Güncel Bakım Masrafları

image.png

Notlar kısmı Güncellenmiştir.

Ali hocam,
Yakıt filtresi değişim işçiliği 30 birim.
Bu bilgiyide birkaç ay evvel bu konuda yapılan paylaşımda gördüm.

Ayrıca sizin paylaşımlarda Sızdırmaz Conta baremi yok. Demekki bu da her bakımda kullanılmıyor.  Buna Göre aşağıya güncellenmiş tabloyu tekrar paylaşacağım @forzaGilles Ali hocam.

@ogzogz Oğuz hocamın da dediği gibi bazı faturalarda ayrı yazmak yerine bakım işçiliği 100 birimden 130 birime çıkıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 50637
Bu da tablonun verileri.
Evet haklısınız ben 30 birim onu gözden kaçırmışım :)

"Sızdırmaz Conta" sadece TSI motorlarda kullanılıyor hocam., aslında conta dediği pul benzeri bişey., Sadece TSI motorun bakım paketine dahildir.

Bu (% 8 KDV oranı) işçilik ücreti için geçerli değil mi..?

Moderatör tarafında düzenlendi:
2016 Golf 1.4 tsi manuel, 55bin km güncel bakım(polen filtresi eco değil anti allerjen) + ön balatalar (eco seri değil) + 4 buji fiyat teklifi. Bakıma gidecek arkadaşların bilgisine.

F380FB30-2EDE-4E65-8DDF-F48C1751A381.jpeg

@latissimusdorsi Sağ olun. Sayenizde Orijinal Buji ve Ön Balata fiyatlarını da öğrenmiş olduk.

@Terms merhaba bugun doğuş maslaktan periyodik bakım fiyatı aldım Golf 1.2 tsi buji hariç 1361,68TL.. (conta dahil tıpa hariç %25 indirimli)

Bugün sabah yine motor suyuna saf su takviyesi yapmak durumunda kaldım

En son 4 ay önceki takviyede max/ min arası tam orta hizayı yarım santim gececek  sekilde (üçgenin üst hizası)  seviyeyi ayarlamıştım.

Dün yine tam min çizgisine düsmüstü.

Bugüne kadar 

1 litre saf su ürün şisesinin 0,7 litre sini kullanmıştım 0,3 litre kalmıştı.

Sabah 0,2 litre daha ekledim. Kaldı 0,1 litre şisede

3 yıl 9 ayda 0,9 litre eksiltme

Aksamda yine bedavaya iş halletmeye dogusa ugradım.

Bome-metreleri sağlam / dogru ölcer düsüncesiyle

Ölcüm yaptık

-33 derece

Orjinal derişimi 0,9 litre saf su ile  seyreltmeyle Fabrikasyon -36 dan -33 e sadece 3 derecelik kayıp var .

Ek: tüm motor suyu max / min seviye ayarlamalarını tespitlerini soguk motorda yapınız.

Sıcak motorda ekleme seviye ayarlama yapılmaz

Min çizgisine düsen durum resimde

IMG_20210928_143505.jpg

Geri
Üst Alt