Güncel Bakım Masrafları

[mention=520]forzaGilles[/mention] 
Hocam servisten kargo yoluyla almayı teklif ettiğim de ürün çok kırılgan kargo da kırılabilir gibi bir cümle kurdular.
Aslı astarı nedir ?
Kargo posetine koyup gonderirlerse kirilabilir tabi

Cam ürünleri saglam korucuyu paketleyip dunyanin bir ucundan geliyor gidiyor

Bildigin ev icin rustik ampul almistim cinden super paketleme kopuk kutu ile kırılmadan gelmisti 8 adet

@forzaGilles 

Sanmam.

Attığınız sitedeki arkadaşların paketlemesi nasıl acaba özenirler mi ?
O site forumdan arkadaşımız., dürüst  esnaflar, bu zamana kadar sıkıntı yaşayanı duymadım, her türlü yardımcı olacaklardır., tel.den görüşün aracınızın şasi numarasıyla sistemden bakıp halledeceklerdir., 

Ama kendiniz yapacalsanız çok dikkatli yapmanız lazım en ufak sıkıntıda buji kırılır motorun içine düşer, böyle bir sıkıntıda motorun üst kapağını sökmek gerekir.. başınız ciddi şekilde ağrır, cebiniz de aynı şekilde.. 

Aynı zamanda alman markası ATE marka fren sistemi (balata-disk vs..) üreticisinin distribütörüler., ATE dünyanın en iyi fren balatası ve fren diski üreticisidir., daha doğrusu ifadeyle ATE araçların komple fren sistemini tasarlayan bir markadır.

@adlig

Moderatör tarafında düzenlendi:
@forzaGilles 

Teşekkürler kendim takmayacağım vazgeçtim dediğiniz gibi işi bilen bir ustaya götüreceğim. 

Yardımlarınız için ayrıca teşekkürler.

2017 38 bin 4. Bakım. 1335 TL tuttu.
07554610511620aa9488d5ef8696cd8a.jpg

Bugün 2018 model golf 33 bin km'deki 1.4 tsi aracımın yılı geldiği için 45.000 yani 3. bakımı sebebiyle adana aykana gittim bu bakımında ekstra fren hidrolik yağının değişmesi gerektiğini söylediler kabul ettim faturasını paylaşıyorum.Ekli dosyayı görüntüle 47478 
Aynı km ve yaşdaki aracımın Nisan ayında yıllık bakımını yaptırdım. Denizli Batı oto da. Fren hidroliği değişti. Motor yağını kendim götürdüm. (Liqui moly) 250 TL ye almıştım mekato dan. Benim fatura 954 TL cıkmıştı 250 yağ ile 1200 e geldi. Yağı dışardan almak çok mantıklı. Toplamda 450 TL  fark olmuş IMG_20210415_175223~2.jpg

Haziranda bakım fiyatlarına zam gelmiş.

Yeni fiyatlarla bakım yaptıran var mı?

Varsa fatura yada proforma paylaşabilir mi?
Bakım fiyatları tablosunu güncellesek.

Haziranda bakım yaptıran olmadı mı bu kadar Glf içerisinde arkadaşlar?

Özellikle yakıt filtresi de değişmiş TDI fatura paylaşımı yaparsa net tablomuz oluşacak.

Yaklaşık 3500km yol yaptıktan sonra yarın için kartal doğuş'tan bakım randevusu aldım.Sormamı istediğiniz şeyler varsa öğrenebilirm.

Bugün Esenyurt Doğuş otoya gittim. Golf 7 1.2 tsi aracım için arıza tespit ücretini sordum. Saatlik 310 liraymış. Benim yüzde 30 indirimim olduğu icin bana 215 liraymış. Arıza yarim saatte tespit edilirse fiyatın yarısıymış normal olarak. Merak edenler için bilgilendirme yapmak istedim.

Ayrıca randevu alsam bile aracımın 2-3 gün serviste yatmasi gerekiyormuş. Cok yogunlarmis. Yarin icin 170 arac sira bekliyormuş.

Bugün Esenyurt Doğuş otoya gittim. Golf 7 1.2 tsi aracım için arıza tespit ücretini sordum. Saatlik 310 liraymış. Benim yüzde 30 indirimim olduğu icin bana 215 liraymış. Arıza yarim saatte tespit edilirse fiyatın yarısıymış normal olarak. Merak edenler için bilgilendirme yapmak istedim.

Ayrıca randevu alsam bile aracımın 2-3 gün serviste yatmasi gerekiyormuş. Cok yogunlarmis. Yarin icin 170 arac sira bekliyormuş.
Hocam benim de aracım 1.2 tsi 

Arıza tespit yapabilecek kivama geldiğimi düşünüyorum :)

aracımi cok severim çok titizim haliyle başıma gelmedik kalmadı...

Siz bi sorunu yazın gerekirse konu açın bu konuyu dağıtmayalim çözüm buluruz muhtemelen 

Yarim saate onlar kaputu açamaz minumum 3 saat....

yaptirirsaniz tespit  ücreti almazlar yaptirmazsaniz alırlar her türlü yüksek maliyet çıkar gereksiz 

Hocam benim de aracım 1.2 tsi 
Arıza tespit yapabilecek kivama geldiğimi düşünüyorum [emoji4]
aracımi cok severim çok titizim haliyle başıma gelmedik kalmadı...
Siz bi sorunu yazın gerekirse konu açın bu konuyu dağıtmayalim çözüm buluruz muhtemelen 
Yarim saate onlar kaputu açamaz minumum 3 saat....
yaptirirsaniz tespit  ücreti almazlar yaptirmazsaniz alırlar her türlü yüksek maliyet çıkar gereksiz 
Debriyajla ilgili bir sorunum var. Bazen boşa çıkıyor bazen sertleşiyor. Debriyaj alt veya ust merkezi dediler. Birkac usta baski balata dedi. Vites geçişlerinde bir sıkıntı yok. Kavramasi normal,titresim yapmıyor. Ben debriyajda sıkıntı olduğunu sanmıyorum aslinda. Alt merkez değişti ama düzelmedi. 2 secenek kaldi. Ya ust merkezde sorun var ya da debriyaj balatasinda.

Debriyajla ilgili bir sorunum var. Bazen boşa çıkıyor bazen sertleşiyor. Debriyaj alt veya ust merkezi dediler. Birkac usta baski balata dedi. Vites geçişlerinde bir sıkıntı yok. Kavramasi normal,titresim yapmıyor. Ben debriyajda sıkıntı olduğunu sanmıyorum aslinda. Alt merkez değişti ama düzelmedi. 2 secenek kaldi. Ya ust merkezde sorun var ya da debriyaj balatasinda.
Hocam volant da sorun var gibi geldi bana ama yine araştırayım...

Benim başıma gelmedi benzer sorun arkadaşımin başına gelmişti onun la göreseyim tekrar 

O volant baskı balata  degistirmisti vitesten atma sorunu çözülmüştü 

Bizim araçlarda sabit volant yok değsik sistem var 

Alırken korkudan dsg almamistim korkudan manuel aldım ama manuelli de az çektirmedi bana...

@Terms hocam fatura yanımda olmadığı için paylaşamıyorum ama aracım 2020 model 1.5 comfort. ilk bakımını yaptırdım 1730 lira istediler ama 1600 verdim daha fazla indirmediler

Geri
Üst Alt