Güncel Bakım Masrafları

@ogzogzteklif almadım hocam telefonla fiyat verdiler ama 2 hafta sonra götüreceğim faturayı eklerim.

@Savatage @forzaGilles üstadlar,

bakımı yaptırdığım kişiye ekran resmi attım yazdıklarınızı isim logo nick vermeden kırpıp sahte parça kullandığını vs vs yazdım bana filtreler mann yada orj oluyor dedi şimdi de diyor ki Filtreler için de biliyosun kendin alman için ısrar ettim öyle bir şey demedi whatsap konuşmaları duruyor.

orjinal parçalarını getir takalım paranı da iade edelim diyor.

image.pngimage.png

Filtreleri de @HONEYbülent hocamın tavsiyesi üzerine gidip yerinden aldım.

online yedek parçadan.

2c3c2241-853b-4664-b7ea-1741202bcea1.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
@ogzogz 18 yaşından küçükler giremez gibi düşünsünler diye yazayım da ortalık daha da karışsın :D  

@smt85 Teşekkürler. fiyatlarda artışlar olmuş. 

Muhtemelen Volkswagen sitede düzeltme yapmadı. 

300-350 ekleyin demiştim ama artış olunca 

416 gibi ekleme olmuş. (yakıt filtresi ve işçiliği, yağ toplamı)

Ayrıca 50 lira ekstra yağ indirimi yaparak bu fark kapanmış.

Bunlara ek diğer parçalarda da ufak artışlar söz konusu.

Ayrıca işçilik birim fiyatı da artmış.

Özetle verilen tutar doğru. 

buyrun hocam proforma,bilen arkadaşlar kontrol ederse sevinirim.

Ekli dosyayı görüntüle 40585
Mazot filtresi her 2 yağ bakımında 1 değişir, aynı bakımı 2015 aracıma haziranda yağ castrol olacak şekilde, cam suyu olmayacak şekilde ve polen filtresi eko serisi olmayacak şekilde yaptırdım ve 1322 lira 2 taksit şekilde ödedim. Adobe_20200602_191154.png

2015 aracınız olduğu için parçada ve iscilikte yüzde 25, yağda yüzde 16 iskontonuz var. Bana aldığınız fiyat biraz fazla geldi özellikle shell yağ nasıl castrolden pahalı oluyor anlamadım. @forzaGilles'ın Shell ile alakalı kötü bir tecrübesi vardi diye hatırlıyorum. Bence şehrinizde başka bir servis varsa ordan fiyat alıp fiyatları kıyaslamanızı tavsiye ederim. 

..aynı bakımı 2015 aracıma haziranda yağ castrol olacak şekilde, cam suyu olmayacak şekilde ve polen filtresi eko serisi olmayacak şekilde yaptırdım ve 1322 lira 2 taksit şekilde ödedim. 

2015 aracınız olduğu için parçada ve iscilikte yüzde 25, yağda yüzde 16 iskontonuz var. Bana aldığınız fiyat biraz fazla geldi özellikle shell yağ nasıl castrolden pahalı oluyor anlamadım. 
haziran dan aralığa.. aynı olması beklenemez.

Sizin bakım tutarı 1322, arkadaşın 1445.. aradaki fark diğer parçaların (yağ filtresi hava filtresi vs.)  fiyatı da artmış. Az gibi görünse de bakım birim fiyatı da artmış.

Yukarıdaki teklifte hata yoktur(ucuzdur demiyorum.) Ekstra bir de 50 lira yağ indirimi uygulanmış. 

Yağ birim fiyatı marka fark etmeksizin aynıdır.

Sizdeki haziran fiyatı. Yukarıdaki teklifte aralık fiyatı. Fark tamamen bu sebeple. 

1 hafta sonra da değişebilir ancak iki yağ fiyatı da aynıdır.

haziran dan aralığa.. aynı olması beklenemez.

Sizin bakım tutarı 1322, arkadaşın 1445.. aradaki fark diğer parçaların (yağ filtresi hava filtresi vs.)  fiyatı da artmış. Az gibi görünse de bakım birim fiyatı da artmış.

Yukarıdaki teklifte hata yoktur(ucuzdur demiyorum.) Ekstra bir de 50 lira yağ indirimi uygulanmış. 

Yağ birim fiyatı marka fark etmeksizin aynıdır.

Sizdeki haziran fiyatı. Yukarıdaki teklifte aralık fiyatı. Fark tamamen bu sebeple. 

1 hafta sonra da değişebilir ancak iki yağ fiyatı da aynıdır.
Haziran'dan Aralık'a fiyatlar tabi ki değişebilir, 1 günde tüm fiyatların alt üst olabileceği ülkemizde bakıma gelen 100 liralık artış beni şaşırtmadı zaten. Ben Shell yağı servislerde daha ucuz olarak hatırlıyorum o yüzden bence biraz pahalı dedim. Başka servis varsa oturduğu yerde oralardan da fiyat alması daha mantıklı olur, tek servise bağımlı kalmamak lazım. 

@smt85 Teşekkürler. fiyatlarda artışlar olmuş. 

Muhtemelen Volkswagen sitede düzeltme yapmadı. 

300-350 ekleyin demiştim ama artış olunca 

416 gibi ekleme olmuş. (yakıt filtresi ve işçiliği, yağ toplamı)

Ayrıca 50 lira ekstra yağ indirimi yaparak bu fark kapanmış.

Bunlara ek diğer parçalarda da ufak artışlar söz konusu.

Ayrıca işçilik birim fiyatı da artmış.

Özetle verilen tutar doğru. 
Oğuz hocam benim paylaştığım fiyatlar günceldi. Artış yok.
Benzinlinin standart bakımı 818+571:1.389
Diesel standart bakımı 1.184+671 : 1.855₺

2016 1.6TDI manuel 90.000 bakımı, ekstra olarak Fren hidroliği değişti(yaklaşık200tl) ve Sunroof bakımı(yaklaşık300tl) yapıldı.

20201207_165354.jpg

Haziran'dan Aralık'a fiyatlar tabi ki değişebilir, 1 günde tüm fiyatların alt üst olabileceği ülkemizde bakıma gelen 100 liralık artış beni şaşırtmadı zaten. Ben Shell yağı servislerde daha ucuz olarak hatırlıyorum o yüzden bence biraz pahalı dedim. Başka servis varsa oturduğu yerde oralardan da fiyat alması daha mantıklı olur, tek servise bağımlı kalmamak lazım. 
Shell Helix ya da Castrol farketmiyor. Yağ birim fiyatı sabittir.

Sizin aklınızda şu şekilde kalmış olabilir.

Shell Helix yağı daha ucuz olarak düşünüyor olup bunun faturaya dolayısıyla müşteriye faydası ocağını düşünürseniz yanılırsınız. Burada firma kazanır.

Bu arada iki yağ arasındaki spefikasyonları karşılaştırırsanız, shell helix'in kötü bir yağ olmadığını görebilirsiniz. 

Başka bir yerden fiyat alma konusunda olabilir tercihtir. Ancak çok birşey değişeceğini düşünmüyorum. 

Oğuz hocam benim paylaştığım fiyatlar günceldi. Artış yok.
Benzinlinin standart bakımı 818+571:1.389
Diesel standart bakımı 1.184+671 : 1.855₺
Dizelin standart bakımında yakıt filtresi yok. 30 binden 30 bine var.

Geri
Üst Alt