Güncel Bakım Masrafları

@forzaGilles Hocam bir şey soracaktım. Ağır bakım için ina triger seti yanında ina şarj dinamo kasnağı aldım. Ina 535 0343 10 kodlu şarj dinamo kasnağı çıkıyor 500 küsür TL, 1 tane daha var "Ina 535 0124 10" bunun fiyatı daha uygun. Inanın sitesinden baktığımda CLH motor için ikisi de çıkıyor. Ancak iki parçanın uzunluk ve genişliklerinde ufak farklar var. Aracım midline golf 7 dizel (66 kw) bu arada. Bu ufak uzunluk farkları önemli midir? Bilginiz var mı?
Şarj dinamo kasnağını aldığınız yer aracın şasi numarasıyla sistemden EPG kataloğundan bakıp hangisi sizin araç için uyumlu ise onu vermesi lazım bunu yapmadı mı..?

Triger setini devirdaim’li set mi devirdaimsiz set mi aldınız..?

Adamlar deseki New generation plus
Ürettik bize göre 50 bin vw e göre 30 bin onayı olan old generation a göre (flexible service )

Artık yağımız 70 bin km 2,5 yıl ömürlü deselerde nafile . burda 12 ay/15.000 km aynen devam eder.

Yağ simmmmsiyahhhhh olmuş tühhh
Filmleri......

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-11-10-14-09-06-223_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-11-10-14-09-06-223_com.android.chrome.jpg
    89.7 KB · Görüntüleme: 28
@forzaGilles devirdaimli set aldım. Onda sıkıntı yok. Kontrolü yaptı. 535 0343 10 kodlu olan çıktı 550 TL dedi. Bir tane daha var dedi uyumlu olan. Olmazsa getirirsiniz dedi. Geri götürürüm onda sıkıntı yok. Sistemde ben sorgulayınca iki versiyon da çıkıyor ama ebat farklılığı garibime gitti. O nedenle sordum

@forzaGilles devirdaimli set aldım. Onda sıkıntı yok. Kontrolü yaptı. 535 0343 10 kodlu olan çıktı 550 TL dedi. Bir tane daha var dedi uyumlu olan. Olmazsa getirirsiniz dedi. Geri götürürüm onda sıkıntı yok. Sistemde ben sorgulayınca iki versiyon da çıkıyor ama ebat farklılığı garibime gitti. O nedenle sordum
Ben kendi aracım için sorgulattığımda da sizinki gibi 2 tip çıkıyor., Muhtemelen belirli model yılına kadar birisi kullanıldı., sonrasında diğer versiyonu kullandılar.,

Bunu öğrenmenin tek yolu; yetkili servis (yedek parça bölümünden) sizin aracın şasi numarasıyla sorgulatıp sizin araca uygun olan şarj dinamo kasnağının "parça kodunu" öğrenmeniz gerekiyor., Sonrasında o parça kodu ile parçayı aldığınız yerden sistemden sorgulatıp doğru olan hangisi ise onu almanız gerekir. Zaten servisten parça kodunu öğrendiğiniz zaman hangi versiyon sizin araca uyumlu bunu ben de size söyleyebilirim siz de kendiniz kolayca öğrenebilirsiniz.,

1 ay önce kardeşimin 2015 Polo aracı için şarj dinamo kasnağını servisten sorgulatmıştım., sistemden baktılar ve XXXXXXXB kodlu SKF üretimi olan ve XXXXXXXE kodlu Bosch üretimi olan 2 tip uyumlu parça var dediler., Sizde de böyle olabilir ama sıkıntı yok çünkü ben verdikleri 2 parça kodunu da INA sitesinden sorgulattığım zaman (tek bir parçayı) öneriyor., Yani kardeşimin olayında "aynı parçayı" 2 farklı üretici üretmiş. sizin olayınızda ise 2 farklı tip kasnak var., bunu niye anlattım bu olaydaki senaryo ile sizinki farklı şeyler birbirine karıştırmayın diye anlattım., :)

VEYA araçtan parçayı söküceksiniz söktüğünüz zaman parçanın üzerinde yazan parça kodu ile doğru olan parçayı alacaksınız..,

V kayışını ve V kayışı gergi makarasını aldınız mı..? Bu 2 parça (V kayış seti) adı altında da satılır yani tek tek almanıza gerek yoktur.

Şarj dinamo kasnağı değişeceği için bu 2 parçayı da değiştirmeniz gerekiyor., Çünkü bu 3 parça (v kayışı, v kayışı gergi makarası, şarj dinamo kasnağı) birbirleriyle bağlantılı çalışan parçalardır.

