Güncel Bakım Masrafları

Merhaba arkadaşlar, 

Nisanda Bakıma gireceğim aracım 2018 Golf 7,5 1.4 Tsi 125 beygir Dsg 32.000 km de. Forumdaki motor yağı konu başlıklarını okudum. Sanırım Lıqui moly ve motul servisteki castrol yağından daha iyi. Servis Castrol yağa da çok fazla yazıyor. Servise sordum kendi yağınızı getirebilirsiniz ama motorda sıkıntı olursa karışmayız dedi. Bu iki yağdan hangisini daha fazla önerirsiniz.

Teşekkürler 

Ekli dosyayı görüntüle 43824

Ekli dosyayı görüntüle 43825
İyi akşamlar arkadaşlar, bakım için Lıqui moly 4200 ü seçtim. İnternetten Mekato yetkili satıcısından almayı düşünüyorum. Vw servisi yağı ayrı aldığım için zubizu kampanyasına dahil etmeye bilir mi? Yoksa yağ hariç kampanyadan faydalanabilir miyim? 

golf 1.2 tsi manuelin şanzıman yağı varmıdır yokmudur..biri diyor var biri diyor kuru şanzıman yok olmaz..allah aşkına hareketli parça nasıl yagsız çalışır ben anlamadım gitti..araçtaki değişmediğim sıvı ikitane kaldı biri antifriz biride varsa şansıman yağı..doğuş maslak kuru diyor yahu hareketli parçalar nasıl yagsız çalışır..

Not: konunun bütünlüğünü umarım bozmamışımdır bozduysam kusura bakmayın..antifriz fiyatını öğrenirsem buraya yazacagım
Antifiriz parça kodu: GA13A8JM1 (2 adet) ilaveten 2-3 litre arası saf suya ihtiyacınız var.,

Tecrübesiz bir kişiye denk gelmişsiniz., şanzıman yağı olmayan araç yoktur., ömürlük yağ da yoktur.,

Başka bir servisi arayıp şasi numarasından motor koduna göre sorgulama yapsınlar.,

1.2 TSI manuel şanzıman yağ kapasitesi: 2,2-2,3 Litre arası kapasitesi var.,

Esas önemli olan doğru yağı almanız., bu konuda yağı istisnasız kesinlikle servisten fabrikada koyulan orjinal yağdan kullanmanızı öneririm.,

Değişimi dışarda sanayide yaptırcaksanız motor yağı gibi alttan tapayı söküp yağı boşalt üstten doldur şeklinde olmuyor., 50-100 liraya satılan değişim kiti almalısınız., kit olmadan yeni yağı doldurmak imkansız gibi bişey .,

Akvaryum hortumu gibi şöyle basit bişey;

gear_oir_tool.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
09.03.2021

2017 GOLF 1.6 TDI 65000 km. Bakım Ücreti 

Periyodik bakım + Fren Hidroliği + 1 litrelik Yangın Tüpü = 1805 TL.

İstanbul Ümraniye Avek Servis

Ekli dosyayı görüntüle 43949
Sanırım sizde mazot filtresi değişmemiş.Onu da eklersek benim ödediğim tutara yaklaşıyor.Yangın söndürücü alırken bile verilmiyor.Şuana kadar ki bakımlarda da hiç konusu geçmedi.

Merhaba,
Güncel olarak Mardin bayiden Ağır bakım için almış olduğum fiyat teklifi
Su pompasız: 3180₺
Su pompalı : 4180₺

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20210309/32498aa14bfae02ea817ac03eec5b228.jpg
Bu kadar masraf yapmışken su pompasını değiştirmemek mantıklı bir tercih olmaz., vw lerde su pompası kronik problemli olduğu için değiştirmeniz sizin yararınıza olur., değiştirmediğiniz taktirde ilerde 2.ci kez 1000-1200 tl. işçilik ödemek zorunda kalırsınız., o parça nerede ne zaman bozulacağı belli olmayan yıllardır iyileştirme bile yapmadılar., araç su kaynatırsa zaten çıkacak masraf söylememe gerek yok.,

Motor sökülmüşken V kayışını ve makarasını da değiştirmeniz iyi olur., v kayışı triger gibi pahalı bişey değil zaten..

@reko https://www.liquimolyturkey.com/aracinizin-yagini-secin 

bu arama motoru Almanya üzerinden çalışır, özellikle Avrupa üretim araçlarda %100'e yakın doğruluktadır. Üniversal bir yazılımdır, markaların ürünlerine göre özelleştirilir. Buradan araç bilgilerinize göre yağı bulabilirsiniz. manuel şanzıman yağı vardır.

@eok000 LM Türkiye çalışanımısınız?
Mesajdan önce tanışma bölümünde kendinizi tanıtabilirmisiniz?

2020 1.5tsi act highline tiguan. standart periyodik ilk bakımı, km 6bin, yıl dolduğundan bugün bakım yaptırdım. DPC  ile başlayan 1.5tsi motor bakımı 1593 tl.  (CZC ile başlayan1.4tsi lerde fiyat 1234tl.)

Silecek suyu doluydu istemedim. 1593tl den silecek suyu düşülmüş olarak %5 indirimle 1489tl ödedim.

bölge dist. aradı, clean+ gönderiyorum, uygun bir zamanda uğrayın ücretsiz değişsinler dedi.
Yağ filtresini de değiştirmek gerektiğini hatırlatmak isterim.

2020 1.5tsi act highline tiguan. standart periyodik ilk bakımı, km 6bin, yıl dolduğundan bugün bakım yaptırdım. DPC  ile başlayan 1.5tsi motor bakımı 1593 tl.  (CZC ile başlayan1.4tsi lerde fiyat 1234tl.)

Silecek suyu doluydu istemedim. 1593tl den silecek suyu düşülmüş olarak %5 indirimle 1489tl ödedim.
Geçenlerde ilk bakımını yaptırdım ben de 1.5 TSI ACT DSG Golfün. 1576 TL ödedim. İlk bakım diye indirim yapmamışlardı bana. Nerede yaptırdınız acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yağ olarak 0w30 mu kullandılar acaba?

@ErenErdem ben servisi aradım geçenlerde. Bu motor 1.5 tsi 150 ps DPCA kodlu. Şasi sorgusunda 0w-20 çıktığını söylediler. Ama öncesinde 2021den itibaren sadece passatlarda bu yağı kullandıklarını belirttiler. Aynı motor golfümde mevcut şasi sorgulattım benim aracım içinde 0w-20 olduğunu söylediler.  Belirtilirse serviste bu vizkoziteyi kullanırlar diye düşünüyorum. 

Geri
Üst Alt