Güncel Bakım Masrafları

yetkili serviste yapılan bakımlarda yağı dışardan kendiniz alıp getirdiğinizde., yapılan bakım işlemi aracın kaydında yıllık bakım olarak işlenmez., yağ değişim servisi olarak geçer..!!
Detaylı açıklama için teşekkür ederim Ali hocam.

Bende Servise devam ve yağda onlardan castrol devam ederim o halde.

Ben zaten yillik 4500km yaptığım için yılda bir servise gidiyorum. Kaldiki bu yıl o km yide yapmadım 2000km civarı şuan.

@forzaGilles

evet 

vw AG  oem kutularda rütbe sıralaması  

vw - audi - seat- skoda - vw ticari şeklinde 

google 'a  vw oem filters  Box yazıp görsellerde aratınca   

aşağıya doğru gözle taramada tüm kutu içeren ürünlerin logo  sıralaması vw den  sonra audi diye gidiyor

https://www.google.com/search?q=vw+oem+filters+box&tbm=isch&ved=2ahUKEwjr3KGTp7ftAhUQ4RoKHeVpDtAQ2-cCegQIABAA&oq=vw+oem+filters+box&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECCMQJzIECCMQJ1CSxQFY6OEBYJrlAWgAcAB4AIABrQGIAfoNkgEEMC4xMpgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=R7vLX6udIZDCa-XTuYAN&bih=600&biw=1366

@furkanmk7 nin eklediği resimde  vw -seat-skoda-audi 

yanlız 

burada da 

filters yerine 

vw oem parts BOX diye aratınca 

3-5 tane 

vw-seat-skoda-audi sıralamalı kutular geliyor . 

https://www.google.com/search?q=vw+oem+parts++box&tbm=isch&ved=2ahUKEwi72Ziip7ftAhVD44UKHdTvDK4Q2-cCegQIABAA&oq=vw+oem+parts++box&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECCMQJ1Dk4iFY9PohYJX8IWgAcAB4AIABigKIAcMTkgEFMC42LjaYAQCgAQGqAQtnd3Mtd2l6LWltZ8ABAQ&sclient=img&ei=ZrvLX7uONMPGlwTU37PwCg&bih=600&biw=1366

vw AG gibi bir şirket  bu sıralama ile oynar mı ? oynamaması lazım ? 

Moderatör tarafında düzenlendi:
luqui moly için 

luqui moly kendi web sitesi , yetkili bayi egemot (izmir)  ankara da ki yeni  yetkili bayilikler tiboil ve libermak  sahte durumlarının önüne geçilebilecek adresler . 

motul için ,  n11 ve hepsiburada satıcıları yetkili değildi .

n11 in isim yapmış satıcısı  FZ RULMAN motul yetkili bayiliğini almış . Motul tr web sitesinde bayi arama da isimleri geçiyor artık. 

https://urun.n11.com/motor-yagi/motul-8100-x-clean-plus-5w30-partikullu-c3-dpf-504-507-5lt-motor-P207819947

luqui moly resmi satış sitesi 348 tl  (5 litre)

tiboil ankara yetkili bayi 5 lt  luqui moly için  325 e aldım yazmıştı bir üye 

motul 5 litre  fz rulman sepette 292  

alternatif bulunsun ............................................. 

mot.png

• Beğen
Tepkiler: SCC
@Terms 

Castrol Edge LL 5w-30 (dışarda satılan perakende sürüm)

Castrol Edge Professional LongLife III 5w-30 (özel üretim / ilk dolum yağı kalitesinde üretim)

Liqui Moly TopTec 4200 LongLife III 5w-30

Açık konuşayım evet bakımları serviste yaptırıyorum., varilden açık yağ kullanmıyorum, kapalı kutu yağ kullanıyorum.,

Serviste yağ zaten ciddi pahalıya geliyor, bir de bu yetmezmiş gibi kapalı kutu yağlar sadece 1 Litre 'lik olduğu için motor yağına 2 katı para ödemek zorunda kalıyorum.,

6 ayda bir veya 7.500 km'de bir motor yağı ve yağ filtresini değiştirdiğim için Castrol Edge Professional kullanıyorum FAKAT

Bu demek değil ki Castrol yağ Liqui Moly yağdan daha kaliteli tam aksine Liqui Moly yağ olarak Castrol 'den çok çok daha kaliteli bir yağ., kalite olarak içinden geçer kıyaslama dahi yapmam..

Castrol beni sinir ediyor motor sesli çalışıyor, araç kapalı otoparkta olmasına rağmen soğuk havada geç ısınıyor vs....

@Terms 

Castrol Edge LL 5w-30 (dışarda satılan perakende sürüm)

Castrol Edge Professional LongLife III 5w-30 (özel üretim / ilk dolum yağı kalitesinde üretim)

Liqui Moly TopTec 4200 LongLife III 5w-30

Açık konuşayım evet bakımları serviste yaptırıyorum., varilden açık yağ kullanmıyorum, kapalı kutu yağ kullanıyorum.,

Serviste yağ zaten ciddi pahalıya geliyor, bir de bu yetmezmiş gibi kapalı kutu yağlar sadece 1 Litre 'lik olduğu için motor yağına 2 katı para ödemek zorunda kalıyorum.,

6 ayda bir veya 7.500 km'de bir motor yağı ve yağ filtresini değiştirdiğim için Castrol Edge Professional kullanıyorum FAKAT

Bu demek değil ki Castrol yağ Liqui Moly yağdan daha kaliteli tam aksine Liqui Moly yağ olarak Castrol 'den çok çok daha kaliteli bir yağ., kalite olarak içinden geçer kıyaslama dahi yapmam..

