Güncel Bakım Masrafları

@Savatage

Bu işi Tamirhane/Arslan usta gibi yapmadıktan sonra sizinde dediğiniz gibi yarım yamalak olur bu iş. Servis danışmanıyla görüşüp duruma göre iptal ederim.
Antifiriz değişim işçiliine 150 birim yazmışlar. Nasıl yapıyorlar merak ettim doğrusu.
Diğer yandan komple bakım 100birim.

2015 model manuel benzinli aracıma 1730 lira dediler.

ekstra bujiler değişecekmiş. hep serviste yaptırdım bugüne kadar ama pahalı geldi bilemiyorum. tavsiyelere açığım.

@Terms

Şu an serbest piyasada bile tsi buji (ngk) 450 fiyatlar dönüyor.

Tdi mazot filtresi filtre-marketimde
159 (mann pu-8028)

Tsi da 4 yılda bir 450 tl buji masrafı

Tdi da 2 yılda bir 159 tl mazot filtresi masrafı

Sizin Excel de buji masrafını da eklemekte fayda var artık

Hocam Buji 4 yılda 1 değil 60.000km de bir.
WV Bakım klozu öyle diyor. Ancak Servisler ne hikmetse her bakımda değiştirmeye çalışıyor. 4 yılda benim araç 18.000km deydi değişelim dediler. Belge istedim değişmesi gerektiğine dair gösteremediler ve değiştirmedim.

Hocam Buji 4 yılda 1 değil 60.000km de bir.
WV Bakım klozu öyle diyor. Ancak Servisler ne hikmetse her bakımda değiştirmeye çalışıyor. 4 yılda benim araç 18.000km deydi değişelim dediler. Belge istedim değişmesi gerektiğine dair gösteremediler ve değiştirmedim.
Dogru eski pdf de 4 yıl yada 60.000 km idi. (2 yıl önce)
Şu an sadece 60.000 km yazıyor (4 yıl sınırını kaldırıldı.
Arkadaş 1.2 tsi 2016 golfünü bakıma sokacak aralıkta .
Bu sene 5. Yıl bakımı olacak
Km 33.000

4. yıl yetkili servis kendisi gerek yok demis
Bu yılda arkadaş ısrar edip değistirmeyecek.

Seneye 6. Yıl ? Bence tereddütsüz 6 yıl yeterli isterse km 10 bin olsun.

Bende km 60 bini gecmediyse 6. Yıl degistirirdim (tsi aracım olsa ?)

Km 33.000

buji yag veya kayislar gibi zamanla degil kullanildikca eskiyen bir malzeme oldugu icin km dolmasini beklemek mantikli.

bu arada 1.5tsi araclar icin buji degisim araligi 120bin km yaziyor, dogru mudur?

Km 33.000

Benim aracım 25.000 kmdeyken 2015 model 1.4tsi değiştirdim değişmekte fayda var bujinin porselen diplerinde yanma oluyor ateşleme düzgün sağlamıyor şuan araç 45000 kmde bende bu konuda size katılıyorum

@ahmet306

Yapılan Km primer degisim sebebi olsada.

Sekonder olarak , Buji kutup başlarının (tırnak dedigimiz + ve - kutuplarının zamana baglı oksidasyon / korozyon a açık bir durumu var.

Km dolmuyorsa 6 yıl güzel bir süre değisim icin

Arkadaşlar 1.0 tsi golf aracımım 45000 bakımını 1526 tl'ye yaptırdım. Aracı teslim alırken aracın su eksiltmiş oluğunu fark ettiklerini ve kontrol sonucunda su kaçağı olduğunu söylediler. Ne yapmamı önerirsiniz?

Bu sorunla bir ilgisi var mı bilmiyorum fakat bugün de klimayı açtığımda klimanın soğutmadığını da farkettim 🤦🏾‍♂️

Son düzenleme:
Arkadaşlar 1.0 tsi golf aracımım 45000 bakımını 1526 tl'ye yaptırdım. Aracı teslim alırken aracın su eksiltmiş oluğunu fark ettiklerini ve kontrol sonucunda su kaçağı olduğunu söylediler.

Devirdaim pompasının değişmesi gerektiğini ve normalde 3000tl gibi bir fiyatı olduğunu, ancak benim için servisin 1500 tl' ye düştüğünü, servis danışmanının da ayrıca bir indirim ile 800tl civarına sorunu halledebileceklerini söylediler.. Ne yapmamı önerirsiniz?

Bu sorunla bir ilgisi var mı bilmiyorum fakat bugün de klimayı açtığımda klimanın soğutmadığını da farkettim 🤦🏾‍♂️

Kaçırma derim, devir daim kronik bir sorun, 800 tl "BEDAVA"

Devirdaimin yetkili servis hersey dahil FİX menüsü son 1 yıldır 2100 lira

800 liraya bedava ????

Garip fiyat?? İyi niyetin dozunu kaçırmışlar biraz.

Devirdaimin yetkili servis hersey dahil FİX menüsü son 1 yıldır 2100 lira

800 liraya bedava ????

Garip fiyat?? İyi niyetin dozunu kaçırmışlar biraz.

Ben bu konuda kafa karışıklığına neden olmamak için fiyatı ve yapılan işlemi kesinleştirince tekrar yazacağım.
Ama "Garip fiyat, indirimin dozu kaçmış" gibi yorumlarınız da hoş değil kardeşim.

Yukardaki linkte @canerr in mesajı

Ben genelde forumun geneli için yazarım .
Devirdaim arızası kroniktir .
Bu kronik olan arıza için İNSAN GİBİ bir davranış sergilemek yetkili servislerin görevi yükümlülüğü iken son 1 yıl icinde forumdaşların alayından 2000-2100 para istediler.

Yukarda linkini ekledigim arkadaşa 1900 küsür fatura kesmisler. O da aracı 2015 oldugu icin 1900 küsür , zubuzu indirimi ile biraz daha düsmüs. 2017 ve üstü olan araçların hepsine 2100 istiyorlar.
Hoş olmayan sey kendini kurumsal zanneden vw nin çakal esnaflıkta zirve yapmasıdır.

Evet alaysı yazdım / iğnelemeli yazdım.
Vw çakaldır kardesim. Bu kadar net!!

800 degil bedava olması lazım.
Ama nerdeee
Bu forumdan son 1 yılda en az 5 kisiye +2000 lira kitlediler.
Yazık

Ya herkese bedava olcak
Ya herkese 2000 lira olcak
Ya da herkese 800 lira olcak. Olayın anafikri budur

Gecmis olsun , kazasız belasız.nazarsız

Kaçırma derim, devir daim kronik bir sorun, 800 tl "BEDAVA"
vw gerçketen tuaf bir firma devirdaim kronik bir sorun ve ortalama 2000tl ye değişiyor size 800tl demişlerse ve garantiniz yoksa üstüne uçarak atlamanız lazım..

Servisin bana çıkarttığı fatura da 3000 civarı zaten.. Belki de servise tekrar gittiğimde sizlerin de söylediği gibi "2000tl'den aşağı fiyat alamıyorum, kusura bakmayın." diyecekler..

Kimseyi yanlış bilgilendirmek ya da bilgi kirliliği oluşturmak istemem..

Kesin fiyatı gidince göreceğim bakalım, İyi akşamlar.

Son düzenleme:

Geri
Üst Alt