Son düzenleme:
@forzaGilles Bilgiler için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi servise sorgulatayım.

V kayış setini aldım bu arada dediğiniz gibi.
Kayış Bosch marka ama orijinal. Continental yoktu hiç bir yerde

@forzaGilles Bilgiler için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi servise sorgulatayım.

V kayış setini aldım bu arada dediğiniz gibi.
Kayış Bosch marka ama orijinal. Continental yoktu hiç bir yerde
Bosch pek iyi değil ama bulamamışsınız., ne kadara aldınız..? V kayışı pahalı bir parça olmadığı için servisten orjinal de alabilirsiniz o sebebten sordum., uzun süreli hizmet edicek bir parça olduğu için kaliteli olanı almak mantıklısı., ama serviste V gergi makarası pahalı olabilir onu bilmiyorum., V kayış gergi makarasını da INA marka alırsınız olur biter :)

Setin içindeki v kayışı gergi makarası ne marka çıktı..?

3,5-4 litre G13 antifriz ve aynı miktarda saf su ihtiyacınız olacak., Sistemin içini temizlemek için de yaklaşık 8-10 lt. daha saf suya ihtiyacınız olucak., saf suyu hepsiburada vs.. sitelerdeki kimyevi malzeme satan yerlerden almanızı öneririm., piyasada saf su diyee sattılan sıvıların çoğu saf su ile alakası yok.

Son düzenleme:
@forzaGilles saf su cihazımız var çok şükür:). Onda sıkıntı yok. Bosch 100 TL civarı idi. Dediğiniz gibi v kayışını servisten alabilirim diye düşünüyorum. Gergi makarasını hatırlayamadım SKF ya da benzer iyi bir markaydı diye hatırlıyorum.

@forzaGilles saf su cihazımız var çok şükür:). Onda sıkıntı yok. Bosch 100 TL civarı idi. Dediğiniz gibi v kayışını servisten alabilirim diye düşünüyorum. Gergi makarasını hatırlayamadım SKF ya da benzer iyi bir markaydı diye hatırlıyorum.
V kayışını servisten alırsınız en fazla 180-200 tl. bişeydir., V Kayış Gergi Makarasını da INA marka alırsınız., aldığınız (V kayış setini de) iade edersiniz :)

V kayışı gibi "uzun süreli hizmet edicek" parçaları kaliteli olanını alınmalı düşünüyorum.,

Ama serviste V Kayış Gergi Makarasının fiyatını da sorun belki pahalıdır belki ucuzdur.

G13 antifrizi saf su ile %50-50 karışım yapacağınız için; aldığınız antifrizin konsantre yapıda olanlardan yani (önceden sulandırılmamış tip) olanlardan almalısınız., üzerinde yazan son kullanım tarihi eski olmasın.

@tgun89

Saf su cihazı var derken çalıştığınız yerde mi var ? (Sektör bu sanırım)

Evde böyle bir cihaz olması büyük ayrıcalık.

Suyun sadece hidrojen ve oksijen iyonlarını barındıracak sekilde
Potasyum , magnezyum , klorür, flor, demir sodyum tuzlar vsvs tüm anyon ve katyonları ayrıştıran eleyen cihaz olması güzel.

Bendede olsa

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-11-10-20-10-32-271_com.dmall.mfandroid.jpg
    Screenshot_2021-11-10-20-10-32-271_com.dmall.mfandroid.jpg
    58.9 KB · Görüntüleme: 13
saf suyu hepsiburada vs.. sitelerdeki kimyevi malzeme satan yerlerden almanızı öneririm., piyasada saf su diyee sattılan sıvıların çoğu saf su ile alakası yok.
Hocam önerdiğiniz bir ürün varmı kalitesini bildiğiniz?
Veya mümkünse direk ürün linki daha güzel olabilir.

Çünkü litresi 20₺ olanda 5 litresi 20₺ olan da var.

Hocam önerdiğiniz bir ürün varmı kalitesini bildiğiniz?
Veya mümkünse direk ürün linki daha güzel olabilir.

Çünkü litresi 20₺ olanda 5 litresi 20₺ olan da var.
Hocam hiç almadığım için hangi marka iyidir bişey diyemiyorum ama benzincilerde satılanların saf su olduğuna inanmıyorum., suyun kalitesi ve saflığını anlamanın tek yolu TDS metre cihazı ile anlaşılabilir. tds metre çok pahalı bişey değil ama hem cihaza para ver hem de saf suya vs.. ne kadar mantıklı olur onu bilmiyorum., Serviste 10 lt. bidon olarak satıldığını duymuştum.

Geri
Üst Alt