Güncel Bakım Masrafları

Garanti devam ediyorsa zaten şarj işlemini ve gerekli kontrolleri test vs.. ücretsiz yapmaya mecburlar., şayet akü de arıza olduğunu ve değişmesi gerekli derler ise aküyü de garantiden değiştirmeleri gerekir. Yetkili servis kayıt dışı hiç bir şey yapamaz., şayet yapar ise bu suçtur., siz aracı şikayetiniz ne ise söyler bırkırsınız., onlar kayıt açarlar ve gerekli kontrolleri yapar herhangi bir arıza var ise size bunu bildirirler., bunun haricinde yapılan herşey suça girer., Siz benim akümü şarj ettirmek istiyorum vs.. demenize gerek yok., serviste şikayetiniz için kayıt açtırın onlar gerekli kontrolleri yapacaklar ve eğer akünün zayıf olduğunu tespit derler ise zaten ücretsiz olarak şarj etmeye mecburlar...
Teşekkür ederim hocam

@Terms
@forzaGilles

Ben yinede bu antifiriz değisimi olayının bir usta mekanında yapılması görüşündeyim.
Yani ben şahsen yeltenmem.
Pandemide çok kendi saçımızı kestik. Çift Aynalı Geri görüş kamerasıyla enseyi de hallettik falan ama

Antifirizi kendi değistiren, bi sonraki aşamada gaza gelip kendi dişini de çeker.
Hocam iyi güzel hoş diyorsunuz da.
Servis sirkülasyon yaparak bütün sistemi boşaltmıyor.
Alttan açıp üstten doldurup sistemin havasını alıyoruz diyor.
Buna da meşhur ustamız radyatör ve kalorifer radyatöründe su kalır diyor.

Antalyada da değilim ki Arslan ustaya değiştirtelim. :(

bende Başaran Antalyadan fiyat aldım 1,4 tsi dsg ocak 2015 çıkışlı, 36.800km. bakım+buji değişimi dahil 1900 lira dendi.cuma paylaşırım dekontu

fren hidroliği eklettim 2140 oldu.

@Terms

Hocam sizin antifrizin durumu iyi.

6. Yıl bitirir. Rahat 7. Yıla girer.
7 yılın da sonuna geldikten sonra
Adanada çogunluk usta bu işi ezbere yapar youtube dan hatim ederek ....
7. Yıl eczaneden 20 lik enjektör (3 lira) alın bardak görünümüne bakın tabi.

En başından beri benim görüsüm bu
6-7 yıl gider gitmeli (dıştan saf su ekleme minimal , yılda 3-4 kez renk saydamlık kontrolü)

Uyuya kalmayanın aracı leş olmaz.

Şu çamur videolarından bay geldi zaten. Bu aracların sahipleri hic mi kaput açmaz , kaput pistonu yok diyemi üşenirler.

Marifet gibi youtubırlara malzeme oluyorlar.

bende Başaran Antalyadan fiyat aldım 1,4 tsi dsg ocak 2015 çıkışlı, 36.800km. bakım+buji değişimi dahil 1900 lira dendi.cuma paylaşırım dekontu

fren hidroliği eklettim 2140 oldu.
Abi Dsg olunca maalesef servis. Bende manuel var 400 e bakım yapıyorum. Mann filtre seti evde hazır 6-7 senelik 🤭🤫🧿

bujilerin hali ...

Ekli dosyalar

• B57B64F1-7E07-41BC-BEC2-EFF1A9610453.jpeg
    B57B64F1-7E07-41BC-BEC2-EFF1A9610453.jpeg
    55.8 KB · Görüntüleme: 51
  • A59B67ED-EF6B-4E15-A998-EB8BA0418663.jpeg
    A59B67ED-EF6B-4E15-A998-EB8BA0418663.jpeg
    83 KB · Görüntüleme: 51
  • 4F295D1B-E28A-48AD-B62A-7D4222D1564E.jpeg
    4F295D1B-E28A-48AD-B62A-7D4222D1564E.jpeg
    205.6 KB · Görüntüleme: 46
saf su yerine içme suyu kullanmak da mümkün, çoğu içme suyu saf suya çok yakındır.

saf su yerine içme suyu kullanmak da mümkün, çoğu içme suyu saf suya çok yakındır.
Değildir yanlışınız var., içme suyunun içinde bol miktarda insan vücuduna yararlı mineraller mevcuttur., bu mineraller antifrizin en önemli görevlerinden biri olan korozyon/pas korumasını olumsuz etkiler. Zaten (saf su/distile su) dediğimiz şey pahalı bir şey değildir.

Çoğu içme suyu saf suya yakın değildir, sanırım eksik yazdınız veya aceleden kısaltarak yazdınız.

Saf su organik ve inorganik maddelerden arındırılmış damıtık sudur. içilmesi bile tehlikelidir. bir yudumdan bir şey olmaz elbette ki ama bardak bardak içerseniz zehirlenme riskiniz olabilir.

Değildir yanlışınız var., içme suyunun içinde bol miktarda insan vücuduna yararlı mineraller mevcuttur., bu mineraller antifrizin en önemli görevlerinden biri olan korozyon/pas korumasını olumsuz etkiler. Zaten (saf su/distile su) dediğimiz şey pahalı bir şey değildir.
Kesinlikle hocam, şu an bende 5'er litrelik 2 adet bidonlarda saf suyum var aracı yıkattıktan sonra kurulamadan önce aracın üzerine bu suları boşalttırın bezleri de bu su ile yıkatıp aracı o şekilde kurulatıyorum araç bir başka duruyor boyayı parlatıyor ve daha geç tozlanıp kirleniyor, tek zararı seramiğe zarar vermesi. içerisin de hiç bir madde içermeyen su.

Geri
Üst Alt