Güncel Bakım Masrafları

@forzaGilles Ali hocam, kusura bakmayın benim bu konularda pek aram yok, çok soru soruyorumdur,lütfen mazur görün.

Şimdi https://www.onlineyedekparca.com/urun/volkswagen-golf-7-1-6-dizel-clha-motor-triger-seti-devirdaimli

Triger ve devirdaim olarak,linkteki ürünü sipariş verdim. Bahsettiğiniz 3 parça sanırım ina sette olmayan parçalar? Eğer yoksa, Aynı sitede V kayışi var conti o tamamda, gergi bilyasi var bilmediğim marka 60 TL, şarj dinamo kasnagini bulamadım , bu konuda bilginize başvuracaktim.

Bana göre diğer bir kıl konuda antifiriz konusu. Liqui moly nin sitesinde KFS 13e baktım. Ürün aciklamasina göre -35 derece elde etmek için, 8 lt ise bizim golfun soğutma kapasitesi, 4 lt KFS 13 ve 4 lt saf su ile bu işi çözmüş oluyormuyuz ? 

@forzaGilles Hocam çok sağolun değerli yorumlarınız için. İna marka aldık set olarak evet. Bahsettiğiniz V kayışi vs almadik, ona da hemen bakalım. Antifrizi komple bosalttiricam. Dediğiniz gibi 7-8 neyse alacak şekilde değiştiricem. Bahsettiğiniz 2-3 günde gelecek parça değilde, 8 lt g12 Evo oluyormu hocam ? Motul vs değilde,direkt servise gidip alayım diyorum. 
G12 Evo kullanmayın., şahsen ben kullanmazdım., Ne uygunsa bu G13 olduğuna göre onu kullanmanızı öneririm., tel. ile herhangi bir yetkili servisin yedek parça bölümü ile görüştüğünüz zaman GA13A8JM1 kodlu ürünü istiyorum dediğiniz anda sipariş geçilir en geç 2 günde gelir., yok ben bekleyemem derseniz., Liqui Moly KFS 13 veya Motul G13 Auto Cool Ultra bakın., 

Sistemin kapasitesi tam olarak ne kadar kimse bilmiyor yaklaşık 7-8 lt. olduğunu biliyoruz., bu durumda 4 lt. antifriz 4 lt. saf su ihtiyacınız olucak AMA motorun içindeki pisliği akıtmanız lazım., bunun için (8-10 lt. fazladan saf su) alınız., yani toplamda 12-14 lt. saf su alınız.,

Bunun 8-9 lt.sini sistemin içinde yani motorun içinde  devirdaim/sirkülasyon yapıp (bir yandan doldurulur diğer yandan devirdaim olup geri dönen saf su dönüş borusundan boşaltılarak) sistemin içi temizlenir., saf su zaten ucuz bişey., hepsiburada, n11 gibi satış sitelerinde kimyasal malzeme satan satıcılarda büyük bidon olarak satıyorlar (saf su, deiyonize su, distile su) hepsi aynı şey., aslında hepsi saflaştırılmış su anlamına geliyor ama farklı teknikler kullanılıyor., hepsi aynı kapıya çıkıyor., Usta derse pisliği akıtmak için çeşme suyu kullanırız boşuna masraf yapma vs.. sağlıklı bir yöntem değildir çünkü motorun içinde ne yaparsanız yapın ne kadar uğraşırsanız uğraşın çeşme suyu bir miktar kalacaktır ve çeşme suyunun içinde metaller daha hiç kullanılmamış sıfır antifrizin ve yepisyeni saf suyun yapısını bozacaktır., saf su (distile su) ucuz bişey zaten., 50-60 tl. için bir çuval inciri berbat etmesinler.,

V kayışı, V kayışı gergi bilyası (bunu triger bilyası ile karıştırmayın)., ve tek yönlü şarj dinamo kasnağı bu parçalar çok pahalı değildir., servise bunların fiyatını sorunuz., pahalı ise dışardan INA veya diğer marka bulunur., Adlığ Otomotiv (oto süper market) tel.den görüşün yardımcı olurlar., 

(Devirdaimli triger seti) alırken satıcıya aracın şasi numarasını verdiniz değil mi ezbere almadınız değil mi..? Bu tip parçaları alırken her zaman şasi no sorgusu ile alınmalı..!!

