Güncel Bakım Masrafları

Yakın zamanda Cay motor için triger değişimli bakım teklifi aldım. Bunlara ek Devridaim değişimi için 03L121011P      SU POMPASI      565,81 TL   işçilik 450 TL dendi. Su pompası ve işçilikte sanırım indimler dahil değil.

Bunlara ek olara V kayış, kayış gergi bilyası ve antifiriz değişimi de istemek gerekir diye düşünüyorum. Toplamda 5000 üstü olur gibi.

Capture.PNG

120 bin bakımı öncesi arabayı satsam mı ne yapsam ? :)

4 lastik de değiştireceğim

toplam 10 bin tl

Moderatör tarafında düzenlendi:
Maslak doğuş oto 2018 model 10. Ay çıkışlı aracım.Yağı kendim götürdüm danışmanım faturasını iş formuna ekledi.Hava filtrem kn kutu içi var sıfırdı zaten filtreyi taktırmadım o yüzden içine koydurdum kutusuyla.İstersen almayabilirsiniz dedi gerek yok bide onu düşmeyelim dedim.Fren hidrolik zamanıymış. @yunusaktas91 hocamın faturasına ek fren hidroliği ve işçiliği var fakat neden aramızda bi 100 küsür daha ekstra var onu çözemedim.Fren hidroliği silecek suyu hariç 770 liraydı verilen teklif.

CE220271-853C-4517-AE64-2FDB69CD6EFF.jpeg

3165CF5B-9FE7-47CC-8C0B-D04050E75684.jpeg

F318A92F-C522-451E-90D7-384E03DE67EF.jpeg

7E07C721-2607-4AA2-A152-C67A9B6B4854.jpeg

@driver_can Aracınız 35 aylık olduğu için %15’lik indirime dahil olmuştur diye düşünüyorum hocam. Ben de geçen sene %15 indirimle yaptırmıştım, aracım 2017.

120 bin bakımı öncesi arabayı satsam mı ne yapsam ? :)

4 lastik de değiştireceğim

toplam 10 bin tl
Yetkili servis dışında 

Triger set (ina) 850

Devirdaim (continental) 850

Her ikisinin işciligi 500

Eder 2200

120 bin  bakımı 

4 adet filtre (yakıt filtresi de degisecek) 335/tümü mann filters

Motul 5 litre yağ 350 

Per. Bakım işciligi 150 

4 adet 225-45-17 üzerinde MADE İN GERMANY yazan semperit (continental alt markası) 2000 lira 

Hepsi 5050

Tüm bunları Yetkili servis + continental premium6 lastik şeklinde yapınca 10 bin eder 

Bu durumda bende olsam aracı satardım

Ha 5 bin ha 10 bin ??

Keşke öyle olsa ! benim için değil

Relax manuel zihniyeti icin gecerlidir.

Dsg araç icin bu hesaplamalar error verir

@Savatage Hocam ben olsam satardım demişsiniz ki yurdum insanının geneli öyle.

Sattığınız adam sevgilerini iletmez mi sonrasında.

Ha satarken yapılması gerekenler belirtiliyorsa ona bir şey diyemem.

@Terms hocam ben yazının özünde ne anlatmaya çalıştım ? 

Siz ne sonuc çıkardınız ?

Ben diyorumki 

Manuel araç icin herzaman yetkili servis dışında sekonder alternatif mevcuttur.

Zaten Mevcut olduğu icin 2018 ocakta koşa koşa manuel araç aldım. 

Yetkili servise + lastige 10 bin  VERMEM değil..... VEREMEM bütcesinde bir adam oldugum icin 

Manuel golf le yola devam ediyorum.

Sanayide tüm bu kalemlere 5 bini veren yetkilide 10 bini de verir ?? Yok öyle bisey.. en azından bende yok bu fark meblağ

10 bin vermeyip  satarken alıcıya triger degisti / hersey dört dörtlük yalananı sallayacağımı nerden çıkardınız ???

Evet son periyodik bakımı (yakıt filtresi dahil) nisan ayında 

650 ye bitirdim (mann+motul)

Dogusta ne kadar?

Araç 3,9 yaşında 

Sizin excellerde yazıyor ???

golf 7 2014 model  dizel highline 120 bin km bakımı ne kadar tutar acaba bilen var mı? zibizu indirimi, yaş indirimi vs cazip oluyor mu yetkili serviste yaptırmak?

manuel vites. 

triger kayışı değişecek.  bir de şu su pompası filan denmiş. o mutlaka sorun çıkarıyor mu? 

teşekkürler
Aracınızın "trafiğe çıkış tarihinden itibaren" 7.ci yaşını doldurduysa (yedek parçada ve işçilikte) %30 zubuzi indirimi olur., yaşı dolmadıysa %25 olur., değişen parçalar triger vs.. 2 yıl garanti kapsamında olur., burdan sormak yerine serviten fiyat teklifi almanız daha doğru olacaktır çünkü yakın zamanda hatırladığım kadarıyla ağır bakım yaptıran olmadı., motor yağı serviste çok pahalı yağı kendiniz alıp götürürseniz ciddi avantajınız olur. dışarda veya serviste nerede yaptırırsanız yaptırın servisten fiyat almanız iyi olur.

Önümüzdeki ay yaptırsam dedim bişey farketmez dedi bende geçmesin zamanı diye yaptırdım toplamda 100 lira fark ederdi zaten :)
Aynen öyle hocam. 1 sene sonra araç sizde olursa ilk tescil tarihinden 1 gün sonrasında %25’lik dilime girmiş olacaksınız. Seneye birkaç gün erken olsun diye 100 lirayı servise vereceğinize araca benzin alırsınız… :)  

1.6 Tdi CLHA 105 bin bakımı için motul kullanacağız. X clean+ ile spesific arasındaki farklar nelerdir ? Sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım. Tecrübe eden varmı ?

Geri
Üst Alt