Güncel Bakım Masrafları

Buji değişim zamanınız gelmiş ondan dolayı fiyat artmıştır.
Buji degisimi yetkilide faturaya +450 bindiriyor

Bu durumda fatura düzden 1800 ü bulurdu.

Araç sahibinin dedigi gibi bujileri 2019 da degistirmisler zaten. (Sonradan yazmış evet)

1.4tsi 2016 golf 7 , Benim aracımında yağı eksilmiş, bakımına 2 bin km ya da 50 gün var 1800 TL indirimle 1400 TL dendi. Dışarıda mi yaptırsam dışarıda hangi yağı alsam tavsiyeniz nedir?

Evet arkadaşların da dediği gibi bakımı geçirmişsiniz ama hiç panik yapmayın aracı bakıma götürün servis danışmanına garantim bozulmuş mudur veya iyi niyet garantisinde sıkıntı çıkar mı vs... şeyler söylemenize de gerek yok., çünkü o personelin size söyleyeceği şeyler muhabbet etmekten öteye gitmicek cümlelerden ibaret olucaktır., garanti hakkında servisin bir yaptırımı yoktur., buna doğuş merkezin garanti birimi karar verir., 8 ay geciktirmişsiniz ama eğer 1 seneyi geçseydi işte o zaman garanti yanmış olurdu., aracınız yeni olduğu için ve daha önce vw bakım periyodları hakkında bilginizin olmadığını doğuşta bunu biliyor ilk bakımda pek çok insan bu hataya düştüğü için olumsuz bir şey yapmıyorlar merak etmeyin.,

Ama ilk bakımdan sonrasında artık müşteri bu konuda bakım zaman çizelgesi hakkında gerekli bilgilendirimeler yapıldı şeklinde görürler.. bundan sonra bakımları aksatmayın yeter onun dışında hiç birşey yapmanıza gerek.,

VW/Audi, Seat, Skoda araçlarda bakımlar 1 yıl veya 15.000 km ‘de bir yapılması gerekir., 1 yıl doldu ama 15 bin km dolmasa da götürmeniz gerekir., Ama bunu 90 dk. bitti hakem düdüğü çaldı gibi düşünmeyin., 1 yıl doldu ama o an iş yoğunluğunuz var 10-15 gün geç gitseniz bişey demezler veya!6 ay da 15 bin km ‘yi doldurdunuz 600-700 km de fazla yaptınız diye kimse size yok efendim km ‘yi geçirmişsiniz demez., her zaman ufak tefek esneklikler yapıyorlar ama 8 ay kadar bir daha o kadar toleranslı davranmazlar.. 😊 Özetle şuan endişelenecek bir durum yok..
Çok teşekkür ederim bilgileriniz için :) dikkat edeceğim bundan sonra

Evet arkadaşların da dediği gibi bakımı geçirmişsiniz ama hiç panik yapmayın aracı bakıma götürün servis danışmanına garantim bozulmuş mudur veya iyi niyet garantisinde sıkıntı çıkar mı vs... şeyler söylemenize de gerek yok., çünkü o personelin size söyleyeceği şeyler muhabbet etmekten öteye gitmicek cümlelerden ibaret olucaktır., garanti hakkında servisin bir yaptırımı yoktur., buna doğuş merkezin garanti birimi karar verir., 8 ay geciktirmişsiniz ama eğer 1 seneyi geçseydi işte o zaman garanti yanmış olurdu., aracınız yeni olduğu için ve daha önce vw bakım periyodları hakkında bilginizin olmadığını doğuşta bunu biliyor ilk bakımda pek çok insan bu hataya düştüğü için olumsuz bir şey yapmıyorlar merak etmeyin.,

Ama ilk bakımdan sonrasında artık müşteri bu konuda bakım zaman çizelgesi hakkında gerekli bilgilendirimeler yapıldı şeklinde görürler.. bundan sonra bakımları aksatmayın yeter onun dışında hiç birşey yapmanıza gerek.,

VW/Audi, Seat, Skoda araçlarda bakımlar 1 yıl veya 15.000 km ‘de bir yapılması gerekir., 1 yıl doldu ama 15 bin km dolmasa da götürmeniz gerekir., Ama bunu 90 dk. bitti hakem düdüğü çaldı gibi düşünmeyin., 1 yıl doldu ama o an iş yoğunluğunuz var 10-15 gün geç gitseniz bişey demezler veya!6 ay da 15 bin km ‘yi doldurdunuz 600-700 km de fazla yaptınız diye kimse size yok efendim km ‘yi geçirmişsiniz demez., her zaman ufak tefek esneklikler yapıyorlar ama 8 ay kadar bir daha o kadar toleranslı davranmazlar..
Bu arada ilk bakım fiyatı golf 1.5 TSİ dsg 1866 TL dediler indirim yaptılar 1700 TL ye anlaştık Çorum ahlatçı

Bu arada ilk bakım fiyatı golf 1.5 TSİ dsg 1866 TL dediler indirim yaptılar 1700 TL ye anlaştık Çorum ahlatçı
Geçen sene 2 kasımda aynı aracın ilk bakımı için 1486₺ ödemiştim. 1700 gayet iyi fiyat. Yağ ne ekleyecekler viskozite olarak paylaşır mısınız?

