Güncel Bakım Masrafları

@DuzboruDownpipe evet Ali hocam Ark ta yaptırdım. Kapanma gelmeden aradan çıksın kafam rahat olsun dedim. Dışarıda orjinal parçalar ile yaptırılabilir ama servisten de fiyat alın malum yaşa göre indirim olanı fazla oluyor aradaki makas kabul edilebilir ise şahsen servisten çıkmazdım...eski arabamı sanayiye birkaç kere sokmuştum pişman olmuştum. 
Bizim ihtiyarın yaşına hürmeten %25 parça, %16 yağ indirimi yapıyorlar. Fiyattan ziyade serviste çok tanıdığım vardı, hepsi işi bıraktı, çoğu kendi servisini açtı. Verilen fiyata göre hareket edeceğim, arka fren balatamın da değişmesi gerekiyor hem araba için hem de cüzdanım için ağır bir bakım olacak :D

Bizim ihtiyarın yaşına hürmeten %25 parça, %16 yağ indirimi yapıyorlar. Fiyattan ziyade serviste çok tanıdığım vardı, hepsi işi bıraktı, çoğu kendi servisini açtı. Verilen fiyata göre hareket edeceğim, arka fren balatamın da değişmesi gerekiyor hem araba için hem de cüzdanım için ağır bir bakım olacak :D
%25 indirimi: hem parçada hem de işçilikte yapıyorlar :)  

Ağır bakımlarda zubuzi nun sağladığı indirim dışarsı ile yakın fiyatlarda olabiliyor..

Şöyle bir şey yapılabilir triger seti, devirdaim pompası, antifriz değişimi serviste yaptırılır., rutin bakım olan (hava-yağ-polen-yakıt filtresi) ve motor yağı sanayide yapılırsa cüzdanı çok yormaz..

Geçen hafta 2015 model Mk7 1.2 tsi aracıma 75 bin bakımı yapıldı. Standart yağ ve filtre bakımı yapıldı 1190 tl gibi bir şey tuttu.

İSKONTOSUZ ve ZUBIZU İNDİRİMLİ BAKIM FİYATLARI.
image.png
Tüm Baremlere KDV Dahildir...

Zubizu İndirimleri için!;
İlk tescil Tarihinden itibaren.
    • 24 Ay + 1 gün sonra 3-4 Yaş indirimine (Bakımdan %15)
    • 48 Ay + 1 gün sonra 5-7 Yaş indirimine (Bakımdan %25 + Yağdan %16)
    • 84 Ay + 1 gün sonra 8 yaş ve üzeri indirimine girer (Bakımdan %30 + Yağdan %16)

@omurkadir Bugün bende 60 bin bakımı için fiyat aldım, standart bakıma extra olarak buji değişimi var sadece Zubizu indirimi ile 1706 tl fiyat çıkardı Esenyurt doğusoto.

(Yukarıdaki bakımlara ek olarak fren hidroliği için 80 tl + işçilik , antifriz değişimi için 200 tl + işçilik fiyatı verdiler. Not: Fren hidroliği ve antifriz 1706 tl' ye dahil değildir.)

@canerr bende canlı destekten sordum 60bin bakım zubizu indirimle buji değişimi 1750 TL geliyor. Yetkili servis bana gerçekten pahalı geldi fren hidroliği, antifiriz işçilik neredeyse 2200-2300 e falan gelir. Parçaları kendim alıp özelde tanıdığım var ona yaptırsam mı diye düşünüyorum ancak kararsızım :)

@canerr bende canlı destekten sordum 60bin bakım zubizu indirimle buji değişimi 1750 TL geliyor. Yetkili servis bana gerçekten pahalı geldi fren hidroliği, antifiriz işçilik neredeyse 2200-2300 e falan gelir. Parçaları kendim alıp özelde tanıdığım var ona yaptırsam mı diye düşünüyorum ancak kararsızım :)
Merhabalar hocam dışarda yaptırsam ne olur diye kaba bir hesap yaptım, kafa kafaya cıkıyor ama en iyi ürünleri kullanmıs oluyoruz ( örnegin fren hidroliği , motor yağı ve filtreler gibi ) 

Yağ, polen, hava filtresi: 260 tl (man + alerji önleyici )

Liqui Moly 5w30 yağ: 295 tl (egemot)

4 tane buji : 576 tl (servisten)

Motul Rbf 660 fren hid 1,5L : 474 tl (Dot 5.1 almak istersen 1,5L : 210 tl)

Motul antifriz 5lt : 200 tl ( serviste fiyatı nedir araştırmadım o da alınabilir) 

Malzemeler toplamı 1805 tl gibi duruyor.

