Güncel Bakım Masrafları

@forzaGilles ali hocam bana Liqui Moly nin yağını tavsiye etmiştiniz 2 bakim dır kullaniyorum memnunum siz castrol tercih etmişsiniz nedenini öğrenmek istedim Liqui Moly kalite mi bozdu yoksa siz hiç kullanmadiniz mi? 

Ben yılların castrol kullanıcısı sizin tavsiyeniz Liqui Moly geçiş yaptim çok mutluyum gerçi teşekkür ederim şikayetim yok ilk çalışma olsun yakıt olsun aracım resmen rahatladı her yönden memnumum fakat bu kadar iyi bir yag varken siz neden castrol??? :)
Ben bakımları serviste yaptırdığım için Castrol Edge Professional kullanıyorum.,

Zaten her 6 ayda bir veya 7.500km bir (önce hangisi dolar ise) motor yağı ve yağ filtresini değiştirdiğim için çok sıkıntı değil benim için..

Golf ile çok km yapmadığımdan dolayı çoğu zaman 4-5 bin km'de yağ ve filtre değişmiş oluyor.,

Diğer araçlarım hepsinde Liqui Moly kullanıyorum.,

Edge Professional LongLife III standart Edge LL 'ye göre "nispeten" daha iyi bir yağdı., bu sebebten servisin bıdı bıdı yapması ile uğraşmamak için Edge Professional LongLife III kulanıyordum.. FAKAT

Doğuş oto 'nun da 2021 yılı itibariyle artık Shell yağa geçme gibi bir durumu söz konusu.., 

Böyle olursa Golf 'te de Liqui Moly kullanma kararı aldım.

@forzaGilleshocam ben 1.0 Polo mu geçen hafta 3. Yıl bakımına soktum, aracımda uzatılmış garanti var, motor yağını Shell koymuşlar şaşırmıştım

Merhaba arkadaşlar benim devirdaimde kaçak vardı onu değiştirmek için gittim. Gitmişken ayrı ayrı uğraşmak istemediğimden 15000 bakımını ve bitik olan ön balata değişimini de yaptırdım 4000 lirayla çıktık.

Screenshot_20210124-154645.jpg

Screenshot_20210124-155829.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu sekme sizin araçlarda da bu şekilde mi ?

0105142C-3212-4755-8E7B-2DA2B34ED9BC.jpeg

@ogzdrk hocam sormak istediğim eskiden yağ değişimi ayrı periyodik bakım ayrı diye gözükmüyor diye hatırlıyordum sizde aynı şekilde ayrı ayrı mı gözüküyor?

Bu sekme sizin araçlarda da bu şekilde mi ?

Ekli dosyayı görüntüle 42434
ayrı olması sorun değil de yağ bakımına 27bin km yazılması biraz sorun gibi hocam.. yetkili servise mi götürüyorsunuz aracı?

bu arada hatırladığım kadarıyla bende periyodik bakım ve genel bakım olarak ayrıydı.. biri 15bin km periyodik bakım. diğeri 30bin km genel bakım olarak yazıyordu.. yarın tekrar bakıp bilgilendiririm.

ayrı olması sorun değil de yağ bakımına 27bin km yazılması biraz sorun gibi hocam.. yetkili servise mi götürüyorsunuz aracı?

bu arada hatırladığım kadarıyla bende periyodik bakım ve genel bakım olarak ayrıydı.. biri 15bin km periyodik bakım. diğeri 30bin km genel bakım olarak yazıyordu.. yarın tekrar bakıp bilgilendiririm.
Hocam araç 2020 hiç bakıma girmedi 2700 km de

@ogzdrk hocam sormak istediğim eskiden yağ değişimi ayrı periyodik bakım ayrı diye gözükmüyor diye hatırlıyordum sizde aynı şekilde ayrı ayrı mı gözüküyor?
Bu normal. Avrupada aracın yağ bakımı 2 yıl yada 30.000km hangisi önce dolarsa.

Aracim 1.2 tsı 2014 model 104 binde ...

Aracımda yapılacak işlemler 

Triger değsimi 

120 bin bakim paketi 

Ön disk ön balata

Bu işlemler için arıyorum yok parça fiyatı yok işçilik yok zibuzi indirimleri tektek hespalaniyor derken iyice telefonda karışıyor net fiyat alamıyorum...

Bu 3 işlem için net fiyat verebilecek bor servis varmi acaba aracın plakası nı verip şu su işlemler yapılacak net indirmerakam dahol toplam ne ödeyeceğim gerçekten merak ediyorum çünkü :)

servisi arıyorum gelin buraya ya bagliyor korona zamanı gitmek de istemiyorum fiyat için fiyat net olsun ona göre randevu alıp bırakmak istiyorum aracımi...

Antalya da yasadam tamirhane de yaptırım kafam rahat olur sevise de güvenim kalmadı gerçi ama yapacak birşey yok Antalya 1000 km yazdan önce yolum düşmez :)

Geri
Üst Alt