Güncel Bakım Masrafları

@Timko bugün tanidik biri vasitasiyla sanayiden fiyat aldim o da 2500 TL verdi.  Özel serviste 2800 - 3000 tl civari tutar dedi. Şuan bakimi yetkili serviste yaptiracagim gibi duruyor en azindan garantili olur diye düşünüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

@cengiz74 Yani değişmesi tabi ki sağlıklıdır fakat mann, mahle vb. üretici kataloglarında benzin filtresi ömürlük geçiyor. Araç üreticileri de benzin filtresi ömrü dolana kadar yakıt pompası ömrü dolmuş oluyor diye düşünüyor. Pompayla birlikte filtreyi de değiştiriyorlar galiba. Yerleri de yakıt tankının orada. Dizellerdeki gibi yüksek basınç ihtiyacı da olmadığından filtre performansı çok etkilemiyor olabilir. Bilemedim valla =)

@Golfcu34 Aynen hocam mantıklı düşünmüşsünüz. Kafanız rahat olur. Teklif detayına iyi bakın ama. Devirdaim pompası da olmalı. Bazen pompa iyi durumda diyerek değiştirmedikleri olduğunu okumuştum. Bu sefer bir süre sonra pompa değişmesi gerekirse yine yüksek işçilik isterler. Mantıklı olanı açılmışken set olarak triger+makaralar+devirdaim birlikte değişmesidir.

@Terms Satıcı oto vitamin. Daha önceden oto vitaminden almıştım 1 kere orijinal ürün gelmişti. Sonra liquimolyturkey den almaya başladım resmi satıcı diye. Belki tarihi eskiyenleri indirime sokmuş olabilirler.

@tgun89 Eski tarihli olacağını düşünmüyorum çünkü daha birkaç hafta evvel egemot ta stok sıfırdı!

Luqui moly ana distrübütör stokları şehir yetkili satıcılarındaki stoklar gecen hafta yenilendi. Eylül 2020 üretimli ürünler geldi.

Fakat yetkili satıcılar izmir egemot/ /luqui moly web  / ankara daki 2 yetkili bayi tiboil ve libermak (ikiside ostimde) 

Fiyatlar fix 

5 lt 350 (anca 10 lira iniyor tiboil ve libermak)

4 lt 290 

@Terms bu kanalların herhangi birinden alın 

Trendyoldan ayakkabı / corap  alınır anca

@Savatage Teşekkür ederim. Netten alıyorum.(LM turkey)

Bugün Golf'ün 105bin bakımını yaptırdım, ek olarak ön fren diski ve fren balatası değişti. Silecekler de iyi durumda değil değişelim dediler değiştittirmedim. Fren diski, fren balatası ve polen filtresi eko serisi takıldı. Disk ve balatayla alakalı ilk izlenimlerim olumlu yönde, herhangi bir ses yok, tutuşu da gayet iyi. 

TUeZbe.jpg

Aracın km sini yaklaşık 1000 km daha az yazmışlar, 107900 civarıydı bugün bıraktığımda. Faturayı incelerken fark ettim :) Toplam tutar indirimli haliyle 2125 lira 4 taksit oldu. 

TUel0t.jpg

Bu sene servise 3 kere gittim, 90000 bakımı, 97000 de akü degişimi ve 105000 bakımına gittim. Daha servisin önünden geçmek istemiyorum :D

TUe98q.jpg

Bakımı yapıldıktan sonra paşa paşa yatabilir, artık her yola hazır. 

Edit: Aracın fabrikadan gelen ön fren balatasını 45 binde serviste eko serisi olmayan parçayla değiştirmiştim. O zaman işçilik dahil 400 lira fiyat almışlardı. O balata da yaklaşık 63 bin km dayandı ve diskle birlikte eko serisi taktık. Eko serisi frenlerin şu anlık frenleme performansı ve sessizliği gayet güzel. Ömrü de bizim kullanımızda 45 bin km yi geçerse bence normal seriye ekstradan para vermeye gerek yok. Zaman ne gösterecek göreceğiz. 

