Güncel Bakım Masrafları

VW bu ne yapacağı belli olmaz, hokkabaz gibi bu gün yok derler yarın bu durumu bahane edip size zorluk çıkartırlar. ama genelde ilk bakımları zamana da veya öncesinde yaptırmak gerekiyor. araçta nelerin olup olmadığı fabrika çıkışı sonrasındaki oluşmuş veya oluşabilecek hatalar giderilir.
Anladım teşekkür ederim. Yarın gideceğim bakıma bakalım şimdilik sorun olmaz dediler inşallah ileride sorun çıkmazlar

Eski aracım hep servis bakımlı olduğu için bakımını serviste yaptırıyordum. Şuan 2013 1.4 tsi golf sahibiyim. Güncel kilometre 80k.
İlk bakımına 2014'de 17binde, ikinci bakımına 2015'de 26 binde girmiş. Garantisi bitince servise goturmemisler. Sonra araç satılmış. Yeni alan adam 2019'da 55binde ve 2020'de 69 binde serviste bakım yaptırmış.
Siz olsanız bakımlara serviste mi devam ederdiniz, yoksa özel servise mi dönersiniz? Yarın öbür gün dsg ile ilgili bir problem yaşasak servis iyi niyet kapsamına dahil eder mi veya serviste bakımlara devam etmek ikinci elde önem arz eder mi? Sonuçta arada 3 yıl servis yüzü görmemiş

Eski aracım hep servis bakımlı olduğu için bakımını serviste yaptırıyordum. Şuan 2013 1.4 tsi golf sahibiyim. Güncel kilometre 80k.
İlk bakımına 2014'de 17binde, ikinci bakımına 2015'de 26 binde girmiş. Garantisi bitince servise goturmemisler. Sonra araç satılmış. Yeni alan adam 2019'da 55binde ve 2020'de 69 binde serviste bakım yaptırmış.
Siz olsanız bakımlara serviste mi devam ederdiniz, yoksa özel servise mi dönersiniz? Yarın öbür gün dsg ile ilgili bir problem yaşasak servis iyi niyet kapsamına dahil eder mi veya serviste bakımlara devam etmek ikinci elde önem arz eder mi? Sonuçta arada 3 yıl servis yüzü görmemiş
açıkçası benim gerçek düşüncem şu, yarın öbür gün dsg ile ilgili bir problem olursa servis hiçbir şekilde yardım etmez gibi görünüyor... bu yüzden içimden hiç gelmiyor serviste bakıma devam etmeyi ( tüm bakımlar serviste yapıldı benim aracın ) ama sırf onların bu hiçbir şeyi üstlenmemeleri yüzünden onlara para kazandırmak istemiyorum.
bir ama daha, satarken full servis bakımlı satmak var diye dışarda yaptırmıyorum.bakım gelmiş vaziyette ve kararsızım açıkçası ben de...

Her bakımda min.1000 lira fazla ödediğimizi düşünürsek olasi bir arızanın parasını peşinen ödemiş oluyoruz aslında. Ama kendi adıma söyleyeyim ikinci elde servis bakımlı arac sanayi bakımlı araçtan %3 pahalı olsun yine de servis bakımlıyı tercih ederim. Beğenirsiniz begenmezsiniz bilmem ama en nihayetinde muhattap olduğunuz servis kurumsal bir firma. Aracım full servis bakımlı olsaydı bozmazdım

e aracı servise götürün hasretlikleri sona ersin değil mi. sonuçta 3 yıl ayrı kalmışlar.... ben ne olursa olsun servise götürürdüm aracı, yağını polen filtresini alın servise gidin derim.

Bugün 6. Yıl bakımı yapıldı (46.000km’de)

Bujiler de değişti.

Toplam 1876.76 TL tuttu.
beni araç 3,5 yaşında 60.000 bakımına girecek, ama yakışıında ve çekişinde hiç bir sıkıntım yok araçta. bujileri değişeyim mi değişmeyeyim mi kararsızım.

Anladım teşekkür ederim. Şuan Çorum ahlatçı servisini aradım yarın için randevu aldım iyi niyet garantisini sordum sorgulama yaptı dediği şu bundan sonra hep vw servisinde bakım yaptırırsanız garantiniz devam edecektir dedi. 1866 TL fiyat çıkardılar işçilikte arkadaşlarımız yardımcı olur dedi yarın gidince konuşacağım işte son fiyatı size aktarırım :)
Evet arkadaşların da dediği gibi bakımı geçirmişsiniz ama hiç panik yapmayın aracı bakıma götürün servis danışmanına garantim bozulmuş mudur veya iyi niyet garantisinde sıkıntı çıkar mı vs... şeyler söylemenize de gerek yok., çünkü o personelin size söyleyeceği şeyler muhabbet etmekten öteye gitmicek cümlelerden ibaret olucaktır., garanti hakkında servisin bir yaptırımı yoktur., buna doğuş merkezin garanti birimi karar verir., 8 ay geciktirmişsiniz ama eğer 1 seneyi geçseydi işte o zaman garanti yanmış olurdu., aracınız yeni olduğu için ve daha önce vw bakım periyodları hakkında bilginizin olmadığını doğuşta bunu biliyor ilk bakımda pek çok insan bu hataya düştüğü için olumsuz bir şey yapmıyorlar merak etmeyin.,

Ama ilk bakımdan sonrasında artık müşteri bu konuda bakım zaman çizelgesi hakkında gerekli bilgilendirimeler yapıldı şeklinde görürler.. bundan sonra bakımları aksatmayın yeter onun dışında hiç birşey yapmanıza gerek.,

VW/Audi, Seat, Skoda araçlarda bakımlar 1 yıl veya 15.000 km ‘de bir yapılması gerekir., 1 yıl doldu ama 15 bin km dolmasa da götürmeniz gerekir., Ama bunu 90 dk. bitti hakem düdüğü çaldı gibi düşünmeyin., 1 yıl doldu ama o an iş yoğunluğunuz var 10-15 gün geç gitseniz bişey demezler veya!6 ay da 15 bin km ‘yi doldurdunuz 600-700 km de fazla yaptınız diye kimse size yok efendim km ‘yi geçirmişsiniz demez., her zaman ufak tefek esneklikler yapıyorlar ama 8 ay kadar bir daha o kadar toleranslı davranmazlar.. 😊 Özetle şuan endişelenecek bir durum yok..

Son düzenleme:
İyi niyet garantisi diye diye sağıyorlar resmen serviste.En son bakım 2500 lira tuttu.
Annemin Polo var şimdi de onun bakımına götüreceğim.Ne kadar fiyat çekecekler korktuğum için aramadım hala adamları.

@Semsam Geçtiğimiz haftalarda daha önce yazmıştım.
Komşunun 2020 model poloyu ilk bakıma götürdük.
1.0 TSI DSG Comfortline Online randevu aldığımız için iskonto yaptılar 1.830₺ ödedik.
Neden yüksek dediğimde de 0-20 yağ kullanıyoruz oldu cevap.

5-30 ile 0-20 yağın fiyatı farklı anladığıma göre.

Son düzenleme:

@Semsam Geçtiğimiz haftalarda daha önce yazmıştım.
Komşunun 2020 model poloyu ilk bakıma götürdük.
1.0 TSI DSG Comfortline Online randevu aldığımız için iskonto yaptılar 1.830₺ ödedik.
Neden yüksek dediğimde de 0-20 yağ kullanıyoruz oldu cevap.
0W-20 kullanan hangi servis hocam..?

Geri
Üst Alt