Güncel Bakım Masrafları

@forzaGilles servisle tekrar görüştüm ZUBİZU indirimi dahil olarak 1730 TL fiyat veriyorlar. Aynı bakımı servisin kullandığı aynı orijinal malzemelerle 800 TL ye yaptırabiliyorum. Bu durum içime sinmiyor Malesef 
Tekrar ediyorum fiyatta bir hata var., rutin bakım bu kadar tutmuyor., 1730 tl. içinde neler var sorun., bazı uyanık servisler rutin bakım adı altında klima/ozon temizliği, yok sunroof bakımı vs.. faturaya yansıtıp şişirebiliyor., bakım için mail ile teklif formu atmalarını isteyin (yok gönderemeyiz diyemezler mecburlar)., teklif formunda herşey kalem kalem yazar., başka bir servisten de fiyat alınız..

2017 dsg 1.4  75 bin bakımı + akü + gözlük kabı değişimi(500Tl) 29XX TL tamaşta yaptırdım tamaşta müşteri temsilcisi Murat Bey gayet ilgili tavsiye ederim

Moderatör tarafında düzenlendi:
@forzaGilles evet başka bir yetkili servisle görüştüm 1328 tl fiyat çıkardı. 
Bence yazdığınız iki fiyatta da hata var.
Aracınız 2017 ve tdı olduğuna göre yakıt filtresi dahil değiştirirseniz!
Aracınızın ilk tescil tarhine göre.

Ya 1.574₺ ya da 1.816₺ tutması lazım. standart bakım ekstra birşey olmadan.

Bir önceki sayfada tablo var.

image.png
Tüm baremlere KDV Dahildir.

Zubizu İndirimleri için!;
İlk tescil Tarihinden itibaren.

• 24 Ay + 1 gün sonra 3-4 Yaş indirimine (Bakımdan %15)
  • 48 Ay + 1 gün sonra 5-7 Yaş indirimine (Bakımdan %25 + Yağdan %16)
  • 84 Ay + 1 gün sonra 7 yaş üzeri indirimine girer (Bakımdan %30 + Yağdan %16)

Moderatör tarafında düzenlendi:
16.02.2021 - 11:00 Saati itibari ile 2015 Model 1.4TSİ 65.000 Km de aracım için genel bakım fiyatı aldım. Bir onceki bakımını Uzay oto da yaptırmıştım gönlüm gene Uzay Otodan yana ama 500 TL fark olması da cezbediyor. 

*Kasımpaşa Uzay Oto dan genel bakım fiyatı 1200 TL indirimli fiyat.

*Bosch Yetkili servis Yaşa Otomotiv genel bakım fiyatı 700 TL peşin fiyat. 

4 senedir yetkili servis bakımlı olan aracımı bu sene yetkili servise götürüp götürmeme konusunda kararsızdım. Geçtiğimiz bakımda berbat bir hizmet sunmuştu Doğuş Kartal'daki bir vatandaş. iki hafta uğraştım.

Aracın satın alındığı ve diğer bakımlarının yapıldığı Avek Ümraniye'de de geçtiğimiz yaz tampon işlem görmüştü, servisten çıktıktan sonra park sensörü için tamponu söktürdüm başka bir yerde ve tamponun iç braketlerinden bir sürü izmarit çıktı. (sigaraları iç plastik braketlere söndürmüş ve orada bırakmış terbiyesizler, gözün görmediği yer diye bunu yapan başka neler yapmaz dedim içimden ve oraya da tövbe ettim.)

bu kadar üst üste berbat deneyimler yaşayınca aradaki fark gözümde olmamasına rağmen daha fazla aptal yerine koymalarına izin vermek istemedim.

Velhasılıkelam, güle güle Doğuş  :)

Malzemeleri sipariş ettim,

Mekato oto (Konya Liqui Moly Shop) 5w30 toptec 4200 4L : 233 TL

Filtremarketim.com (Mann distribütorü) aktif karbonlu filtre seti : 225 TL

Castrol Edge Prof. LL III kullanıldı daha önceki tüm bakımlarında. Castrol'den yaş eksiltme ve yakıt anlamında hiç sorunum yoktu (1.2 TSI, EURO 6 motor) ancak motor sesi anlamında memnun olmadığım için bu bakımda Liqui Moly'e geçiyorum.

