Güncel Bakım Masrafları

Bende 56 binde araç için 60 bin bakımı yapacağım 2015 1.2 TSI Comfort.

otosupermarket ve liquimolyturkey malzemelerimi temin ettim. Sadece karter tapası yoktu ona da 10 lira yazarsam toplam 900 lira malzeme parası ödedim. Man filtreler (antibakteriyel olan polen vs.) en üst rakamdan. Akrabam var özel servis gidip ona da 200 versem yine yetkili servisten 500 lira uyguna mal ediyorum.

Fren disk ve balatalarını da değiştirmek de istiyorum ama fiyatlar çok uçuk. ATE disk, balata ve hidrolik değişimi işine girsem rahat 2 bini buluyor. Disk ayrı balata ayrı marka olsun da istemiyorum. Sonuçta beraber testleri yapılarak üretilen metaller bunlar.

Sizin disk ve balata konusunda kalitesine güvenebileceğimiz tavsiye kombininiz var mı?  

Bende 56 binde araç için 60 bin bakımı yapacağım 2015 1.2 TSI Comfort.

otosupermarket ve liquimolyturkey malzemelerimi temin ettim. Sadece karter tapası yoktu ona da 10 lira yazarsam toplam 900 lira malzeme parası ödedim. Man filtreler (antibakteriyel olan polen vs.) en üst rakamdan. Akrabam var özel servis gidip ona da 200 versem yine yetkili servisten 500 lira uyguna mal ediyorum.

Fren disk ve balatalarını da değiştirmek de istiyorum ama fiyatlar çok uçuk. ATE disk, balata ve hidrolik değişimi işine girsem rahat 2 bini buluyor. Disk ayrı balata ayrı marka olsun da istemiyorum. Sonuçta beraber testleri yapılarak üretilen metaller bunlar.
Sizin disk ve balata konusunda kalitesine güvenebileceğimiz tavsiye kombininiz var mı?  

900 tl tutan malzeme içerigi ne ustadim

Cok geldi bana

@HONEY  Abi listeliyorum;

LIQUI MOLY 5W30 Motor Yağı Tam Sentetik TOP TEC 4200 4Litre = 295₺
NGK Platin Buji Seti 1.2 TSI 105 Beygir [1 Takım / 4 Adet]  = 297₺
Mann Antialerjik Polen Filtresi = 128₺
Mann Hava Filtresi =. 117₺
Purflux Yağ Filtresi = 45₺

Toplam= 882₺

@slck Bende mart başından bu yana aynı siz gibi 2000km civarı yol yaptım. Bakım ocak sonu. Suanki tsı için fiyatlar aşağıda. Yılbaşında kesin zam yer.

Servis bakım ücreti 1.389₺

Detayı; Bakım 818₺ + Yağ 571₺

3 ve 4 yaş a sadece bakımdan %15 zubizu indirimi var bakım ücreti 1.266₺

5 ve 6 yaş a bakımdan %25, yağdan %16 indirim var. Bakım ücreti 1.093₺

7 yaş ve üzerine bakımdan %30, yağdan %16 zibidi indirimi var. Bakım ücreti 1.052₺

@Terms Hangi servis bu? Bana doğuş maslak 1572 lira çıkardı. 
@snr1905  yukaridaki fiyat listesi herhangi bir servisten alınan bilgi değildir. Biraz araştırınca VW sitesinde benzinli golf standart bakım fiyatı yazar. Zubizu indirimi koşullara göre hesaplanarak @Terms arkadaş güzel bir paylaşım yapmıştır.

Sizin bahsettiğiniz 1572 lira içerisine muhtemelen buji de dahildir. O nedenle kıyaslama yapmak doğru olmaz. 

Bir de servislerde kullanılan bazı malzemeler farklılık gösterebilir. Eko serisi kullanılıyor olabilir ya da ve bunun gibi benzeri nedenlerle farklı sonuç çıkabilir.

@ogzogz Evet buji de dahil fiyat benim aldığım. Fren hidroliği değişimini de sordum ona da 175 lira dediler.

@Savatage 

evet ben de dışardan 550₺ fiyat aldım

dsg varken dediğiniz gibi kaçmayacağım, normalde az değil tam 2 kat ama gerek yok.İyi niyetimiz devam etsin  :)

@Terms Hangi servis bu? Bana doğuş maslak 1572 lira çıkardı. 
Herhangi bir servise sormadım.  volkswagenim uygulamasından kotrol ettim fiyatı ve servisin düşeceği zubizu indirimini uygulayınca bu fiyatlar çıkıyor.
Ben ne zaman bakım yaptırsam ekstra birşey yoksa kuruş farkı ile tutuyor.
@ogzogz Oğuz hocam da açıklamış ben foruma girmeden sağolsun.

Ayrıca paylaştığım bu fiyatlarda buji değişimi yoktur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bugün 49 binde 6 yaşında dizel aracımı bakıma götürdüm ikitellide avem garaj diye bir mekanik servis @Sinanmiray hocamın tavsiyesi üzerine ilgi alakadan gayet memnun kaldım kendim parçaları almak için uğraşmadım ortalama aşağı yukarı aynı fiyata gelicek diye.

Castrol yağ 

Hava filtresi

Polen filtresi

Mazot filtresi

Yağ filtresi

Fren hidrolik yağı da değişti hepsi 700₺ tuttu servis fren hidrolik yağı hariç 1400₺ fiyat verdi avek oto ayrıca oranın sahibi avekte çalışmış  ben memnun kaldım işçilik ilgi alakadan ek olarak ta akü değişti varta agm 1350₺ de akü tuttu.

Resim de ki eski akü yeninin resmini çekmeyi unutmuşum ama bu yıl üretimi dedi akü için. 

Ekli dosyayı görüntüle 40404

Ekli dosyayı görüntüle 40405
Ustanın taktığı filtrelerin "tamamı sahte" bilginiz olsun..!!

Taktığı çakma filtrelerin maliyeti toplasan 30 lirayı geçmez.,

Usta veya ona bu parçaları tedarik eden kimse %500 kâr elde etmiş.. 

Bu devirde o paralar kolay kazanılmıyor, yaptığınız masrafa yazık günah valla.. çok üzüldüm..

Bunu kim yaptıysa  tam soyguncu., hırsızlıktan farkı yok bunun...

Bu terbiyesizliği yapan orjinal Castrol yağ kullanır mı..?? hiç ihtimal vermiyorum..

Bakım için 1400 tl. isteyen servis mi soyguncu yoksa maliyeti 30 tl.yi geçmeyen çakma filtrelerle bu ahlaksızlığı yapan mı..?? kararını forum versin.,

Usta veya filtreleri tedarik eden parçacı bunu kim yaptıysa kesinlikle olayın farkında günahları boynuna... Kusura bakmayın canınızı sıkmak istemezdim, çok üzüldüm ama durum bu...

Akü olayına da değinmek lazım., 1350 tl.ye taktıkları E39 kodlu Varta AGM akü piyasada 1100-1200 lira civarı satılıyor.,

Buyrun (2020 yılı 3. çeyrek üretimi) 950 tl. Varta AGM 70Ah E39 https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-varta-e39-70ah-agm-start-stop-uyumlu-aku-volkswagen-audi-peugeot-789908699/detay

Ustanın taktığı filtrelerin "tamamı sahte" bilginiz olsun..!!

Taktığı çakma filtrelerin maliyeti toplasan 30 lirayı geçmez.,

Usta veya ona bu parçaları tedarik eden kimse %500 kâr elde etmiş.. 

Bu devirde o paralar kolay kazanılmıyor, yaptığınız masrafa yazık günah valla.. çok üzüldüm..

Bunu kim yaptıysa  tam soyguncu., hırsızlıktan farkı yok bunun...

Bu terbiyesizliği yapan orjinal Castrol yağ kullanır mı..?? hiç ihtimal vermiyorum..

Bakım için 1400 tl. isteyen servis mi soyguncu yoksa maliyeti 30 tl.yi geçmeyen çakma filtrelerle bu ahlaksızlığı yapan mı..?? kararını forum versin.,

Usta veya filtreleri tedarik eden parçacı bunu kim yaptıysa kesinlikle olayın farkında günahları boynuna... Kusura bakmayın canınızı sıkmak istemezdim, çok üzüldüm ama durum bu...

Akü olayına da değinmek lazım., 1350 tl.ye taktıkları E39 kodlu Varta AGM akü piyasada 1100-1200 lira civarı satılıyor.,

Buyrun (2020 yılı 3. çeyrek üretimi) 950 tl. Varta AGM 70Ah E39 https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-varta-e39-70ah-agm-start-stop-uyumlu-aku-volkswagen-audi-peugeot-789908699/detay
Hocam öncelikle ilgili cevabınız için teşekkür ederim.

Forumdan bir arkadaş aracılığı ile gittim ölye muhabbet ederken bakım vs konusu açıldı orayı tavsiye etti googleden de baktım giden araçlar vs olsun yorumlar ikna etti beni.

Yağın içinde bir şifre varmış onu gösterdi ama tabi şifrenin de çakmasını yaparlar yani umarım değildir sahte.

Filtlere gelince keşke burda o kadar konusu açıldı aslında alıcaktım da uğraşmıyım dedim o hataya düştüm şimdi o yere de diyemem ki böyle böyle diye bir kere yandı dilimiz umarım zarar vermez araca.

Akü konusunda ise acele ettim biraz araştırmadan aldım sadece sizden model öğrenmiştim ama dediiğiniz gibi o fiyatlara satmak gerçekten ahlaksızlık evet moralim cidden çok bozuldu ama gerçekler acıtır umarım bir daha düşmem bu hataya 3 kuruş az olucak diye araca büyük maddi hasarlar vericez bir de eski aküyü de düşmedi fiyattan babam da söyledi aküyü niye almadın diye.

Dün itibariyle 2015 model 146 000 kmdeki TDI aracımın aküsünü değiştirdim. Servisten fiyat aldım Zubizu indirimi ile işçilik dahil yaklaşık 1600 lira fiyat verdiler. Araç 5 yaşını doldurduğu için %25 iskonto yaptıklarını ifade ettiler.

Ben de dışardan Varta Agm 70 ah Silver Dynamic 2020 üretimi aküyü, eski aküyü vermek kaydıyla 1100 liraya aldım.

Servisin kendi sattığı akü 68 ah Varta Agm maalesef dışarda yok, dışarda satılan en yakın akü bu oluyor.

Aküyü değiştirmeden ölçüm 9.5 Volt civarıydı, kış olmasa veya Ankara yerine başka bir il olsa aküyü değiştirmeme gerek kalmayabilirdi. Ama sabahları maalesef marş alırken zorlanıyordu, ben de araca zarar vermemek için aküyü değiştirdim. Yeni takılan akünün ölçümü 14.4 Volt çıktı.

Yer olarak Şaşmaz'da Deniz Akü'de değiştirdim. Elinde diğer marka alternatifleri de var. 

@berreday hayırlı olsun yeni akünüz.

Voltaj 14.4 gösteriyorsa muhtemelen araç çalışır vaziyette ölçülmüştür.

14.4 volt civarı alternatörün şarj etme voltajıdır.

9.5 volt da muhtemelen marş anında düştüğü en alt değerdir ve değişim yapmakla iyi yapmışsınız.

Testing.JPG

Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt