Güncel Bakım Masrafları

@Fikirmizah soğutma suyu seviyesi şuan bu heralde yarı soğuk halde araç çünkü uzun yoldan gelip 2-3 saat sonra çektim normal midir

Ekli dosyalar

• B3AD3BAD-6A3C-46C1-8DC5-3A2141BF70AE.jpeg
    B3AD3BAD-6A3C-46C1-8DC5-3A2141BF70AE.jpeg
    208.2 KB · Görüntüleme: 39

2011 1.2 tsi jetta zincirli araçta daha 63 bin km zincir problemleri olustu.

Zincirde triger kayışı gibi en son aşama kayış kopması degil , diş atlatma seklinde sonuc olusuyor. Şu an o aşamaya gelmek için ses başladıktan sonra 2-3 yıl daha gideri oldugu tespitini yapan ustanın bu görüsü 28 yıllık tecrübesine dayanıyor. (Paraya zıplamak istese hemen degişmesi lazım derdi)

Şu an zincirde soguk çalıstırmalarda anormal sesle birlikte muhtemelen zincir uzaması denen bir durum var.

Demem odur ki
Km 63.000 olmasına rağmen 10 yaşını bitirmis bir aracta zincir bile olsa bu sorunlar muhtemel ortaya çıkabiliyor.

Her ne kadar kayış trigerlerde yıl sınırı kalksada 10 yıldan sonra 11? 12 yıl ? Sonunda bu işe kafa yormak faydalı olur.

@Fikirmizah

Araç 2016 model km 25.000

2027 de görüşmek üzere

V kayışı değişecek ise., V kayışı, V kayışı Gergi Makarası +en önemlisini Şarj Dinamo Kasnağı.., bu 3 parçayı set halinde değiştirmeniz sizin yararınıza olur. tek başına V kayışını değiştirmenin hiç bir anlamı yok., bu arada Triger Gergi Makarası ile V kayışı Gergisi birbirinden farklı şeylerdir onu birbiriyle karıştırmayın.
Söylediğiniz iyi oldu talep ediyim

Merhaba bugün servisten
triger seti
devir daim
gergi
v kayışı
g13 saf su karışım
Toplam 4bin tl %25 indirimli
randevu aldım salı günü 120 bin bakımını yaptıracağım fiyat uygun mudur? Dikkat etmem gereken bir husus var mıdır?
Değerli tecrübelerinizi bekliyorum.
hocam selamlar ben de bugün 120 bin 1.4 tsi aracımı bakıma soktum v kayış seti triger buji soğutma kanalı temizliği gibi bir çok şey sayıldı fiyat 4900 çıktı ve bu yüzde 25 indirimli hali, sizin aracınızın modeli ve motoru nedir ? Bir de hangi servisten aldınız acaba fiyatı ?

Merhaba bugün servisten
triger seti
devir daim
gergi
v kayışı
g13 saf su karışım
Toplam 4bin tl %25 indirimli
randevu aldım salı günü 120 bin bakımını yaptıracağım fiyat uygun mudur? Dikkat etmem gereken bir husus var mıdır?
Değerli tecrübelerinizi bekliyorum.
Hocam parçaları dışarıdan alıp sanayide yaptırsanız kaça mal oluyor hesapladınız mı?

Selamun aleyküm arkadaşlar bende golf 5 1.6 fsi var
Bugun aracımı kullanirken gaz yemedigini ve 4. Viteste 80 i gecmedigini farkettim varmi boyle biseyle karşılaşan yada neden olur
Yoksa yakıttan mı

Soguklar geldiginden beri boyle

Hocam şimdi benim arac 2016 model 25 binde benim 120 bine çıkmam mümkün değil ne zaman değişir acaba
Aracı çok zorlamıyorsanız (yüksek hız, ani hızlanma, yüksek devir) vs... en az 3-4 sene daha idare eder ama "kesin net bişey söylemek" zor..

hocam selamlar ben de bugün 120 bin 1.4 tsi aracımı bakıma soktum v kayış seti triger buji soğutma kanalı temizliği gibi bir çok şey sayıldı fiyat 4900 çıktı ve bu yüzde 25 indirimli hali, sizin aracınızın modeli ve motoru nedir ? Bir de hangi servisten aldınız acaba fiyatı ?
Fiyat bilgileri fotoda mevcut buna g13 antifriz de dahil %25 yaş indirimi var servis afyon.
1.6 tdi 120 bin bakımı
Yağ vs periyodik bakım masrafı dahil değil. Onu dışarıda liqui ve mann filtre setiyle yaptırıyorum

Ekli dosyalar

• 543CE097-273A-4BB7-B701-F3DA5DB9377B.jpeg
    543CE097-273A-4BB7-B701-F3DA5DB9377B.jpeg
    212.1 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Hocam parçaları dışarıdan alıp sanayide yaptırsanız kaça mal oluyor hesapladınız mı?
Dışarıda v kayışı vs de eklenince 3 bine yakın fiyat çıkardılar işlem garantisiz ve çakma parça vs bulunduğum yerde malesef çok var 4 bine servise karar kıldım

1.4 tsi aracın 120k da neden trigeri değişti? 180k da değişmesi gerekiyor

Geri
Üst Alt