Güncel Bakım Masrafları

VW bayileri dışarıdan getirilen ürünleri takma/kullanma konusunda aşırı katılar. Golf 7 2013 bi xenon far ampulü değişimini yaptıramadım. Ampul için fahiş fiyat istiyorlar, dışarıdan aynı ürünü yarı fiyatına aldım ama sadece işçilik yaptıramadım. Edirne ve İstanbul'dan bir kaç bayii aradım hepsi olumsuz dönüş yaptı. Genel bakımda taktırmayı deneyeceğim artık.

Katılıyorum. Ben de aracın her şeyini yaptırdığım ve öncesinde servis danışmanım da olan kişiye sormuştum. (Erel Maltepe)

Reddetmişti o kişi fakat yine orada hasar danışmanı olan bir tanıdığım halletmişti. Hatır vs var diye. Totalde 1000 liraya gelmemişti her şey dahil sanıyorum.

Bizim araç da 2013 Ağustos çıkışlı model. Osram ampullerden aldım. Çok fark etti değiştikten sonra.

Bugün aradığımda Çankaya doğuş, yağı kabul ettiğini fakat ilerde yağ kaynaklı sorun olması durumunda sorumluluk kabul edilmeyeceği diye bir bilgi verdi.
Bu ucu çok açık bir süreç değil mi?
Motor ile alakalı herşeyi buna baglayamazlar mi?
Birde sadece castrol edge olur dedi. Servisteki fiyatı 850 lira imiş, bu yağı dışarıdan alabileceğim güvenilir yer tavsiyeniz var mıdır, piyasada sahte yağ bolluğu var diye yazmış ustadlar.
Bu arada araç 2019 1.0 tsi.
Yağın teknik bilgilerinde hangi arabalara hangi onay kodunu verdiği yazar, aracın kataloğunda da hangi yağları kullanabileceğiniz yazar. bunlar birbirisi ile uyumlu olduğu süreçte yağın markasının bir önemi yoktur. ama illa ki castrol olacak diyorsa Castrol Edge 5/30 LL serisini almanız gerekir.

Yağın teknik bilgilerinde hangi arabalara hangi onay kodunu verdiği yazar, aracın kataloğunda da hangi yağları kullanabileceğiniz yazar. bunlar birbirisi ile uyumlu olduğu süreçte yağın markasının bir önemi yoktur. ama illa ki castrol olacak diyorsa Castrol Edge 5/30 LL serisini almanız gerekir.
Teşekkürler, yağın markasını modelini servisten öğrendim, servis dışından bu yağı, sahtesi olmadan bulmak mümkün müdür?

Selamlar, @Terms hocam neden 130 birim diye sorup, @ogzogz hocam da yüksek oranda tahmini bir cevap vermişti. ogzogz hocam haklıymış 30 birim buji değişimi için yapılan işçilik bedeli.

Bugün 2. bir teklif aldım. yağ ve polen filtremi kendim getireceğimi söyleyip bujileri iptal ettirdim, gelen teklif aşağıdaki gibidir.

Teklif 2.jpg

Katılıyorum. Ben de aracın her şeyini yaptırdığım ve öncesinde servis danışmanım da olan kişiye sormuştum. (Erel Maltepe)

Reddetmişti o kişi fakat yine orada hasar danışmanı olan bir tanıdığım halletmişti. Hatır vs var diye. Totalde 1000 liraya gelmemişti her şey dahil sanıyorum.

Bizim araç da 2013 Ağustos çıkışlı model. Osram ampullerden aldım. Çok fark etti değiştikten sonra.
Erel Maltepe ile de görüştüm. Hatta oraya sizin işlemi söylemiş olabilirim arkadaşım yaptırdı vs diye. @forzaGilles Ali bey sanırım sizi kastederek bu şekilde söyleyerek randevu almayı dene demişti. Danışman bir sormam lazım diyerek biraz bekletti. İçeride birileri ile konuşmuş dışarıdan ürünle işlem yapamıyoruz dedi.

Fiyat farkı çok uçuk olmasa tamam diyerek serviste yaptıracağım ama gerçekten fark çok fazla.

Bugün aradığımda Çankaya doğuş, yağı kabul ettiğini fakat ilerde yağ kaynaklı sorun olması durumunda sorumluluk kabul edilmeyeceği diye bir bilgi verdi.
Birde sadece castrol edge olur dedi. Servisteki fiyatı 850 lira imiş, bu yağı dışarıdan alabileceğim güvenilir yer tavsiyeniz var mıdır, piyasada sahte yağ bolluğu var diye yazmış ustadlar.

Hocam son mesajda @forzaGilles hocamız yazmış.Ben de oradan alacağım.
Hepsiburada,N11 vs çok sahte ürün var.

2015 Golf 1.6 tdi Dsg 65.000 km
Bakım Ücreti : 2500 denildi. Zubizu indirimiyle 1950 tl.
motor yağı, ve polen filtresi servisten olursa, bujilerde değişirse iskontolu olarak 2305 TL tutuyor. Sizin 65.000 bakımı yıl dolmasından dolayı sanıırm.

Teşekkürler, yağın markasını modelini servisten öğrendim, servis dışından bu yağı, sahtesi olmadan bulmak mümkün müdür?
Orjinalini de servis dışında bulamazsınız.
Piyasadakiler Castrol Edge 5W-30 LL servistekiler Castrol Edge Prof. LL III 5W-30

Bu yağı servisin dışında bir yerden bulmanız mümkün değil, onun için arasında yok denilecek kadar, çok az bir fark olan Castrol Edge 5/30 LL yağı alıp gideceksiniz. (servis castrol de direttiği için, yoksa @forzaGilles Ali hocamın dediği yağ da gayet iyi bir yağdır.)

Yağı servisten alırsanız yağın litresi size kaça mal oluyor.

Geri
Üst Alt