daha doğru gibi. Yine de tercih size kalıyor tabi ki. Özelden aldığınız fiyatı da paylaşabilirseniz tüm arkadaşlara faydası olur. 

Ben de 10gün önce 123binde Çankaya Doğuş'ta bakıma soktum aracı (2014-1.6TDI). Triger geçen sene değişmişti. O yüzden o yok. Arka silecek çok ses çıkartıyordu, bir de yangın tüpü alacaktım. Fiyatlar uygun gelince onları da eklettim.DOGUS.jpg

@CanKay84 bujilerle birlikte 2100 fiyat verdiler. Bir anlam veremiyorum fiyata 60 bin bakımı 1.0 TSI 2017 model. Fazla geldi fiyat.

aracınız yeni, o yüzden zubizu indirim oranı 5-6 yıllık araçlar gibi yüksek olmuyor

Arkadaşlar benzinli araçlarda yakıt filitleresi var mıdır yok mudur?

@cengiz74 Bazılarında var bazılarında yok deniliyor.  Ama VW bakım kapsamından çıkarttı diye biliyorum benzin filtresini. Bakım kitapçığında da yazmıyor.

Geri
Üst Alt