2016 Golf 7 1.4 TSI Manuel Highline 45.000 km besinci yil bakimi : 1407 TL ( Dogus Etimesgut)

2015 Golf 7 1.2 TSI aracım 83300 km'de 6. yıl bakımına girdi. Standart bakımın dışında (cam suyu ve polen filtresi yok) fren hidroliği ve ön balata değişimi yapıldı. Toplam tutar 2077 TL. Aracın ön balataları 83300 de ilk defa değişti, 4-5 bin km daha gider dediler ama ben uğraşmak istemedim.

Araç full yetkili servis bakımlı ve bu zamana kadar balata değişme talebi gelmediğinden dolayı ısrarla kontrol edilsin dediğim disklerin ve arka balatanın değişmesine gerek olmadığını söylediler. Serviste eko serisi balata için fiyat veriyorlar, aracı 30 km falan kullandım herhangi bir balata sesi duymadım. Güncel eko serilerinde eski versiyonlarından farklı olarak balata tozunun tahliyesi için bir kanal olduğunu ve bundan dolayı balata sesi olmayacağını söyledi servis danışmanı. Eko serisi olmayan ürünle arasında 300 tl gibi bir fiyat farkı var. Eko ön balata 585 TL, arka balata 486 TL (işçilik dahil). Fren hidroliği 238 TL değişim dahil.

Aynı gün arkadaşımın 2018 micrası 30k bakımına girdi periyodik bakım+ ön disk ve balata değişimi yapıldı, 3500 gibi bir maliyet çıktı.

2015 Golf 7 1.2 TSI aracım 83300 km'de 6. yıl bakımına girdi. Standart bakımın dışında (cam suyu ve polen filtresi yok) fren hidroliği ve ön balata değişimi yapıldı. Toplam tutar 2077 TL. Aracın ön balataları 83300 de ilk defa değişti, 4-5 bin km daha gider dediler ama ben uğraşmak istemedim.

Araç full yetkili servis bakımlı ve bu zamana kadar balata değişme talebi gelmediğinden dolayı ısrarla kontrol edilsin dediğim disklerin ve arka balatanın değişmesine gerek olmadığını söylediler. Serviste eko serisi balata için fiyat veriyorlar, aracı 30 km falan kullandım herhangi bir balata sesi duymadım. Güncel eko serilerinde eski versiyonlarından farklı olarak balata tozunun tahliyesi için bir kanal olduğunu ve bundan dolayı balata sesi olmayacağını söyledi servis danışmanı. Eko serisi olmayan ürünle arasında 300 tl gibi bir fiyat farkı var. Eko ön balata 585 TL, arka balata 486 TL (işçilik dahil). Fren hidroliği 238 TL değişim dahil.

Aynı gün arkadaşımın 2018 micrası 30k bakımına girdi periyodik bakım+ ön disk ve balata değişimi yapıldı, 3500 gibi bir maliyet çıktı.

Bu fren balatalarının eko değil de normal olanın fiyatını sordum arada çok küçük fark vardı.
O zaman eko olmasın dedim normal taktıralım.Hop bu sefer işçilik fiyatında indirim alamazsınız diyerek fiyatı zıplattılar.Ekoya mecbur ediyorlar
resmen.Halbuki kayda değer fiyat farkı yok aralarında

Bu fren balatalarının eko değil de normal olanın fiyatını sordum arada çok küçük fark vardı.
O zaman eko olmasın dedim normal taktıralım.Hop bu sefer işçilik fiyatında indirim alamazsınız diyerek fiyatı zıplattılar.Ekoya mecbur ediyorlar
Balataları alıp kendi ustanızda değiştirtmek daha mantıklı olacak bence.

Aradaki farkın sebebi Almanya tarafının oluşturduğu paketlerden geldiğini söylemişti servis danışmanı. Yapılan iş aynı ama eko seride oluşturdukları bir iş paketi var ve ondan dolayı işçilikler çok düşük kalıyor dedi sebebini onlarda anlamamış.

Bakımı Eylül'de yaptık serviste değişti hocam da Doğuş'un yaptığı zorlamayı yazmak istedim.
Çok iyi yaptınız, bizlerin de bilgisi olmuş oldu. son 1500 km kaldı normal şartlarda kasımın sonu gibi bakıma girerim.

2015 golf 1.2 TSI DSG 105hp için perşembe gününe randevu aldım.

standart bakım işçiliği+ yağ+ yağfiltresi+hava filtresi+polen filtresi + 4 buji değişimi: 1900TL.

eskişehir asil oto

Geri
Üst Alt