@forzaGilles devirdaimli set aldım. Onda sıkıntı yok. Kontrolü yaptı. 535 0343 10 kodlu olan çıktı 550 TL dedi. Bir tane daha var dedi uyumlu olan. Olmazsa getirirsiniz dedi. Geri götürürüm onda sıkıntı yok. Sistemde ben sorgulayınca iki versiyon da çıkıyor ama ebat farklılığı garibime gitti. O nedenle sordum
Ben kendi aracım için sorgulattığımda da sizinki gibi 2 tip çıkıyor., Muhtemelen belirli model yılına kadar birisi kullanıldı., sonrasında diğer versiyonu kullandılar.,
Bunu öğrenmenin tek yolu; yetkili servis (yedek parça bölümünden) sizin aracın şasi numarasıyla sorgulatıp sizin araca uygun olan şarj dinamo kasnağının "parça kodunu" öğrenmeniz gerekiyor., Sonrasında o parça kodu ile parçayı aldığınız yerden sistemden sorgulatıp doğru olan hangisi ise onu almanız gerekir. Zaten servisten parça kodunu öğrendiğiniz zaman hangi versiyon sizin araca uyumlu bunu ben de size söyleyebilirim siz de kendiniz kolayca öğrenebilirsiniz.,
1 ay önce kardeşimin 2015 Polo aracı için şarj dinamo kasnağını servisten sorgulatmıştım., sistemden baktılar ve XXXXXXXB kodlu SKF üretimi olan ve XXXXXXXE kodlu Bosch üretimi olan 2 tip uyumlu parça var dediler., Sizde de böyle olabilir ama sıkıntı yok çünkü ben verdikleri 2 parça kodunu da INA sitesinden sorgulattığım zaman (tek bir parçayı) öneriyor., Yani kardeşimin olayında "aynı parçayı" 2 farklı üretici üretmiş. sizin olayınızda ise 2 farklı tip kasnak var., bunu niye anlattım bu olaydaki senaryo ile sizinki farklı şeyler birbirine karıştırmayın diye anlattım.,
VEYA araçtan parçayı söküceksiniz söktüğünüz zaman parçanın üzerinde yazan parça kodu ile doğru olan parçayı alacaksınız..,
V kayışını ve V kayışı gergi makarasını aldınız mı..? Bu 2 parça (V kayış seti) adı altında da satılır yani tek tek almanıza gerek yoktur.
Şarj dinamo kasnağı değişeceği için bu 2 parçayı da değiştirmeniz gerekiyor., Çünkü bu 3 parça (v kayışı, v kayışı gergi makarası, şarj dinamo kasnağı) birbirleriyle bağlantılı çalışan parçalardır.