V kayışı (ContiTech / Continental) 

V kayışı gergi bilyası/rulmanı

Tek yönlü şarj dinamo kasnağı 

ihtiyacınız olan ilave parçalar bunlar., acele etmeyin., mutlaka bir yerde INA veya diğer kaliteli X bir marka bilya ve kasnak bulunur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu iki video yu izleyin olayın mantığını anlarsınız., olayı çok güzel açıklıyor; 

Merhaba,

Doğuş oto Kartal'da bir hafta önce periyodik bakım yaptırdım. Devir daim pompasının sızdırma yaptığı söylendi. Ben baktığımda devir daim altında devamlı bir damlalık ıslaklık olduğunu gördüm. Doğuş oto Kartal'dan kavga dövüş aldığım fiyat teklifi (1 haftada gönderdiler) 2.839 oldu. Avek ise 2350 gönderdi. Bu konularda biraz acemiyim. Bu iki yetkili servis arasında fiyat farkı nasıl oluyor? 

Araç: 2016 1.2 DSG Comfortline

Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

@ayks bursa doğuş oto da devirdaim pompası,kayış,antifiriz değişti. Ayrica fren hidroligini degistirdim. Toplam ödediğim 2400₺. Araç 1.4 tsi

Merhaba,

Doğuş oto Kartal'da bir hafta önce periyodik bakım yaptırdım. Devir daim pompasının sızdırma yaptığı söylendi. Ben baktığımda devir daim altında devamlı bir damlalık ıslaklık olduğunu gördüm. Doğuş oto Kartal'dan kavga dövüş aldığım fiyat teklifi (1 haftada gönderdiler) 2.839 oldu. Avek ise 2350 gönderdi. Bu konularda biraz acemiyim. Bu iki yetkili servis arasında fiyat farkı nasıl oluyor? 

Araç: 2016 1.2 DSG Comfortline
Çok basit, biri zubizu indirimli diğeri indirimsiz fiyatı vermiş.

@ayks O vakit teklifleri paylaşın i fark nerden anlayabilelim

@forzaGillesHocam başta olmak üzere, ilk defa triger değiştireceğimiz için konuya olabildiğince hakim olmaya gayret ediyorum, tüm forum sayesinde. Herkese değerli yorumları bilgilendirmeleri için teşekkürler. Gelelim bugün ki soruma. Ali hocamın attığı videoda Arslan usta (tamirhane) sistemin havasının bilgisayar ile alıyor. Benim yaptırmayı dusundugum yer, ""bilgisayara gerek olmadığını, sanırım fanı en son sıcaklık ve ayarda açıp, belli bir süre 2000 devir civarında tutuyoruz"",şeklinde bana iletti. Bu şekilde de oluyormu bu işlem ?

c69afbac75e032f50af1e89ae597ba28.jpg

8681eca1533a591b2ed26f5a8c848175.jpg

Yolüstü uyarı alınca Erz Erzurum’da bakım yaptırdım,İstanbul Doğuş Kartal’da da ön cam değişti.Ektedir.

Son zamanlarda Volkswagenim uygulamasında sizler de sorun yaşıyor musunuz? Servis geçmişi servis takibi çıkmıyor artık

@mufayu uygulamayı güncellediniz mi? Aracı uygulamaya ekledikten sonra aşağıda anahtar işareti var oraya tıklayınca servis geçmişinde görünüyor bende hepsi.

[mention=19510]mufayu[/mention] uygulamayı güncellediniz mi? Aracı uygulamaya ekledikten sonra aşağıda anahtar işareti var oraya tıklayınca servis geçmişinde görünüyor bende hepsi.
Uygulamaya bakınırım sıkça ama Eylül ayına girdiğimizden beri böyle.Geçen araç cam değişimindeyken kontrol edeyim dedim çıkmadı fatıralara bakayım dedim o da gitmiş

Gecikme için kusura bakmayın.

Doğuş Oto'nun teklifi resimdeki gibi fakat Avek herhangi bir dokümansız direk toplam tutarı söyledi.

Ekli dosyayı görüntüle 50585
Aynen daha önce dediğim gibi bunda iskonto yok

Düzeltme iskonto varmış

En üst satırdaki rehberli diagnoz nedir? Fark bundan olsa gerek

Ancak en doğru bilgi iki teklifi de görmekten geçer.

Geri
Üst Alt