Güncel Bakım Masrafları

Hocam kaputu açıp yakıt hortumlarını kontrol ediniz., motor bölümünde ıslaklık var mı., koku nereden geliyor tespit etmeye çalışın., bir kemirgen hayvan zarar vermiş olabilir..
Ali hocam, Aracla aynı dünkü gibi manevra yaptım birkaç kez. Sonra araçtan indim ve motorda ıslaklık sızdırma varmı diye iyice kontrol ettim herhangi bir olumsuzluk göremedim.

@Terms muhtemelen çiğ yakıt kokusudur. Araç uzun süre çalışmadığında böyle durumlar oluyor. Cold start misfire vardır muhtemelen, yanmamış yakıtı egzostan atıyor yine. Sadece yer değiştirdiğiniz için dikkatinizi çekmiştir. İçeriden gelin bariz bir koku yoksa sorun olacağını sanmıyorum ama kontrol etmekte fayda var.
Sanırım sizin dediğiniz gibi araç birkaçgün yatınca egzoz dan çiğ yakıt attı. Başka yorumm yapamadım.

Ben de bugün yaptırdığım 5. yıl - 75000 bakımını paylaşayım. 

Filtreler - mann marka -- n11/filtremarket ve onlineyedekparca -- toplam 270  tl

yağ - luqoil molly top tech 4 litre -- 300 tl

işçilik bosch car servis -- 230 tl 

Toplam 800 tl 

Yetkili servisler zubizu indirimiyle birlikte 1200 tl fiyat verdiler fakat eko seri mi normal mi bilmiyorum. 

Filtreler - mann marka -- n11/filtremarket ve onlineyedekparca -- toplam 270  tl

Toplam 800 tl 

Yetkili servisler zubizu indirimiyle birlikte 1200 tl fiyat verdiler fakat eko seri mi normal mi bilmiyorum. 
Rutin bakım için 230 tl. işçilik mi olur., şaşırmış onlar

[mention=3720]ekt[/mention]  Pars Car Service Fatih bey hertürlü destek veriyor bizlere bu rakamın bayağı bir altına tavsiye ederim...

Ustad bende seni dinledim orada yaptirmistim

İsciligi ilgisi guzeldi sagolsun

Bir sonraki bakimda kismet olursa yine giderim

@HONEY  temmuz gibi memlekete gitmeden 45b bakımı yaptıracsğım malzemeler hazır zaten...

7.5 golf 1.4 için 3.yıl bakımı doğuşta yapıldı, daha önce arkadaşların paylaştığı gibi indirimli 1368tl oldu.,

Toplam 800 tl 

işçilik neden böyle..100tl bile fazla..yag değişimini yagcıda yaptırıp filtreleri kendim değişiyorum genelde..

1.6 tdi manuel 6.yıl bakımı yaptıran oldu mu km ye göre 90 bin bakımı oluyor.

@burakca Birşey soruyrsanızz, direk sorabilirmisiniz lütfen. Burak bey

Beyler merhabalar,

Bugün 1.2 tsi aracımın bakımını yaptırdım. 

Filtreler n11'deki filtrebakımdünyası adlı satıcıdan 195 TL 

Shell hx8 yağ bulunduğum şehirdeki shell satıcısından 5-30 200 TL (İnternette 150 liraya var) 

Sanayide tanıdık tamircide işçilik 50 lira olmak üzere 445 TL tuttu.

Servise göre ücret bakımından çok avantajlı olmasının yanında parça değişimlerini görerek yaptırmak iyi oldu. 

Herkese kazasız iyi sürüşler 

85 bin km de ki aracımın 90 bin bakımını yıldan dolayı bugün yaptırdım. Özel serviste balata spreyi ücreti ile toplam 100 lira verdim. Motor yağı ve Filtreler kendimden.

Toplam 800 tl 

İşçilik çok pahalı 🤐😔

Beyler merhabalar,

Bugün 1.2 tsi aracımın bakımını yaptırdım. 

Filtreler n11'deki filtrebakımdünyası adlı satıcıdan 195 TL 

Shell hx8 yağ bulunduğum şehirdeki shell satıcısından 5-30 200 TL (İnternette 150 liraya var) 

Sanayide tanıdık tamircide işçilik 50 lira olmak üzere 445 TL tuttu.

Servise göre ücret bakımından çok avantajlı olmasının yanında parça değişimlerini görerek yaptırmak iyi oldu. 

Herkese kazasız iyi sürüşler 
HX8 5w-30 Shell 'in alt kalite yağı., Helix Ultra varken neden HX8 ?

Geri
Üst Alt