Güncel Bakım Masrafları

Maslak doğuş oto 2018 model 10. Ay çıkışlı aracım.Yağı kendim götürdüm danışmanım faturasını iş formuna ekledi.Hava filtrem kn kutu içi var sıfırdı zaten filtreyi taktırmadım o yüzden içine koydurdum kutusuyla.İstersen almayabilirsiniz dedi gerek yok bide onu düşmeyelim dedim.Fren hidrolik zamanıymış. @yunusaktas91 hocamın faturasına ek fren hidroliği ve işçiliği var fakat neden aramızda bi 100 küsür daha ekstra var onu çözemedim.Fren hidroliği silecek suyu hariç 770 liraydı verilen teklif.

Ekli dosyayı görüntüle 50347

Ekli dosyayı görüntüle 50348

Ekli dosyayı görüntüle 50349

Ekli dosyayı görüntüle 50350
Avek’e malesef kendi götürdüğümüz yağı kabul ettiremiyoruz. (Liqui moly, distribütör faturalı) Doğuş oto kabul ederken avek niye etmez acaba ?

@ayks hocam sanırım g12 teklifteki. G13 sordunuz mu? Ben de gideceğim yakında merak ettim. Biz de yaptıracaksanız g12 koymak zorundayız derler mi acaba?

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20210923/c69afbac75e032f50af1e89ae597ba28.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20210923/8681eca1533a591b2ed26f5a8c848175.jpg
Yolüstü uyarı alınca Erz Erzurum’da bakım yaptırdım,İstanbul Doğuş Kartal’da da ön cam değişti.Ektedir.

Son zamanlarda Volkswagenim uygulamasında sizler de sorun yaşıyor musunuz? Servis geçmişi servis takibi çıkmıyor artık
Servis geçmişi bende çıkıyor., uygulamayı son sürüme güncellemeyi deneyin., olmaz ise aracım menüsünden aracınızın bilgilerini kontrol ediniz., bir ara bende hem benim aracım hem de tanımadığım başka birinin aracı gözüküyordu., müşteri hizmetlerimi aradım düzeldi., ve yine aracım menüsünde (aktif araç yeşil tik) açık değilse onu açın., Son olarak aracın ruhsat sahibi ile volkswagenim uygulamasını yüklediğiniz tel. numarası da ruhsat sahibi olması mecburiyeti var., ama müşteri hizmetlerini arayıp bilgileri vs. güncelerseniz sorun çözülecektir.

Servis geçmişi bende çıkıyor., uygulamayı son sürüme güncellemeyi deneyin., olmaz ise aracım menüsünden aracınızın bilgilerini kontrol ediniz., bir ara bende hem benim aracım hem de tanımadığım başka birinin aracı gözüküyordu., müşteri hizmetlerimi aradım düzeldi., ve yine aracım menüsünde (aktif araç yeşil tik) açık değilse onu açın., Son olarak aracın ruhsat sahibi ile volkswagenim uygulamasını yüklediğiniz tel. numarası da ruhsat sahibi olması mecburiyeti var., ama müşteri hizmetlerini arayıp bilgileri vs. güncelerseniz sorun çözülecektir.
Aslında aklıma Erz’ye ilk kez gittim benim bilgilerimi mi değişti diye geldi.Sürekli kullanırım,aksesuar yedek parça kullanım kılavuzu vs derken hiç olmamıştı.Şimdi arayayım müş hiz.i
Teşekkür ederim

fea1d271047462fe3e14baa73c6bae38.jpg

Merhabalar,
1.5 tsi Aracımın 2. Periyodik bakımını dün İzmir Otomol’de yaptırdım.

Yağ konusunda bir karmaşa var. Son zamanlarda forumumuzda da sıkça konuşulan 0-20 yağ konusunu pek çok bayiye sordum. Adana Aykan, Aydın Lena, ve İzmir otomol 0-20 yağı hiçbir şekilde kabul etmiyor. Hatta İzmir otomol birkaç farklı yerle ısrarım sonucu görüşme yaptı ancak sonuç değişmedi. 5-30 olması gerektiğini söylediler. Ancak İzmir Vosmer 0-30 yağ kullanılması gerektiğini söyledi. Bunu diğer bayilere söylediğimde şaşırdılar… enteresan şeyler.. bayilerde yağ markalarında standart yok, ya da hep öyleydi de ben mi yeni öğrendim bilmiyorum. Vosmer Shell helix, Otomol Mobil ve Castrol, diğer konuştuklarımda sadece Castrol vardı. Ben uzun yola çıkacağım için artık müsait olan otomol’de yaptırdım bakımı, güzel de ilgilendiler sağolsunlar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@Hsmpsn Sızdırmaz conta nerede kullanıldı acaba?

