Güncel Bakım Masrafları

@canerr o halde 5LT Motul G13 antifiriz yeterli gelmez, 8 Lt bana biraz fazla gibi geldi youtubeda biraz bakındım herkes 2 3 LT anca koyuyor  :)  

Benim baktıgım 5lt Motul Auto Cool G13 Antifriz Doğukan bey. Bunlar kullanıma hazır direkt depoya ekliyorsunuz , seyreltme yapmadan. (Motul hem seyretilecek tip hemde hazır kullanılacak olarak 2 tipide üretiyor bilginize.)

Son olarak Mehmet bey 8 lt kullanmıs değiştirirken antifirizi 
G12 olarak 8 litre kullanıldi 8 adet 1 litre olarak...

hava oluyormuş seviye düştü 1 ay sonra 0.5 litre kadar tekrar ilave edildi şuanda problem yok gibi 17 sinde  tekrar konturol edicem...

Ben zorunlu değişim yaptırdım devirdaim su sızdırdı devirdaim değişmek zorunda idi mecbur antifiriz de değişti G13 istedim %50 saf su karışımlı malesef G12 varmış ellerinde G12 oldu artık orjinali  G13 tu zararı olur mu çok araştırdım olmaz dendi sonuçta yetkili serisi montajını yaptı fakat yine akılda soru işareti kalıyor ne yazık ki 

Su kabı + antifiriz + devirdaim 2200 tp ödedim 

Tavsiyem servise ugrayacaksaniz orjinal su kabı da almanız 130 lira civarında deforme olan hayatı bir parça ve ücreti oldukça uygun taktir sizindir 

Moderatör tarafında düzenlendi:
@canerr o halde 5LT Motul G13 antifiriz yeterli gelmez, 8 Lt bana biraz fazla gibi geldi youtubeda biraz bakındım herkes 2 3 LT anca koyuyor  :)  
Sistem komple bosaltildi icine basincli hava tutuldu temizlendi bağlandı dolum başladı 8 adet konuldu bende çok şaşırdım ilk etapta fakat 8 litre mis...

G13 kullanıldığında 4 kutu yani 4 litre G13 saf antifiriz 4 litre de saf su konuluyor muş en azından 1.2 tsi golfum için durum bu sekilde d1.6 dizel veya 1.0 1.4 1.5 için farklı olabilir 

@Mmt0634 Bende şuan çok şaşırdım 8 LT diyince :)   1.4 Tsi içinde aynı seviye mi geçerli acaba ona göre alıcam bende

Doğukan bey normalde ölçüm yapıyorlar antifiriz i gerek varsa ekliyorlar ama burada Mehmet bey komple sıvıyı yenilemiş.

2-3 lt imkansız yani ( 3 lt konsantre antifiriz + 3 lt saf su gibi derseniz o olabilir ama .)

Antifirz ile ilgili bir konuda mevcut forumda :

Herkese iyi günler dilerim,

Bugün 135 bin bakım için her zaman olduğu gibi Doğuş oto kartal'dayım.

Yağ değişimi + artı yağ filtresi + antibakteriyal hava filtresi ve ön frenler değişiyor toplam tutar 2105.00 TL.

%25 indirim uygulanmış tutardır.

Bilgilerinize.

2015 golf 7 TDI aracım için 120 bin bakıma 3.900 TL teklif aldım indirim dahil.  Devirdaim pompası hariç bu fiyat sadece parçasına 1600 TL dedi. 1400 TL de olabilir o sırada teklifin şokunu yaşıyordum:) Antifriz, o falan ile birlikte 6000 TL'yi buluyor. 

@forzaGillesHocam siz hep servis öneriyorsunuz biliyorum bende serviste yaptırmak istiyorum ama ne diyorsunuz bu fiyatlara rağmen bu bakımı serviste yaptırmalıyım?  

FiyatTeklifi-1.jpg

2015 golf 7 TDI aracım için 120 bin bakıma 3.900 TL teklif aldım indirim dahil.  Devirdaim pompası hariç bu fiyat sadece parçasına 1600 TL dedi. 1400 TL de olabilir o sırada teklifin şokunu yaşıyordum:) Antifriz, o falan ile birlikte 6000 TL'yi buluyor. 

@forzaGillesHocam siz hep servis öneriyorsunuz biliyorum bende serviste yaptırmak istiyorum ama ne diyorsunuz bu fiyatlara rağmen bu bakımı serviste yaptırmalıyım?  

Ekli dosyayı görüntüle 47206
Bu şekilde nasıl teklif aldınız talep edince göneriyor mu servis merak ettim hocam 

Bende 120 bin bakımına giricem tsi olmasına rağmen triger de degistircem bir kaç işlem daha var 4.500 tl fiyat verdiler fakat telefonda Bu sekildetikete kalem kalem görmek isterim açıkçası 

Ekli dosyayı görüntüle 47206
Araç DSG ise ve ilk alındığından beri servise gidiyorsa serviste yapıtırmanızı öneririm., evet fiyat yüksek fakat bu tip ağır bakımlarda bana göre serivisin avantajları var., değişen her bir parça 2 yıl garantili., yaşanabilecek en ufak sıkıntıda (ağır bakım için konuşuyorum) işlemlerin ve parçaların garantisi var.,

Araç Manuel vites ise; ağır bakımı yine serviste yaptırmanızı öneririm., fakat bu sefer yağ ve filtre bakımını servis yerine dışarda yaptırın., bu sayede yaklaşık 1.100 tl. tasarruf etmiş olursunuz.,

En kalitelisinden Mann marka (hava-yağ-polen-yakıt filtresi) 310 t.

5 Lt. motor yağı Liqui Moly Top Tec 4200 (350 tl.)

100 tl. işçilik

Fakat devirdaim pompasını mutlaka değiştirin., VW 'lerde devirdaim pompası kronik sıkıntılı bir parçadır., değiştirmezseniz bir süre sonra 2.ci kez tekrardan triger değişim işçiliği ödemek zorunda kalırsınız.,

Bunlara ilaveten araç 6 yaşında yani antifirizin değişim zamanı gelmiş geçmiş bilee,

G13 tip antifiriz değişimi V kayışı değişimi, V kayışının 2 adet bilyası bunları değiştirmeniz triger sökülmüşken yeniden işçilik ödemenize gerek kalmadan ve ekstra işçilik ödemeden aradan çıkarmış olursunuz., V kayışı pahalı bir parça değildir ondan korkmayın.,

Antifiriz değişimi de en fazla 200 tl. tutar ( 3 lt. antifiriz ve işçilik dahil)

Triger, baskı-balata gibi ağır bakımları serviste yaptırmak avantajınıza olur., dışarda olası bir sıkıntıda muhattap bulamazsınız., hep derler abi garantisini ben veriyorum derler ama iş bitinde bir daha yüzünüze bakmazlar.,

Diğer sıkıntı dışarda satılan Triger kayışları 4-5 farklı kalitede kayışlar mevcut., ne takılacak belli değil., ve hiç biri orjinalinin yerini tutmaz., çoğu müşteriye orjinal takıyoruz deyip 3.cü kalite yan sanayi takıyor., orjinali zaten istese de takamaz orjinal sadece serviste satılır..!!

@Mmt0634 telefon ile aradım teklifini söyledi. Mail adresime teklifi gönderir misiniz deyince direkt gönderdi. Sizde isteyebilirsiniz.

@forzaGilles Teşekkür ederim kapsamlı cevap için. Aracım manuel hocam yazmayı unutmuşum. Dediğiniz gibi teklif ettim. Yani bakım olmasın diye. O zaman kayıtlara 120 bin bakım olarak geçmez dedi. İstek üzerine triger ve devirdaim değişmiştir diye geçer dedi. Tabi düşününce öyle yazsa ne olur ki diye düşünüyorum şimdi. İyi niyet garantisi yok zaten araçta. İşin arkasında duracak Necati ustam var. Onla öyle bir sorun yaşayacağımı kesinlikle düşünmüyorum  ama orijinal parça ve 2 yıl garanti olayı cazip geliyor. Sanırım rutin bakımsız serviste yaptıracağım.

@Mmt0634 telefon ile aradım teklifini söyledi. Mail adresime teklifi gönderir misiniz deyince direkt gönderdi. Sizde isteyebilirsiniz.

@forzaGilles Teşekkür ederim kapsamlı cevap için. Aracım manuel hocam yazmayı unutmuşum. Dediğiniz gibi teklif ettim. Yani bakım olmasın diye. O zaman kayıtlara 120 bin bakım olarak geçmez dedi. İstek üzerine triger ve devirdaim değişmiştir diye geçer dedi. Tabi düşününce öyle yazsa ne olur ki diye düşünüyorum şimdi. İyi niyet garantisi yok zaten araçta. İşin arkasında duracak Necati ustam var. Onla öyle bir sorun yaşayacağımı kesinlikle düşünmüyorum  ama orijinal parça ve 2 yıl garanti olayı cazip geliyor. Sanırım rutin bakımsız serviste yaptıracağım.
Kayıtlara 120 bin bakım geçse ne olur geçmese ne olur., zaten biraz da haklılık payları var., sonuçta yağ-filtre bakımını yaptırmıyorsunuz.,

Filtreleri buradan alıyoruz en güvenilir yer diyebilirim;

1.6 TDI 90 ps için;

Hava Filtresi C30005 https://www.filtremarketim.com/urun/volkswagen-golf-vii-1-6-tdi-66kw-90hp-hava-filtresi-c30005-mann

Yağ Filtresi HU7020z https://www.filtremarketim.com/urun/volkswagen-golf-vii-1-6-tdi-66kw-90hp-polen-kabin-filtresi-cuk26009-mann

Polen Filtresi CUK26009 https://www.filtremarketim.com/urun/volkswagen-golf-vii-1-6-tdi-66kw-90hp-polen-kabin-filtresi-cuk26009-mann

Yakıt Filtresi PU8020 https://www.filtremarketim.com/urun/volkswagen-golf-vii-1-6-tdi-66kw-90hp-yakit-mazot-filtresi-pu8021-mann

Motor yağı için en güvenilir yer; https://www.liquimolyturkey.com/5w30-motor-yagi-tam-sentetik-top-tec-4200-5-litre-8973

***Not: dışarda satılan trigerlerde çakma çok oluyor buna dikkat edin..!! dış piyasadaki Gates marka trigerlerin çoğu çakma, En kalitelisi INA markadır.

Aracım 2013 1.2 TSI Manuel, 84000 km'de. Bakımını dışarıda yaptıracağım fakat bugün Doğuş'tan da fiyat aldım, buji değişiminin olacağını söylediler ve 1735 TL fiyat aldım.

Aracı geçen yaz 78000 km'de aldım, önceki sahibi bakımları dışarıda yaptırdığını söylemişti, bu bağlamda bujilerin nezaman değiştiğini (yada değişmediğini) bilmiyorum :)  Eğer değiştirecek olursam servisten sipariş edip yine dışarıda yaptırmayı düşünüyorum (4 adet buji 550 tl civarı tutuyormuş). 

Hava, yağ, polen filtrelerini ve motor yağını dışarıdan aldığımda 550 TL yapıyor. Birkaç gün içerisinde sipariş vereceğim. Bakımı ise Ankara Tüm Oto veya Necati Usta'da yaptırmayı düşünüyorum.

arkadaşlar orjinal buji arıyorum nereden bulabilirim acaba

volkswagen-golf-buji-orjinal-04e905602__0556776037710520.jpg

Geri
Üst Alt