Hocam sahte filtre aracınıza zarar verecektir., özellikle sahte yağ filtresi ve mazot filtresi motora ciddi zararlar verir., aynı şey hava filtresi içinde geçerli., sahte filtrelerin araca geri dönüşü olmayan zararları vardır., Vakit kaybetmeden hava-yağ-mazot filtrenizi ve motor yağınızı değiştirmenizi öneririm..Hocam öncelikle ilgili cevabınız için teşekkür ederim.
Forumdan bir arkadaş aracılığı ile gittim ölye muhabbet ederken bakım vs konusu açıldı orayı tavsiye etti googleden de baktım giden araçlar vs olsun yorumlar ikna etti beni.
Yağın içinde bir şifre varmış onu gösterdi ama tabi şifrenin de çakmasını yaparlar yani umarım değildir sahte.
Filtlere gelince keşke burda o kadar konusu açıldı aslında alıcaktım da uğraşmıyım dedim o hataya düştüm şimdi o yere de diyemem ki böyle böyle diye bir kere yandı dilimiz umarım zarar vermez araca.
Akü konusunda ise acele ettim biraz araştırmadan aldım sadece sizden model öğrenmiştim ama dediiğiniz gibi o fiyatlara satmak gerçekten ahlaksızlık evet moralim cidden çok bozuldu ama gerçekler acıtır umarım bir daha düşmem bu hataya 3 kuruş az olucak diye araca büyük maddi hasarlar vericez bir de eski aküyü de düşmedi fiyattan babam da söyledi aküyü niye almadın diye.
Hocam olan olmuş fakat;Hocam öncelikle ilgili cevabınız için teşekkür ederim.
Forumdan bir arkadaş aracılığı ile gittim ölye muhabbet ederken bakım vs konusu açıldı orayı tavsiye etti googleden de baktım giden araçlar vs olsun yorumlar ikna etti beni.
Yağın içinde bir şifre varmış onu gösterdi ama tabi şifrenin de çakmasını yaparlar yani umarım değildir sahte.
Filtlere gelince keşke burda o kadar konusu açıldı aslında alıcaktım da uğraşmıyım dedim o hataya düştüm şimdi o yere de diyemem ki böyle böyle diye bir kere yandı dilimiz umarım zarar vermez araca.
Akü konusunda ise acele ettim biraz araştırmadan aldım sadece sizden model öğrenmiştim ama dediiğiniz gibi o fiyatlara satmak gerçekten ahlaksızlık evet moralim cidden çok bozuldu ama gerçekler acıtır umarım bir daha düşmem bu hataya 3 kuruş az olucak diye araca büyük maddi hasarlar vericez bir de eski aküyü de düşmedi fiyattan babam da söyledi aküyü niye almadın diye.
En basit yağ 250 lira... Acayip bir fiyat hiç güven vermedi. Servis tanıdık herhalde işçilik almamış olmalı2015 GOLF 1,6 TDİ DSG ARACIMI ÖZEL SERVİSTE 750 TL YE BAKIM YAPTIRDIM,BOSCH MARKA YAKIT,HAVA,YAĞ,POLEN FİLTRESİ,CASTROL MARKA YAĞ KULLANDİLAR.
Polen filtresinin kutusu nerede?@forzaGilles ???
hocam bu @furkanmk7 nin eklediği resme göre filtrelerin sahte olduğunu nerden anlıyoruz ?
kutular oem / geniune parts kutusu ? üretici firmaların (mann-mahle-hengst direk fabrika ve yetkili servisler için ürettiği kutular bunlar evet buraya kadar sonuç bu) bende uzağım bu kutulara .
mann bölgesel bayi /yetkili satıcı filtresi oldumu , klasik mann sarı / yeşil kutulara aşinayız sonuçta??
Ekli dosyayı görüntüle 40561
hangi yağ için hocam bu yorumunuz? ben de servise yağımı alıp kendim götüreceğim muhtemelen, dikkate alayımYag olarak da ali hocamin tavsiyesine uyarsanız çok memnun kalacaksınız
Yakıtta ve ilk çalışmayi hissettikten sonra castrol bir daha serviste dahi kullanmayacaksiniz çok fark ediyor...
Hocam yağı;@Mmt0634
hangi yağ için hocam bu yorumunuz? ben de servise yağımı alıp kendim götüreceğim muhtemelen, dikkate alayım
@forzaGilles ???
hocam bu @furkanmk7 nin eklediği resme göre filtrelerin sahte olduğunu nerden anlıyoruz ?
kutular oem / geniune parts kutusu ? üretici firmaların (mann-mahle-hengst direk fabrika ve yetkili servisler için ürettiği kutular bunlar evet buraya kadar sonuç bu) bende uzağım bu kutulara .
mann bölgesel bayi /yetkili satıcı filtresi oldumu , klasik mann sarı / yeşil kutulara aşinayız sonuçta??
Ekli dosyayı görüntüle 40561
@forzaGilles ???
/monthly_2020_11/IMG_20201128_132019.jpg.b3ea466d8b95ae808ba78321583642fe.jpg
Bu soruyu daha önce de bir arkadaşımız sormuştu eski yazımdan alıntı yapıyorum;@forzaGilles Ali hocam bir soru da benden olsun.
Malum LM TOP TEC 4200 öneriyorsunuz. Sizin önerilerinize güvenirim.
Yazılarınızdan fark ettim ki siz de bakımları benim gibi serviste yaptırıyor ve Castrol kullanıyorsunuz.
Bu durumda
1- LM neden kullanmıyorsunuz önerdiğiniz halde?
2- LM TopTec 4200 aldım servise kullandırttım. Yılda 4.500km civarı yapıyorum tsi 1.4 bu durumda yağ avrupada 30.000Km/2 yıl olduğuna göre ben de 2 yılda bir yağ değiştirebilirmiyim?