Güncel Bakım Masrafları

Geçtiğimiz hafta aracımı periyodik bakıma Maslak Doğuş'a götürdüm. "Vitesi P'ye alarak terk ediniz" uyarısı için P konum şalteri dahil periyodik bakım tutarı 1567 TL tuttu. 

Golf 6 aracım için fiyat istemiştim, bilgilerinize:

Ekli dosyayı görüntüle 42143
Böyle bir fiyat alınca termostat değişimini ustama yaptırmayı tercih ettim tabii.

Bu yüzden bugün yetkili servise gidip yoklamak için G13 istedim. Yedek parçadaki arkadaş var mı yok mu emin olamadı; sizlerin de bildiği üzere G13 olmadığı için G12evo var, dedi. 3 litre alayım, dedim. Sanayide 3 litre de saf su ilave ettirecektim.

3 litre fotoğraftaki antifriz %10 indirimle 150 TL'ye geldi fakat eve gelince bir şey dikkatimi çekti; sanırım bunlar saf sulu hazır karışım (coolant ready mix yazıyor)... Yani bu durumda yetmeyecek galiba.

WhatsApp Image 2021-02-02 at 17.02.36.jpeg

- Bunları koyup 1.5'ar litre antifriz ve saf su mu alsam?
- Yoksa bunları iade edip ilk baştaki planım gibi 3 litre saf antfriz 3 litre saf su mu alsam?
- Yoksa bunlardan 3 litre daha mı alsam? 

Ayrıca, termostat için 210 TL Alman malı Behr marka güvenilir midir? https://www.parcaruzgari.com/volkswagen-golf-6-1-6-tdi-cay-termostat-behr-marka

Üstatlar ne der :)  

Böyle bir fiyat alınca termostat değişimini ustama yaptırmayı tercih ettim tabii.

Bu yüzden bugün yetkili servise gidip yoklamak için G13 istedim. Yedek parçadaki arkadaş var mı yok mu emin olamadı; sizlerin de bildiği üzere G13 olmadığı için G12evo var, dedi. 3 litre alayım, dedim. Sanayide 3 litre de saf su ilave ettirecektim.

3 litre fotoğraftaki antifriz %10 indirimle 150 TL'ye geldi fakat eve gelince bir şey dikkatimi çekti; sanırım bunlar saf sulu hazır karışım (coolant ready mix yazıyor)... Yani bu durumda yetmeyecek galiba.

Ekli dosyayı görüntüle 42608

- Bunları koyup 1.5'ar litre antifriz ve saf su mu alsam?
- Yoksa bunları iade edip ilk baştaki planım gibi 3 litre saf antfriz 3 litre saf su mu alsam?
- Yoksa bunlardan 3 litre daha mı alsam? 

Ayrıca, termostat için 210 TL Alman malı Behr marka güvenilir midir? https://www.parcaruzgari.com/volkswagen-golf-6-1-6-tdi-cay-termostat-behr-marka

Üstatlar ne der :)  
Behr markası marka olarak Mahle 'nin kendi markasıdır., verdiğiniz linkteki orjinal mi bunu uzaktan anlamak çok zor., Mahle Türkiye sitesinden yetkili bayilerine göz atmak lazım., yetkili bayisinden tedarik etmek sahte ihtimalini azaltır,

VW etiketli Antifirizler normalde 1,5 Litre olurdu ama G12 Evo ile beraber 1 litre 'ye düşürdüler., hazır karışım alırsanız maliyet artacaktır.,

Orjinal G13 tip antifriz üretimi devam ediyor sadece parça kodu değişti;

G A13 A8J M1 (saf şeklinde olanı) gramaj olarak yine eskisi gibi 1,5 Litre 'dir., sipariş geçerler doğuş merkezden gelir., 2 tane ile işi halletmiş olursunuz.,