Yağ markası değişeceği için engine flush tarzı bir katkı ile eski yağın tahliyesi tavsiye eder misiniz ? (Araç 34000 km'de)

Eski aracımda engine flush ürünleri keçelere zarar verdiği gerekçesiyle önermiyordu ustam.

4 senedir yetkili servis bakımlı olan aracımı bu sene yetkili servise götürüp götürmeme konusunda kararsızdım. Geçtiğimiz bakımda berbat bir hizmet sunmuştu Doğuş Kartal'daki bir vatandaş. iki hafta uğraştım.

Aracın satın alındığı ve diğer bakımlarının yapıldığı Avek Ümraniye'de de geçtiğimiz yaz tampon işlem görmüştü, servisten çıktıktan sonra park sensörü için tamponu söktürdüm başka bir yerde ve tamponun iç braketlerinden bir sürü izmarit çıktı. (sigaraları iç plastik braketlere söndürmüş ve orada bırakmış terbiyesizler, gözün görmediği yer diye bunu yapan başka neler yapmaz dedim içimden ve oraya da tövbe ettim.)

bu kadar üst üste berbat deneyimler yaşayınca aradaki fark gözümde olmamasına rağmen daha fazla aptal yerine koymalarına izin vermek istemedim.

Velhasılıkelam, güle güle Doğuş  :)

Malzemeleri sipariş ettim,

Mekato oto (Konya Liqui Moly Shop) 5w30 toptec 4200 4L : 233 TL

Filtremarketim.com (Mann distribütorü) aktif karbonlu filtre seti : 225 TL

Castrol Edge Prof. LL III kullanıldı daha önceki tüm bakımlarında. Castrol'den yaş eksiltme ve yakıt anlamında hiç sorunum yoktu (1.2 TSI, EURO 6 motor) ancak motor sesi anlamında memnun olmadığım için bu bakımda Liqui Moly'e geçiyorum.

Yağ markası değişeceği için engine flush tarzı bir katkı ile eski yağın tahliyesi tavsiye eder misiniz ? (Araç 34000 km'de)

Eski aracımda engine flush ürünleri keçelere zarar verdiği gerekçesiyle önermiyordu ustam.
Engine flush 'a gerek yok., Eğer ekstradan titiz davranmak isterseniz., 1.500 km sonra tekrardan yağ ve yağ filtresini değiştirin başka bişey yapmanıza gerek yok., servisten karter tapsını ve contasını (bakır) temin ediniz., dışarda satılan tapaların contası genelde lastik conta olabiliyor., karter tapasının contası bakır veya metal olmalıdır..!! dışarda satılan yan sanayi tapa ve contalar oldukça kalitesiz olabiliyor., 20-30 tl.lik parça ama işlevi fazla..

Yetkili servislerde en çok içime sinmeyen şey zaten görmeden yapılan şeye güvenmek. Normalde ne yaptırırsam yaptırayım aracımın başında durur hem inceler hemde düzgün yapılıp yapılmadığını kontrol ederim. Ustaların çok sevmediği bir davranış gerçi.  :)   Yetkili servislerde hem görmüyorum hemde bırak git tekrar gel zor oluyor. Ama malesef iyi niyet garantisi olsun kötü sonuclarla karşılaşırsak en azından muhattap olacağımız bir yer olsun diye yetkiliden baska care yok. 

Engine flush 'a gerek yok., Eğer ekstradan titiz davranmak isterseniz., 1.500 km sonra tekrardan yağ ve yağ filtresini değiştirin başka bişey yapmanıza gerek yok., servisten karter tapsını ve contasını (bakır) temin ediniz., dışarda satılan tapaların contası genelde lastik conta olabiliyor., karter tapasının contası bakır veya metal olmalıdır..!! dışarda satılan yan sanayi tapa ve contalar oldukça kalitesiz olabiliyor., 20-30 tl.lik parça ama işlevi fazla..
Bilgiler için çok teşekkür ederim hocam. Tapa/conta olayını bilmiyordum. Yetkili servis işyerime 2 dakika mesafede, gitmeden onu da temin edeceğim.

Yaza kadar ancak 1500km kullanırım zaten. Bir aksilik olmazsa yazın tatile çıkmadan yağı da yenilerim, kafam rahat olur.

@erty bu servislerin dangalaklığı yüzünden marka değiştireceğim. servis diye gidiyorsunuz sanayi mantığından farksız. önceden doğuş oto arardı artık o da aramıyor, biz arıyoruz bizim sorunumuz değil dercesine cevaplar veriliyor.

Geri
Üst Alt