Polen filtreleri ucuzlamış mı? yoksa eko serisi mi?28 ekime ait fatura,
Eskişehir Asil Otomotiv
2015 Golf 1.2 TSI DSG, km:36bin
Ekli dosyayı görüntüle 51855
Bujilerin durumu nasıldı?
Polen filtreleri ucuzlamış mı? yoksa eko serisi mi?28 ekime ait fatura,
Eskişehir Asil Otomotiv
hocam parça kodu j ile başlıyorsa eko seridir. ben en son 1.5 sene önce 280 e almıştım normaliniPolen filtreleri ucuzlamış mı? yoksa eko serisi mi?
2,5 sene öncede 200 TL idi, bu eco serisini veriyorlar da nasıl bir performans bekliyorlar, koku vs direkt içeride.hocam parça kodu j ile başlıyorsa eko seridir. ben en son 1.5 sene önce 280 e almıştım normalini
Hocam vala ben mann ile orijinali arasında da çok fark göremedim. Fark olarak sadece mesela orjinal filtrede 32-33 kanal var, mannda 30-31 kanal. Mann 120 TL. Orijinali 350-400 olmuştur. Bu kadar fark inanılmaz gerçekten.2,5 sene öncede 200 TL idi, bu eco serisini veriyorlar da nasıl bir performans bekliyorlar, koku vs direkt içeride.
cm2 deki ağırlığı önemlidir ama, orijinali dediğiniz serviste satılan normal ürün ise, onlarda da kalite farklılığı var, siz yan sanayi olmayan mann filterden aldıysanız en kalitelisi odur. ben bakım için geçen hafta golf 7 ve 7,5 lar için olan mann filter FP 26-009 kodu antibakteriyel kabin filtresini aldım geçen haftaki kur fiyatına göre 139 tl ye geldi. moly yağım da bugün geldi, bakımına da 1000 km vs kaldı.Hocam vala ben mann ile orijinali arasında da çok fark göremedim. Fark olarak sadece mesela orjinal filtrede 32-33 kanal var, mannda 30-31 kanal. Mann 120 TL. Orijinali 350-400 olmuştur. Bu kadar fark inanılmaz gerçekten.
yağ filtrelerini hassas tartıda tartmıştım hocam 1 gr fark vardı mann ile orjinal arasında.cm2 deki ağırlığı önemlidir ama, orijinali dediğiniz serviste satılan normal ürün ise, onlarda da kalite farklılığı var, siz yan sanayi olmayan mann filterden aldıysanız en kalitelisi odur. ben bakım için geçen hafta golf 7 ve 7,5 lar için olan mann filter FP 26-009 kodu antibakteriyel kabin filtresini aldım geçen haftaki kur fiyatına göre 139 tl ye geldi. moly yağım da bugün geldi, bakımına da 1000 km vs kaldı.
Kalite farklılığı var derken servislerde üretici olarak 3 marka kabin filtresi var, bu 3 üreticinin kendi arasında kalite farkı var diye demek istemiştim. yoksa aldığınız orijinal mann ile serviste aldığınız üreticisi mann olan kabin filtresi arasında belki işçilikte yok denilecek kadar fark vardır. iki firmanın ürün kalite kontroldeki toleransları farklı olabilir. İşçilik olarak.yağ filtrelerini hassas tartıda tartmıştım hocam 1 gr fark vardı mann ile orjinal arasında.
ama bu polen filtrelerini tartmadım gidip almak lazım alamıyoruz
ben bugüne kadar hiç yan sanayi mann almadım, ondan eminim
illaki fark vardır tabi ama bence fark aşırı.
120 tl nere 350-400 tl nere diyorum
Orijinalliğini resimden anlamak imkansız gibi bir şey, ama fiyat normal.[/URL][/URL]
Bu orjinal midir yav? Ucuz geldi de.
bence eco serisidir. zaten kod J ile başlıyor.Polen filtreleri ucuzlamış mı? yoksa eko serisi mi?
Buji durumunu benim aracın 60.000 km bakımı geldi çattı, araçta hiç bir şekilde titreme, gaz yememe, fazla yakıt yakma, çekişten düşme, giderken en ufak bir tekleme dahi yok. çok sakin kullanırım aracı, limitlerinde kullanırım ara ara kurum birikmesi olmasın diye "S" e alır o şekilde kullanırım.bence eco serisidir. zaten kod J ile başlıyor.
ben aracı ikinci el aldım. yılda 20-25 bin km yaparım. bu nedenle polen filtresi de yılda 1 ya da 2 defa değişecek. belki sonraki bakımlarda poleni listeden çıkartabilirim. şimdilik servisle aramı iyi tutmak istiyorum.
bujilerde kararma ya da yanık-kavruk görüntü yoktu. muhtemelen arıza yoktur. ama rölantide çok hafif bir titreme hissediyordum, o artık yok, bujilerden olabilir.
ben bujilerin olabildiğince sık değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
bende Başaran Antalyadan fiyat aldım 1,4 tsi dsg ocak 2015 çıkışlı, 36.800km. bakım+buji değişimi dahil 1900 lira dendi.cuma paylaşırım dekontu28 ekime ait fatura,
Eskişehir Asil Otomotiv