@canerr HOCAM fren hidrolği ve antifriz motul kullanıyorsunuz neden yağı Liq.molly? kullandınız? motulun da iyi olduğnu duymuştum

@canerr HOCAM fren hidrolği ve antifriz motul kullanıyorsunuz neden yağı Liq.molly? kullandınız? motulun da iyi olduğnu duymuştum
Motor yağını daha önce kullanmadım hocam ama forumdaki arkdaslar cok memnun ve tavsiye ediyorlar (motorun daha sessiz çalıstıgı gibi) , Fren hidroligine gelince Motul Rb 660 piyasadaki en iyi fren hidroliklerinden biridir diye düsünüyorum ki aslında bizim araçlara fazla bile yukarıda söylediğim gibi Motul Dot 5.1 bile fazlasıyla yeter diye düsünüyorum.

Son olarak antifriz konusunda servis fiyatını bilmediğimden kaba bir hesap için motul u aldım , servisin kullandıgı antifriz fiyatını öğrenince eğer saçma bir fark yoksa bende servisten alabilirim.

Motor yağını daha önce kullanmadım hocam ama forumdaki arkdaslar cok memnun ve tavsiye ediyorlar (motorun daha sessiz çalıstıgı gibi) , Fren hidroligine gelince Motul Rb 660 piyasadaki en iyi fren hidroliklerinden biridir diye düsünüyorum ki aslında bizim araçlara fazla bile yukarıda söylediğim gibi Motul Dot 5.1 bile fazlasıyla yeter diye düsünüyorum.

Son olarak antifriz konusunda servis fiyatını bilmediğimden kaba bir hesap için motul u aldım , servisin kullandıgı antifriz fiyatını öğrenince eğer saçma bir fark yoksa bende servisten alabilirim.
8 adet 1 litrelik kutudan kullanıyorlar  serviste

G13 gelmiyormuş G12 kullanıyorlar 

Arada ki fark G13 saf su ilave diliyor G12 karsim halinde geliyor ben degistirdim değer -43 çıkıyor...

Kutusu 50 tl 400 tl aldılar indirim dahil + işçilik...

3 ay oluyor ortalama  50-55 lira dır hocam şu anda bilginiz olmasi amaçlı paylaştım

8 adet 1 litrelik kutudan kullanıyorlar  serviste

G13 gelmiyormuş G12 kullanıyorlar 

Arada ki fark G13 saf su ilave diliyor G12 karsim halinde geliyor ben degistirdim değer -43 çıkıyor...

Kutusu 50 tl 400 tl aldılar indirim dahil + işçilik...

3 ay oluyor ortalama  50-55 lira dır hocam şu anda bilginiz olmasi amaçlı paylaştım
Teşekkürler Mehmet bey bilgi için, o zaman bizim toplam malzeme fiyatı 2000 tl civarına cıkıyor. 

@canerr Motul ınegul auto cool g13 den mi bahsediyorsunuz ? su ilave ediliyor mu buna yoksa direk kullanıma hazır ürün mü 200 tl ? 

@canerr Motul ınegul auto cool g13 den mi bahsediyorsunuz ? su ilave ediliyor mu buna yoksa direk kullanıma hazır ürün mü 200 tl ? 
Benim baktıgım 5lt Motul Auto Cool G13 Antifriz Doğukan bey. Bunlar kullanıma hazır direkt depoya ekliyorsunuz , seyreltme yapmadan. (Motul hem seyretilecek tip hemde hazır kullanılacak olarak 2 tipide üretiyor bilginize.)

Son olarak Mehmet bey 8 lt kullanmıs değiştirirken antifirizi 

Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt