Güncel Bakım Masrafları

@Mmt0634 Benim özellikle son 5-6 senede gözlemlediğim kadarıyla fiyatı yükselen herhangi bir şey tekrar eski fiyatına inmiyor. Dolarla yükselen şeyler dolar düşünce de inmiyor. O yüzden SKT sıkıntısı olmayan her şeyi fiyatı uygunken stoklamak lazım. X bir şeyi nasıl 1 lira daha uyguna buluruz diye Akakçe, Cimri gibi uygulamalar popüler oldu memlekette. Bizi kıskananlar da seyahat edecek gezegen araştırıyorlar uygulamalardan…

Hayirli akşamlar herkese, aracin periyodik bakımına 1 ay kaldi, malum yine standart alisverisimizi yapacagiz mann filtreler lm toptec 4200 yag... Şuan için anlaşmalı yada indirimli satış yapan sponsorumuz varmi? Teşekkür ederim şimdiden... 

5 yılı değil 4 yılı doldurmuş olması gerekiyor 5-7 yaş indirimi için(48 ay+1 gün)

Sizin araç 59 aylık olmuş size verilen teklif hatalı hocam.

Sizin araç şuan 5 yaşında
Gelecek ayın 25 inde yani 25 Ekim 2021 de 6 yaşında olacak.
@Termshocam bugün aracımın yıllık bakımını yaptırdım sizin tabloda işaret ettiğiniz fiyat üzerine artı olarak fren hidroliği eklenince 1570 tl ücret ödedim, dip not olarak en son 2019 yılında değişen fren hidroliğinin 2 yılda bir değişmesi gerekiyormuş.

[mention=61]Terms[/mention]hocam bugün aracımın yıllık bakımını yaptırdım sizin tabloda işaret ettiğiniz fiyat üzerine artı olarak fren hidroliği eklenince 1570 tl ücret ödedim, dip not olarak en son 2019 yılında değişen fren hidroliğinin 2 yılda bir değişmesi gerekiyormuş.
Fren hidrolik yağı nem ölçüm ü yapıldımı acaba,2 yılda kaç km yaptınız .

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@slck hic bir fikrim yok fakat servis danışmanı 2 yılda bir değişmesi gerekiyor yinede yaptırıp yaptırmamak size kalmış deyince bende değiştirilsin istedim.

@Termshocam bugün aracımın yıllık bakımını yaptırdım sizin tabloda işaret ettiğiniz fiyat üzerine artı olarak fren hidroliği eklenince 1570 tl ücret ödedim, dip not olarak en son 2019 yılında değişen fren hidroliğinin 2 yılda bir değişmesi gerekiyormuş.
Bilgi için sağolun. Tablo doğru o zaman.

Evet Hidrolik yağı fabrika dolumu 3. yılında, sonrakiler 2 yıl da bir değişir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Fren hidrolik yağı nem ölçüm ü yapıldımı acaba,2 yılda kaç km yaptınız .

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mutlaka nem ölçümü yapmışlardır., zaten kontrol etmesi çok basit 1 dk. lık bir işlem.,

Fren hidroliği 2 yılda toplam 10 km bile yapsanız (yol yapın veya yapmayın) sistemin içindeki sıvı hava şartlarından olumsuz etkileniyor. Yani km ‘den bağımsız değişmesi gerekiyor.,

Bu arada fren hidrolik değişimini serviste yaptırmak dışarda yaptırmaktan daha uyguna geliyor.

Selamlar,

Bakım fiyatları son sürat yukarı yönlü devam etmekte, bu gidişle 1 yıla kalmaz standart bakımda 2 binlik oluruz.

FB4F3F94-AD61-45CB-9393-2327380F139D.jpeg

@Ferat

Antifrizle ilgi sorun ne idi?

2 litre bosaltıp 2 litre eklemisler 

Sebeb nedir? 

Ölçüm mü az cıktı?

@Savatage 

Henüz işlem yaptırmadım bakım için teklif istedim. Motor soğutma suyunun 3. Bakımda değişmesi için talepte bulundum o yüzden teklife eklediler. Bakımda kontrol edip derecesine ve kıvamına bakacaklar. Mevcut haliyle ilgili  bir sıkıntım yok aslında, gözle kontrol ettiğimde sorun yok gibi görünüyor.  Yinede tortulaşma oluşmadan değişimesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Malum bu fiyatlarla yeni araç düşünmek bile hayal oldu, eldekine iyi bakmak lazım.

Soğutma suyu değişim aralığı için öneriniz var mı? 

Teklifte 2 litre antifriz var

Hadi 2 litrede saf suyla karışcak

4 litre koycaklar diyelim

Toplam 4 litre motor suyunu cekmeyi / tahliye etmeyi planlıyorlar ama isi amatörce yapacaklar belli

Sistemde 7/ 7,5 litre soğutma  sıvısı var fabrikasyon.

Şu ana kadar karadüzen değisim yapanlar

1- devirdaim sökülerek 2-2,5 litre

2- radyatör tapası acılarak 2 litre 

Yani toplam 4/ 4,5 litre anca tahliye ettiler bu sistemle

3/3,5 litre yine icerde hapis.

Umarım sirkülasyon teknigiyle sistemdeki 7,5 litre sıvıyı değistirirler

Yetkili servise bu yakışır.

@Savatage 

Henüz işlem yaptırmadım bakım için teklif istedim. Motor soğutma suyunun 3. Bakımda değişmesi için talepte bulundum o yüzden teklife eklediler. Bakımda kontrol edip derecesine ve kıvamına bakacaklar. Mevcut haliyle ilgili  bir sıkıntım yok aslında, gözle kontrol ettiğimde sorun yok gibi görünüyor.  Yinede tortulaşma oluşmadan değişimesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Malum bu fiyatlarla yeni araç düşünmek bile hayal oldu, eldekine iyi bakmak lazım.

Soğutma suyu değişim aralığı için öneriniz var mı? 
Soğutma suyu 4-5 senede bir değiştirmek lazım., ölçüm yaptıklarında donma derecesi iyi çıkacaktır ama servisin o ölçüm yaptıkları cihaz sıvı da tortulaşma var mı, korozyon/pas koruması iyi durumda mı değil mi bunu o cihaz ölçemez. 

@Savatage 

Bu işi Tamirhane/Arslan usta gibi yapmadıktan sonra sizinde dediğiniz gibi yarım yamalak olur bu iş. Servis danışmanıyla görüşüp duruma göre iptal ederim.

@Ferat Değişimin nasıl yapıldığı ile ilgili servisten bilgi aldıktan sonra buradan da paylaşırsanız sevinirim.

Geri
Üst Alt