Güncel Bakım Masrafları

@forzaGilleshocam,  

Tsi 122hplik   Benzin Filtresini 2 yılda veya 30bin km de bir değiştiriliyor di mi? Bazı ustalar 90-100binkm diyor. Aklım karışıyor.

Benzini bilindik güvendiğimiz yerden de alınca benzin filtresini 2 yılda bir değişmek gerekir mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
@thelordof Yetkili servis hiç değiştirmiyor Samet hocam.

Benim araba 24.000 de ve 5. kez yıllık bakıma girdim.

17.000 deyken Bujileri değiştirelim(4. Yıllık Bakım)
22.000 Deyken Bujileri değiştirelim(5. yıllık bakım)

Ama benzin filtresini değiştirelim demediler.

@Terms Yetkili servislerde ki son durumu bilmiyorum. Uzun süredir gitmiyorum.  (12,5 yaşında olunca:) )

2019 da özel de  bakımda 105bin km de Mann filtre olarak değiştirmiştim. Şimdi de 126bin km de. 

Bujileri söyleyince değiştirmiş miydiniz? O km de değiştirmezdim sanırım. (Araçta olumsuzluk sezmiyorsam)

@thelordof Tabiki değiştirmedim. Servis Bakım Klozunda Bujiler için "Her 60.000Km de (Bazı araçlar 30.000Kmde) değiştirilir" Yazıyor.

Bari en azından 30.000Km olsun dedim servise tamam dediler.

Merhaba arkadaşlar, bugün 2018 model golf 1.4 tsi dsg aracımın bakımını Denizli batı otoda yaptırdım. 3.yıl bakımı oldu. Km olarak 32800 de. 3 yıl bakımında ilave fren hidroliği değişti. Motor yağında servis castrol kullanıyor, bu sefer değişiklik yaptım Lıqui moly 4200 5-30 u mekato dan 250 TL ye alarak denemek istedim. Toplam motor yağı hariç 954 TL tuttu. 

Ayrıca bir kaç arkadaşın da başına gelen flaşör tuşunun ortasındaki kırmızı üçgen benim de içine göçtü. Servis 365 TL dedi. Dışarda bir oto elektrikçiye yaptırmaya karar verdim. Sanırım 50-100 arası bir rakama yaptırabilirim.

Servisle ilgili tek kötü tecrubem aracı yıkadıktan sonra çam ağacının altına koymuşlar. Üstü ve camlar benek benek çam sakızı olmuş. Hemen sildim ama öncesinde düşünmeleri gerekirdi. 

IMG_20210415_175155.jpg

IMG_20210415_175240.jpg

@Kürşat Hayırlı olsun Kürşat bey.

Servislerdeki araç yıkayanlar onu düşünemez.

Merhaba arkadaşlar, bugün 2018 model golf 1.4 tsi dsg aracımın bakımını Denizli batı otoda yaptırdım. 3.yıl bakımı oldu. Km olarak 32800 de. 3 yıl bakımında ilave fren hidroliği değişti. Motor yağında servis castrol kullanıyor, bu sefer değişiklik yaptım Lıqui moly 4200 5-30 u mekato dan 250 TL ye alarak denemek istedim. Toplam motor yağı hariç 954 TL tuttu. 

Ayrıca bir kaç arkadaşın da başına gelen flaşör tuşunun ortasındaki kırmızı üçgen benim de içine göçtü. Servis 365 TL dedi. Dışarda bir oto elektrikçiye yaptırmaya karar verdim. Sanırım 50-100 arası bir rakama yaptırabilirim.

Servisle ilgili tek kötü tecrubem aracı yıkadıktan sonra çam ağacının altına koymuşlar. Üstü ve camlar benek benek çam sakızı olmuş. Hemen sildim ama öncesinde düşünmeleri gerekirdi. 

Ekli dosyayı görüntüle 45797

Ekli dosyayı görüntüle 45798
hayırlı olsun hocam.

merak ettiğim şey şu ki servise bakıma girmeden sadece fren hidroliği değişimi için gitsek çıkacak tutar 153+64 TL mi oluyor? 

@Kürşat yetkili servis bakımına dışarıdan yağı kendimiz alıp gidebilir miyiz?

Paket bozulamayacağını belirtilen durum nedir?

örnek polen filtresini çıkaramıyorsunuz gibi.

Geri
Üst Alt