Aslında servisin çektiği fiyat çok uçuk bir fiyat gelmedi bana., daha doğrusu hesaplamada hata yapmış olabilirler çünkü değişecek parçaları, işçilik indirim vs.. esnaf üsülü hesap makinesi ile üstün körü hesap ile yapmaları yanlış., sonra serviste iş vezne de ödemeye geldiğinde rakamda süpriz yaşanıyor yeniden arayıp mail ile teklif formu göndermelerini isteyin orada işçilik, parça fiyatı, conta, keçe, zubizu iskontosu vs.. her şeyi görebilirsiniz., sabah erken saatte ararsanız yoğunluk az olduğundan kısa sürede geri dönüş yapacaklardır.. Sabah erken saatte tel. ile görüşüp  2-3 farklı yerden teklif formu isteyin., mail göndermelerini rica edin..

Merhabalar, 55000km. deki aracımın 4. yıl bakım arefesinde ön balatalardan ses geldiği için serviste fren hidroliği ile birlikte Eco ön balata değişimini yaptırdım. Fiyat bu şekilde...

IMG_20210202_201211.jpg

@tosoon keşke dışarda yaptırsaymışsınız balata işini.  Daha uyguna gelebilirdi. Garantide problem yaratcak bir parça değil sonuçta.

@tosoon keşke dışarda yaptırsaymışsınız balata işini.  Daha uyguna gelebilirdi. Garantide problem yaratcak bir parça değil sonuçta.
Dışarıda balata değişiminden sonra çok sorun yaşayan var gibi geldi sanki... O yüzden serviste yaptırmak istedim açıkçası. Ön balata işçilik dahil 430 dediler...Dışarıda ne kadardır acaba? 250- 300 se falan değmez diye düşünmüştüm:(

Dışarıda balata değişiminden sonra çok sorun yaşayan var gibi geldi sanki... O yüzden serviste yaptırmak istedim açıkçası. Ön balata işçilik dahil 430 dediler...Dışarıda ne kadardır acaba? 250- 300 se falan değmez diye düşünmüştüm:(
Ben olsam ben de aynını yapardım.

Merhaba Arkadaşlar. 2017 model TDI DSG aracımı yeni aldım.  90 bin km bakımı için önerilerinizi rica edeceğim. servis fiyatları malum. malzemeleri kendim alıp sanayide ustama yaptırma niyetindeyim. fakat diğer taraftan aracı yeni aldığım için acaba serviste herşeyine baktırsammı bilemedim. değerli yorumlarınızı rica edeceğim. 

Merhaba Arkadaşlar. 2017 model TDI DSG aracımı yeni aldım.  90 bin km bakımı için önerilerinizi rica edeceğim. servis fiyatları malum. malzemeleri kendim alıp sanayide ustama yaptırma niyetindeyim. fakat diğer taraftan aracı yeni aldığım için acaba serviste herşeyine baktırsammı bilemedim. değerli yorumlarınızı rica edeceğim. 
Bu bakımı serviste yaptırın., aracı (2. el olarak) yeni aldığınız için en azından bakım esnasında her şeyine bakılır/baktırırsınız., 90 bin bakım için 1600-1800 lira biraz fazla., muhtemelen yoğun olduklarından size gelişi güzel fiyat verdiler.,

Hava-Yağ-Polen Filtresi-Motor Yağı +Mazot Filtresi değişecek bir kez daha arayıp net fiyat sorun veya başka servisten fiyat alın.,

Araç 3 yaşını doldurmuşsa yedek parça ve işçilikte %15 zubizu  indirimi yapılır., önümüzdeki sene bu indirim oranı %25 'e yükselir. https://binekarac.vw.com.tr/tr/kampanyalar-ve-finansal-cozumler/servis-kampanyalari/zubizu-servis-kampanyasi.html

@forzaGilles servisle tekrar görüştüm ZUBİZU indirimi dahil olarak 1730 TL fiyat veriyorlar. Aynı bakımı servisin kullandığı aynı orijinal malzemelerle 800 TL ye yaptırabiliyorum. Bu durum içime sinmiyor Malesef 

Geri
Üst Alt