[mention=18329]Hsmpsn[/mention] Sızdırmaz conta nerede kullanıldı acaba?

Hiç bilmiyorum ki. bakım paketinde veriyormuş onlar da değiştiriyor, biz de gerek var mı diye soramıyoruz.

Hiç bilmiyorum ki. bakım paketinde veriyormuş onlar da değiştiriyor, biz de gerek var mı diye soramıyoruz.

Aklıma gelen tek yer karter tapası ki onunda yenisini takmışlar pulu(contası) üzerinde.

İskontosuz fiyatlar için konuşursak.,

TDI motor bakım fiyatı: 1864,68 tl.

TDI motor (yakıt filtresi dahil) bakım fiyatı: 2376,83

2376,83 -1864,68 tl. yi çıkardığımız zaman tabloya göre (yakıt filtresinin) fiyatı: 512,15 tl. demek oluyor ama

1 Eylül 'de bakım yaptıran bir arkadaşımızın faturasından baktım yakıt filtresinin (iskontosuz) fiyatı: 427,85 tl.

1864,68 +427,85 toplam: 2292,53 tl. ediyor.,

Gözden kaçırdığım veya atladığım bir şey olabilir mi hocam..?

İskontosuz fiyatlar için konuşursak.,

TDI motor bakım fiyatı: 1864,68 tl.

TDI motor (yakıt filtresi dahil) bakım fiyatı: 2376,83

2376,83 -1864,68 tl. yi çıkardığımız zaman tabloya göre (yakıt filtresinin) fiyatı: 512,15 tl. demek oluyor ama

1 Eylül 'de bakım yaptıran bir arkadaşımızın faturasından baktım yakıt filtresinin (iskontosuz) fiyatı: 427,85 tl.

1864,68 +427,85 toplam: 2292,53 tl. ediyor.,

Gözden kaçırdığım veya atladığım bir şey olabilir mi hocam..?
Ali hocam, bahsettiğiniz rakamda 30*2,56*1,18 = 90,63₺ yakıt filtresi değişim işçiliği de var mı?

Ali hocam, bahsettiğiniz rakamda 30*2,56*1,18 = 90,63₺ yakıt filtresi değişim işçiliği de var mı?
Yok hocam., (yakıt filtresi değişim işciliği) diye bir kalem faturaya eklememişler.

1 Eylül tarihli fatura;

fatura_01.jpg

2 Ağustos tarihli Fatura;

fatura_02.jpeg

Muhtemelen fark bu sebepten.

Yok hocam., (yakıt filtresi değişim işciliği) diye bir kalem faturaya eklememişler.

1 Eylül tarihli fatura;

Ekli dosyayı görüntüle 50632

Ekli dosyayı görüntüle 50633
Ayrı olarak  "filtre değişim işçiliği" şeklinde yazmıyor. Sadece bakım işçiliği 100'den 130 birime çıkıyor. Fark da bundan dolayı olmuş olabilir.

1 Eylül tarihli fatura;

Ekli dosyayı görüntüle 50632

Ekli dosyayı görüntüle 50633
Ali hocam,
Yakıt filtresi değişim işçiliği 30 birim.
Bu bilgiyide birkaç ay evvel bu konuda yapılan paylaşımda gördüm.

Ayrıca sizin paylaşımlarda Sızdırmaz Conta baremi yok. Demekki bu da her bakımda kullanılmıyor.  Buna Göre aşağıya güncellenmiş tabloyu tekrar paylaşacağım @forzaGilles Ali hocam.

@ogzogz Oğuz hocamın da dediği gibi bazı faturalarda ayrı yazmak yerine bakım işçiliği 100 birimden 130 birime çıkıyor.

image.png
Bu da tablonun verileri.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt