Güncel Bakım Masrafları

@Hsahin sahin hemşehrim. Adana srvislerinin dışarıdan yağ kabul etmediğini duydum.. Aykan için.
Gizerler hakıında bilgi yok.

Ben deneyip test etmedim.

Siz deneyip test ederseniz bizlerde bilgilenelim lütfen.

ben 2 bakımdır motor yağını kendim alıp gidiyorum.yetkili servis Maltepe Erel.ama bazı servisler kabul etmediğini duydum

@Hsahin Merhaba, öncesinde sordum kendim yağ getirsem sorun olur mu diye servise. Servisteki arkadaşlar da tanıdık sayılır sorun olmaz dediler.Sadece motorla ilgili bir sorun olursa yağ kaynaklı iyi niyet garantisi olmaz dediler.

Servis en çok motor yağından kazanıyor dışardan götürmek mantıklı, bundan sonra imkan oldukça dışardan alacağım. 4 lt yağa 550-600 TL fiyat yazıyorlar. 

@Kürşat yetkili servis bakımına dışarıdan yağı kendimiz alıp gidebilir miyiz?

Paket bozulamayacağını belirtilen durum nedir?

örnek polen filtresini çıkaramıyorsunuz gibi.

@Hsahin Merhaba, öncesinde sordum kendim yağ getirsem sorun olur mu diye servise. Servisteki arkadaşlar da tanıdık sayılır sorun olmaz dediler.Sadece motorla ilgili bir sorun olursa yağ kaynaklı iyi niyet garantisi olmaz dediler.

Servis en çok motor yağından kazanıyor dışardan götürmek mantıklı, bundan sonra imkan oldukça dışardan alacağım. 4 lt yağa 550-600 TL fiyat yazıyorlar. 
Aslında götürdüğünüz yağ orjinal ve uygun vasıflı olduktan sonra motorda sorun olursa vs dememeleri gerekir.

Diyorlar ki dışardan yağ gelmesin biz daha çok kazanalım, bence bütün dertleri bu.

bende kendi çapımdA araca bakım yaptım..araç audi a3 ön fren balatalarının bittiğini hissettim ve doğuş maslaktan  orjinal balata aldım 733tl..Otosupermarketten ate de alabilirdim ama orjinalden devam edeyim dedim..733 tl balata 250 tl işçilikmiş serviste.. bende 250 tl cebimde kalır düşüncesiyle montajı kendim yaptım..daha önce golf 7 de kardeşimle değişmiştik..kaliper sistemi aynı olduğunu bildigimizden değişelim dedik.. orjinal ürünler romanya malı TRW marka ama jurid üretimi..jurid mi trw ye trw mi juride fason üretim yaptı orasını çözemedim...fren balataları golf ile bire bir aynı şekilde değişiyor..youtubeda videoları var oradan bakabilirsiniz...tek lastik için 5 bijon 2 kaliper vidası soktum..kaliperleri temizledim ve fren pedlerini yerine yerleştirdim.. "hissetme" lafı tabii işin şakası frenlerin bittiğini lastik değişimde anlamıştım ki tam zamanında değişmişim..uyarı kablosunun kopmasına çok az kalmış..bizim araçlarda (golf 7 ve audi a3) sağ ön fren pedlerinde uyarı kablosu var ve devresi kapalı kontaktan alıyor. kablo koparsa (ikinci resimdeki) açık kontak ve fren uyarı veriyor. kabloda fren pedi bittikce disk ile sürtünmeden kopuyor..yalnız birşey dikkatımı çekti uyarı verse bile diskte 3-4 mm daha var ve tabii diski çizer vs orası ayrı konu..elinden gelen varsa yapabilir..

edit: araç 48000km de golfuda o civarsa değişmiştik..yani bir lastik sete bir fren pedi harcıyormusum..

IMG_2253.jpg

IMG_2257.jpg

IMG_2255.jpg

IMG_2260.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
@reko Jurid - TRW için bilgi eklemek istedim. Balatayı VW Jurid'e yaptırmış ancak TRW sistem diye de muhtemelen TRW logo koymuşlar. Balata arka sacında Jurid yazdığı için VW, bunu Jurid'e yaptırmış diyebiliriz. Ancak normal kendi kırmızı kutusunda satılan TRW balatalar aynı formülü kullanmaz balatada, burada mecburen VW'in istemiş olduğu özelliklere göre hamur kullanılmıştır büyük ihtimalle. 

@reko Jurid - TRW için bilgi eklemek istedim. Balatayı VW Jurid'e yaptırmış ancak TRW sistem diye de muhtemelen TRW logo koymuşlar. Balata arka sacında Jurid yazdığı için VW, bunu Jurid'e yaptırmış diyebiliriz. Ancak normal kendi kırmızı kutusunda satılan TRW balatalar aynı formülü kullanmaz balatada, burada mecburen VW'in istemiş olduğu özelliklere göre hamur kullanılmıştır büyük ihtimalle. 
jurid se kalitelidir ama alman malı olmasını isterdim..illaki standartları yüksektir birşey diyemem..golf teki gibi eko sınıfı varmı diye sordum audi de yokmuş öyle bişey  :p

@reko Jurid'in de kendi içerisinde kalite çeşitleri var maalesef.. sonuna bir harf koyarak kalitesini ayırıyorlar referansın, oradan anlaşılıyor kalitesi nedir diye. Ama genel olarak fena bir marka değil Jurid. sadece hangi kalite yaptığını tabi bilmek pek mümkün değil. 

Bugün ikinci yıl 30k bakımını yaptırdım. Aracım 1.6 tdi dsg. Bu bakımda mazot filtresi de değişiyor. Yasaklar girmeden aradan çıkarmak istedim. Toplam rakam az bir indirim ile 2040₺. Yalnız cam suyunu 2 tane fazla satın aldım. Yani 2000₺ diyebiliriz. Gerçekten pahalı...Dsg hatrına gidiyorum ne diyeyim...

AFD20C37-7B86-4C94-B5EC-9683C207E6CF.jpeg

Gerçekten pahalı serviste bakım bi de extra işler çıkarsa araçta ciddi rakamlar çıkıyor 

Bugün ikinci yıl 30k bakımını yaptırdım. Aracım 1.6 tdi dsg. Bu bakımda mazot filtresi de değişiyor. Yasaklar girmeden aradan çıkarmak istedim. Toplam rakam az bir indirim ile 2040₺. Yalnız cam suyunu 2 tane fazla satın aldım. Yani 2000₺ diyebiliriz. Gerçekten pahalı...Dsg hatrına gidiyorum ne diyeyim...

Ekli dosyayı görüntüle 46336
Ark Oto'da mı yaptırdınız? Benim de 120k bakımım yaklaşıyor, triger dahil bakıma gireceğim. Fahiş rakamlar çıkarsa sanayiye gitmeyi düşünüyorum zaten 6 yaşına geldi nerdeyse.

@DuzboruDownpipe evet Ali hocam Ark ta yaptırdım. Kapanma gelmeden aradan çıksın kafam rahat olsun dedim. Dışarıda orjinal parçalar ile yaptırılabilir ama servisten de fiyat alın malum yaşa göre indirim olanı fazla oluyor aradaki makas kabul edilebilir ise şahsen servisten çıkmazdım...eski arabamı sanayiye birkaç kere sokmuştum pişman olmuştum. 

Geri
Üst Alt