Castrol beni sinir ediyor motor sesli çalışıyor, araç kapalı otoparkta olmasına rağmen soğuk havada geç ısınıyor vs....
Hocam benim aracımda da yetkili serviste Castrol Longlife III haricinde yağ koyulmadı fabrikadan çıktığından beri, sesten sizin gibi ben de çok şikayetçiyim. Benzinli aracıma Dizel mi diye soruyor bazen arkadaşlar. 😄

Eski aracımın kaputunda en ufak bir yalıtım malzemesi yoktu, altta karter muhafaza yoktu. B sınıfı bir araçtı ve iç yalıtım da yoktu.(Japon) Bunlara rağmen rölantide Golf kadar sesli çalışmıyordu. (Motul X-CESS 5w40 tam sentetik yağ kullandım yıllarca ve motoru süper sessizleştiriyordu.)

Castrol ile o kadar kaput ve iç yalıtıma rağmen rölantide içeri yansıyan ses konusunda bile Golf o aractan daha geride neredeyse.

Bu bakımdan itibaren yetkili servis ve Castrol'ü birakacağım ben de. 

@Baho_34 Yağlatsanız bile fazlasıyla işçilik parası alacaklar değiştirmekle arasında çok fark kalmıyorsa değiştirin. Benim aracım 2015 model geçen yaz yetkili serviste değiştirdim zubizu indirimiyle baya indirimli olmuştu tutarı hatırlamıyorum.

@forzaGillesYetkili servisde burçların kontrolü için randevu aldım. Aracım 82 binde sizce yağlanmalı mı yoksa değişim mi yaptırayım? Ayrıca 75 binde bujileri(Bosch Platin) komple yenilendiği halde rölantide çok ama çok az titreme oluyor acaba bobinleri serviste % 30 indirim ile yeniletsem nasıl olur? Arıza tespit için ayrıca 250 lira ücreti varmış servis böyle birşey söyledi.
Valla değişim yapıp sonradan tekrar ses yapan diyen de var ses kesildi diyen de var., bişey diyemeyeceğim..

Öncelikle bujiler orjinal mi emin olmak lazım buji işinde çok dala-vere oluyor.. mümkün mertebe buji değişiminde servisten temin edin dışarsı ile arada çok fiyat farkı olmuyor.,

Bobin için bişey diyemiyeceğim çünkü bujiler orjinal mi değil mi emin olmak lazım., servis bobin değişirse titreme kesilir garantisi verebilecek mi önemli olan bu., tahmini teşhislerle onarım yapmak boşu boşuna cebinize zarar., Orjinal bujiler NGK marka

arkadaşlar yakın zamanda 4.yıl 60.000 km için  fiyat alan oldu mu?araç 2016 tdi dsg 33.000 km de 

Beyler bu bosch un servisleri nasildir, giden goren deneyimleyen var midir? Fiyatlar disariya gore nasildir?

arkadaşlar yakın zamanda 4.yıl 60.000 km için  fiyat alan oldu mu?araç 2016 tdi dsg 33.000 km de 

1-2 sayfa geriye gözatın.

@ogzogz bakıp bulamadım o yüzden yazdım,teşekkürler.

Aslında kendiniz yaklaşık fiyatı bulabilirsiniz.

Aşağıdaki , 2 sayfa geride @Termsarkadaşımızın eklemiş  olduğu  standart bakım fiyatlarına zubizu indirimi eklenerek hesaplanmış halidir.

Siz burada aracın yaşına hangi fiyat denk geliyorsa, buna ek olarak tdi olması sebebiyle 0.7 lite yağ ve her 30 bin km'de bir yakıt filtresi ve değişim işçiliği olduğundan bunu ekleyerek bulabilirsiniz.

Servis bakım ücreti 1.389₺

Detayı; Bakım 818₺ + Yağ 571₺

3 ve 4 yaş a sadece bakımdan %15 zubizu indirimi var bakım ücreti 1.266₺

5 ve 6 yaş a bakımdan %25, yağdan %16 indirim var. Bakım ücreti 1.093₺

7 yaş ve üzerine bakımdan %30, yağdan %16 zubizu indirimi var. Bakım ücreti 1.052₺

Trafiğe çıkış tarihinden önce giderseniz yaklaşık olarak 1266 liraya ek olarak ortalama 0.7 lt yağ, yakıt filtresi ve değişimi ile 300-350 lira eklesek  aşağı yukarı 1500-1600 lira civarı (ya da biraz daha fazlası) olarak ele alabilirsiniz.

Ya da herhangi bir yetkili servisi arayıp plakadan ne değişmiş ve ne değisecek olduğuna bakılarak hemen cevap verebilirler.

Ayrıca akü, balata, silecek, fren hidroliği gibi ekstra değişimler ve bunların işçiliklerinin de çıkabileceğini unutmayın.

Trafiğe çıkış tarihinden 1 gün sonra giderseniz 1093 lira üzerinde hesaplayın ve eklenecek parçalarda da ek   %25 ve yağda %16 indirim olacaktır. 

Beyler bu bosch un servisleri nasildir, giden goren deneyimleyen var midir? Fiyatlar disariya gore nasildir?
Filtre, motor yağı vs.. parçaları siz alıp giderseniz sıkıntı yok ama bosch filtreler artık eski kalitesinde değil., çoğu çin veya uzak doğu üretimi., eskiden 15-20 sene önce bosch yedek parçalar çok kaliteli olurdu., şimdi çoğu parçayı fason üretiyor.. 

Filtrelerde Mann, Mahle, Hengst bu üç markadan şaşmayın.,

Bosch servisler elbette fiyat olarak işçilik ücretleri servise göre biraz daha uygun olur.. bakımı nereye yaptırırsanız yaptırın motor yağı, filtre, buji vs.. parçaları siz temin etmeniz sizin avantajınıza olacaktır..

Geri
Üst Alt