Güncel Bakım Masrafları

Sabah avekten senelik periyodik bakım fiyatı aldım, yakıt filtresi hariç 1500 tl zubizu dahil bende hemen internetten aldım parçaları yağ liqui moly denicem bu sefer 6 senedir castrol kullandım, bakalım fark edicek mi :) 638 tl tuttu filtreler dahil bir arkadaşımın babası da usta ona yaptırıcam.

hocam parça kodu j ile başlıyorsa eko seridir. ben en son 1.5 sene önce 280 e almıştım normalini :)
2,5 sene öncede 200 TL idi, bu eco serisini veriyorlar da nasıl bir performans bekliyorlar, koku vs direkt içeride.

2,5 sene öncede 200 TL idi, bu eco serisini veriyorlar da nasıl bir performans bekliyorlar, koku vs direkt içeride.
Hocam vala ben mann ile orijinali arasında da çok fark göremedim. Fark olarak sadece mesela orjinal filtrede 32-33 kanal var, mannda 30-31 kanal. Mann 120 TL. Orijinali 350-400 olmuştur. Bu kadar fark inanılmaz gerçekten.

Hocam vala ben mann ile orijinali arasında da çok fark göremedim. Fark olarak sadece mesela orjinal filtrede 32-33 kanal var, mannda 30-31 kanal. Mann 120 TL. Orijinali 350-400 olmuştur. Bu kadar fark inanılmaz gerçekten.
cm2 deki ağırlığı önemlidir ama, orijinali dediğiniz serviste satılan normal ürün ise, onlarda da kalite farklılığı var, siz yan sanayi olmayan mann filterden aldıysanız en kalitelisi odur. ben bakım için geçen hafta golf 7 ve 7,5 lar için olan mann filter FP 26-009 kodu antibakteriyel kabin filtresini aldım geçen haftaki kur fiyatına göre 139 tl ye geldi. moly yağım da bugün geldi, bakımına da 1000 km vs kaldı.

cm2 deki ağırlığı önemlidir ama, orijinali dediğiniz serviste satılan normal ürün ise, onlarda da kalite farklılığı var, siz yan sanayi olmayan mann filterden aldıysanız en kalitelisi odur. ben bakım için geçen hafta golf 7 ve 7,5 lar için olan mann filter FP 26-009 kodu antibakteriyel kabin filtresini aldım geçen haftaki kur fiyatına göre 139 tl ye geldi. moly yağım da bugün geldi, bakımına da 1000 km vs kaldı.
yağ filtrelerini hassas tartıda tartmıştım hocam 1 gr fark vardı mann ile orjinal arasında.
ama bu polen filtrelerini tartmadım gidip almak lazım alamıyoruz :LOL:
ben bugüne kadar hiç yan sanayi mann almadım, ondan eminim :)
illaki fark vardır tabi ama bence fark aşırı.
120 tl nere 350-400 tl nere diyorum :)

29 Ekim günü aracın iyi niyet garantisine girmesi için 60bin bakımını yetkili serviste yaptırdım.bujilerle birlikte 2100 lira ödedim

yağ filtrelerini hassas tartıda tartmıştım hocam 1 gr fark vardı mann ile orjinal arasında.
ama bu polen filtrelerini tartmadım gidip almak lazım alamıyoruz :LOL:
ben bugüne kadar hiç yan sanayi mann almadım, ondan eminim :)
illaki fark vardır tabi ama bence fark aşırı.
120 tl nere 350-400 tl nere diyorum :)
Kalite farklılığı var derken servislerde üretici olarak 3 marka kabin filtresi var, bu 3 üreticinin kendi arasında kalite farkı var diye demek istemiştim. yoksa aldığınız orijinal mann ile serviste aldığınız üreticisi mann olan kabin filtresi arasında belki işçilikte yok denilecek kadar fark vardır. iki firmanın ürün kalite kontroldeki toleransları farklı olabilir. İşçilik olarak.

Hassas terazi kuyumcu terazisi değilse sıkıntı olmaz, + - olarak tarttım basamağı önemli. bir gram o kadarcık bir kağıt parçasında belki 1 piledir, belki de ortamdaki nemdendir :)

Orijinalliğini resimden anlamak imkansız gibi bir şey, ama fiyat normal.

https://www.filtremarketim.com/urun...-77kw-105hp-polen-kabin-filtresi-fp26009-mann

ben bu siteden aldım ambalaj ve hızlılıkta gayet iyiler. bu fiyatın fazlalığı sizi şaşırtmasın, antibakteriyel filtre olduğu için bu fiyat.

sizin istediğiniz aşağıdaki linkteki sanrım.
https://www.filtremarketim.com/urun...92kw-125hp-polen-kabin-filtresi-cuk26009-mann

Son düzenleme:
Polen filtreleri ucuzlamış mı? yoksa eko serisi mi?

Bujilerin durumu nasıldı?
bence eco serisidir. zaten kod J ile başlıyor.
ben aracı ikinci el aldım. yılda 20-25 bin km yaparım. bu nedenle polen filtresi de yılda 1 ya da 2 defa değişecek. belki sonraki bakımlarda poleni listeden çıkartabilirim. şimdilik servisle aramı iyi tutmak istiyorum.

bujilerde kararma ya da yanık-kavruk görüntü yoktu. muhtemelen arıza yoktur. ama rölantide çok hafif bir titreme hissediyordum, o artık yok, bujilerden olabilir.

ben bujilerin olabildiğince sık değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

bence eco serisidir. zaten kod J ile başlıyor.
ben aracı ikinci el aldım. yılda 20-25 bin km yaparım. bu nedenle polen filtresi de yılda 1 ya da 2 defa değişecek. belki sonraki bakımlarda poleni listeden çıkartabilirim. şimdilik servisle aramı iyi tutmak istiyorum.

bujilerde kararma ya da yanık-kavruk görüntü yoktu. muhtemelen arıza yoktur. ama rölantide çok hafif bir titreme hissediyordum, o artık yok, bujilerden olabilir.

ben bujilerin olabildiğince sık değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Buji durumunu benim aracın 60.000 km bakımı geldi çattı, araçta hiç bir şekilde titreme, gaz yememe, fazla yakıt yakma, çekişten düşme, giderken en ufak bir tekleme dahi yok. çok sakin kullanırım aracı, limitlerinde kullanırım ara ara kurum birikmesi olmasın diye "S" e alır o şekilde kullanırım.

Geri
Üst Alt