Bugün 49 binde 6 yaşında dizel aracımı bakıma götürdüm ikitellide mekanik servis @Sinanmiray hocamın tavsiyesi üzerine ilgi alakadan gayet memnun kaldım kendim parçaları almak için uğraşmadım ortalama aşağı yukarı aynı fiyata gelicek diye.

Castrol yağ 

Hava filtresi

Polen filtresi

Mazot filtresi

Yağ filtresi

Fren hidrolik yağı da değişti hepsi 700₺ tuttu servis fren hidrolik yağı hariç 1400₺ fiyat verdi avek oto ayrıca oranın sahibi avekte çalışmış ek olarak ta akü değişti varta agm 1350₺ de akü tuttu.

Resim de ki eski akü yeninin resmini çekmeyi unutmuşum ama bu yıl üretimi dedi akü için. 

IMG_20201128_144553.jpg

IMG_20201128_132019.jpg

Selam arkadaşlar 1.0 2019 model aracım 29 binde ve balatanın bittiğini gördüm hatta arka diskte küçük bir çizik kanalı bile oluşmuş,Samsun Özon 1024 TL fiyat verdi garanti devam ettiği için zibuzi indirimi yapılmıyormuş ,ilk defa serviste bu işlemi yapacağım için hakim değilim ,güncel fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı

Ben de aracın periyodik bakımını dün yaptırdım (2015 1.6 TDI 110 PS)

Merak edenler için güncel maliyet paylaşayım.

Hava, polen, yağ filtrelerini Mann marka orjinal tedarikçisi olan Ankara'daki Karadeniz Filtre'den aldım. 

Filtre kodları sırasıyla C30 005, CU 26 009, HU 7020 Z

Güncel kurla Eur:9.4,  215 lira tuttu.

Artık Karadeniz Filtre TL fiyat vermiyor, kurdaki hareketlilikten dolayı, Euro bazında fiyat veriyor.

Yakıt filtresi ellerinde kalmamıştı yağ aldığım yerden onu da buldum MANN PU 8028 (uzun tip) ona da 140 TL ödeme yaptım.

Yağ olarak Liqui Moly Top Tec 4200 5W 30 aldım, Ankaradaki yetkili satıcısı olan Tiboil'den yağ 5 lt. 325 TL tuttu.

İşçiliği de forum üyemiz @necati usta halletti sağolsun. Burdan tekrar ellerine sağlık diyeyim kendisine. Bilgisiyle ve ilgisiyle Ankara'daki bütün forumdaşlara tavsiyemdir. Öyle çok ustalı yerlerde işleri çıraklara yaptıran ustalara benzemez, her işi bizzat kendisi yapar.

Bir de bakım yaparken arka balataları Necati usta değiştirsek iyi olur bitmeye çok yakın dedi. Onu da Necati Usta'dan orjinal TRW balata aldım, TRW arka balata ücreti 220 TL.

Özet isteyen olursa;

Periyodik Bakım

Mann filtreler: 355 TL

Liqui Moly Top Tec 4200 5W 30, 5 lt. :325 TL

İşçilik :100  TL

Toplam maliyet :780

Arka Balata Değişimi

TRW Arka Balata Takımı :220 TL

İşçilik : 100 TL

Toplam Maliyet:320

Screenshot_20201202-075214_WhatsApp.jpg

Çanakkale-Edremit hattında aracı bakıma götürebileceğimiz güvenilir usta tavsiyesine ihtiyaç var. Önerilere açığım.

Son gittiğim ustaya burçlardan ses geldiğini (malum gacırtı) söyledim, viraj orta lastiği değişecek dedi, böyle bir değişim yapan var mı ? Ben en azından yağlamalarını beklerdim arabayı lifte kaldırmışken ama zahmet etmediler.

@latissimusdorsi O gıcırtı yı yaşayan ve yaptıran bir kişi olarak yazıyorum.

Yetkili servis en iyisi, evet pahalı ama sonuşta şahine doğana binmiyoruz. Yaklaşık bir buçuk yıl oldu ses yok.

Geri
Üst Alt