Güncel Bakım Masrafları

Hocam, Shell sitesinden arabaya uygun yağ arattım. Sonuçlardan dediğiniz gibi helix ultra 0-30 ve hx8 5-30 çıktı. Burada yoktu ve netten sipariş beklemek istemedim. 

@Terms 

90 bin ya da 6.yıl bakımında dizel manuel araçlarda mazot filtresine ek neler değişmesi gerekiyor?

Diskler balatalar, triger, devirdaim pompası değişimine gerek var mı? (Araç 78 binde)

@burakca Burak bey. Öncelikle 6. yıllık bakım yaptırmalınız. 90.000lik değil. 90.000 lik derseniz ilave birşeyler çıkarma ihtimali var gereksiz yere.

Diskler balatalar, triger, devirdaim pompası değişimine gerek var mı? (Araç 78 binde)
Sorun yoksa bu yazdıklarınıza gerek yok.
Diskler ve balatalara gelince sürücüden sürücüye ömrü değişir. Onlarıda usta kontrol eder size belirtir değişmesi gerekiyorsa.

@forzaGilles Hocam dan öğrendiğim henüz değişmemişse Antifiriz değişmeli.
Geçen yıl değişmemişse Hidrolik değiştirilmeli.

Merhaba arkadaşlar 2016 model 1.4 TSİ aracımın bakımını özel serviste bugün yaptırdım 80 işçilik , 350 TL liqui Molly yağ ,mann marka filtre seti 210 TL gibi bir rakam ödeyerek hallettim.Castrol dan bu bahsettiğim yağa geçince rölantide titreme geçti ve araba gerçekten sessizleşti tavsiye ediyorum.

Arkadaşlar yakın zamanda 15.000 bakımı yaptırmış olan 1.0 tsi kullanıcısı var mı ? Kaç litre yağ alıyor 1.0tsi 115BG motor acaba ?

Arkadaşlar yakın zamanda 15.000 bakımı yaptırmış olan 1.0 tsi kullanıcısı var mı ? Kaç litre yağ alıyor 1.0tsi 115BG motor acaba ?
1.0 TSI motor net 4 litre yağ alır.,

Kullanılacak yağ tipi hakkında 1.0 ve 1.5 TSI motorlarda dikkat edilmesi gereken bir husus var.,

Motor bölmesinde VW 502.00 veya VW 504.00 veya VW 507.00 yazan bir etiket kullanılmışsa 5w-30 viskositede LongLife III tip yağ kullanmalısınız., bu etikentin anlamı fabrika aracın üretim aşamasında 5w-30 yağ dolumu yapmış anlamına geliyor.,

Motor bölmesinde bu yukarda yazdığım 3 onay numarasından hiç biri yazmıyor ise 0w-20 viskozitede LongLife IV FE tip yağ kullanmalısınız., benzer şeyler kullanım klavuzunda da yazmaktadır okumanızda yarar var. buna dikkat etmelisiniz.

Örnek resim;

Ekli dosyayı görüntüle 42883

Ekli dosyayı görüntüle 43543

2016 Model 1.2 tsi polo aracımız var ikinci araç olarak kullanıyoruz 18 binde buji değişimi gerekir mi?

Servise bakıma gidecek randevu aldım buji dahil 1750 tl fiyat çıktı.

2016 Model 1.2 tsi polo aracımız var ikinci araç olarak kullanıyoruz 18 binde buji değişimi gerekir mi?

Gerekmez ama servis değiştirelim der.

Bende de 4. yıl bakımında 17.000 deydi değiştirelim dediler, 5. yıl bakımında 22.000 deydi değiştirelim dediler. Ben hala değiştirtmedim araç 24.000 de. 30.000 i de geçmeden değiştirtmeyeceğim.

5 Lt Castrol 5w-30 LL DPF yağ , Mahle mazot filtresi , Bosch yağ filtresi , Markasını hatırlamadığım polen ve hava filtresi , parçaların maaliyeti 590 TL. İşçilik 120 TL.

Kitapa gore degismesi gerek ama benim cuzdana gore gerek yok diyip degistirmezdim

Kitapa gore degismesi gerek ama benim cuzdana gore gerek yok diyip degistirmezdim
Kitaba göre de değişmesi gerekmiyor.
Kitabpa "Buji değişimi Yıldan bağımsız 60.000Km(Bazı araçlar 30.000km)" 
Yazar Bülent hocam.

Ben de o 30.000Km dedeiği Bazı araçların ne olduğunu bilemediğimden bari benim araba hiç yoksa 30.000km yi geçsin de değiştireyim diyorum.

Kitaba göre de değişmesi gerekmiyor.
Kitabpa "Buji değişimi Yıldan bağımsız 60.000Km(Bazı araçlar 30.000km)" 
Yazar Bülent hocam.
Ben de o 30.000Km dedeiği Bazı araçların ne olduğunu bilemediğimden bari benim araba hiç yoksa 30.000km yi geçsin de değiştireyim diyorum.
Ooo iyi o zaman ben 4 yil saniyordum

@Baho_34 Hocam bu zubizulu fiyat mı ya da kampanyalı? Fren hidroliği değişimi olan

Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt