Güncel Bakım Masrafları

Arkadaşlar bunu kendim yapmaya kalksam yapabilirim sanki.
Ancak çeşme suyu hiç kullanmadan tamamen saf su kullanmak istesem!

Kaç litre saf su gerekir?
G13 ü nereden ve kaç litre almalıyım?

Servise değişimi nasıl yapıyorsunuz diye sorduğumda antifiriz değişimini altan açıp boşaltıyoruz üstten doldurup havasını alıyoruz dediler.
Oysa Arslan usta alttan açıp boşaltırsanız radyatör ve kalorifer radyatöründe eski karışım kalır diyor.

@forzaGilles Ali hocam saygılarımla.

Son düzenleme:

@Terms

Aslan usta sistemi çamur olmuş leş olmuş pas yapmış durumlar icin , 45-50 dakika devirdaim yaptırıyor çeşme suları + saf sular 1 ton su harcıyor.(su devirdaimi icin fanı açtırarak +devirdaim motorunu devreye alacak kadar motora gaz vermesi harareti yüksetmesi bu sebeble)

Antifriz Sistemi leş olmamış bir araçta?

Yine devirdaim pompasının devreye girmesini sağlayarak(araca rölantide 2200 dv . Vererek .....zaten rölantide devir kesici var daha yüksek devir vermez arac)

10 litre saf su ile eski pembe antifirizin pembe rengi saf su rengine dönüşmesi icin 2-3 dakika yeterli olacaktır. Sistem şaaak eski sıvıyı tahliye eder. (Zaten renkten anlaşılacak)

Bu 10 litre saf su kulanımiyla şu an sistemde 7-7,5 litre saf su var.
Bu asamadan sonra üstten su eklemesi kesilip. Acık olan uctan sistemdeki tüm saf su tahliye edildikten sonra

Açık Sistem ucları yerine takılarak

3,5 litre antifiriz +3,5 litre saf su ile sistem ayarına getirilir iş biter.
Yani 15 litre saf suya 3,5/4 litre antifirize ihtiyacınız var.
Antifiriz hazır sulandırılmıs degil saf antifiriz tabi.

Hagi firma göndermiş?
Karter tapası ve üzerindeki pula da servis Sızdırmaz Conta diyor.
Komple bakım paketi içinde gönderiyorlar civata yerlidir ama conta yani pul febi alman üretimi satışı 1 euro dışada önemli parçada bu işte sıkınca ezilmezi gerekşyor sızdırmazlık yapmamsı için sızdırmaz contada fiyakalı bir isim aliminyum bir pul işte

hayırlı olsun hocam, ben açıkçası biraz tedirginim sonuçta 6 senedir aynı marka yağ ama görücez artık :)
Genelde bu yağ ile ilgili yorumlar gayet iyi, pek sanmıyorum ama baktık sıkıntı yaşıyoruz şak.... bir yağ değişimi daha. ;)

Genelde bu yağ ile ilgili yorumlar gayet iyi, pek sanmıyorum ama baktık sıkıntı yaşıyoruz şak.... bir yağ değişimi daha. ;)
evet hocam izlemleyip göreceğizz :)

sizin araç dizel mi benim ki dizel genelde sessiz ama bazen sesli çalıştığı da oluyor belki yağdandır.

evet hocam izlemleyip göreceğizz :)

sizin araç dizel mi benim ki dizel genelde sessiz ama bazen sesli çalıştığı da oluyor belki yağdandır.
1.4 Benzinli, bazen dizel gibi çalışıyor, servisteki elemanlarda çalışma sesine göre "abi hayırdır neden dizel" diye sormuşlardı. o derece yani :)

Son düzlükte, şu an uyarıda gösterilen mesafe 1100 Km. bu ayın sonuna doğru veya Aralığın ilk haftası gibi görünüyor.
Yakınsa geleceğiniz gün, belki bende ziyarete gelip servisin çayını içer tanışmış olurduk diye düşündüğümden sordum Mehmet hocam.

Arkadaşlar bunu kendim yapmaya kalksam yapabilirim sanki.
Ancak çeşme suyu hiç kullanmadan tamamen saf su kullanmak istesem!

Kaç litre saf su gerekir?
G13 ü nereden ve kaç litre almalıyım?

Servise değişimi nasıl yapıyorsunuz diye sorduğumda antifiriz değişimini altan açıp boşaltıyoruz üstten doldurup havasını alıyoruz dediler.
Oysa Arslan usta alttan açıp boşaltırsanız radyatör ve kalorifer radyatöründe eski karışım kalır diyor.

@forzaGilles Ali hocam saygılarımla.
Buna ek olarak bence su boşaltma işlemi sırasında klima sıcak üfleme konumunda olması faydalı olacaktır.
Sonuç olarak tahliye esnasında klima borularındaki dolaşım da aktif edilmiş olacaktır.

20211104_131714.jpg
Bu benim aracın Antifiriz
6 yıl olacak orjinali be daha yeni gibi gözüküyor.

Değiştirmeden de olur sanki.

Ekli dosyayı görüntüle 51945
Bu benim aracın Antifiriz
6 yıl olacak orjinali be daha yeni gibi gözüküyor.

Değiştirmeden de olur sanki.
Youtubır ustaların ibret hikayelerinde ki testi/çömlek yapımında kullanılan çamurla / kille/ balçıkla alakası yok yakından uzaktan.

Antifrizin dip görünümü netligi saydamlığı kontrastı çözünürlüğü

4k tv lerden daha iyi.

Diyorum dışardan saf su eklemesi / çeşme suyu eklemesi hallice yapılmadığı sürece (hallice derken orta uzun vadede taksit taksit 2 litre saf su ekleme yapıldı ise orjinal derişim artık orjinalligini yitirmis demektir. Yani 2 litre eksilme+tamamlama olacakki hadi değistirelim diyelim)

3 yıl 11 ay oldu.

Şu ana kadar 0,8 litre eksiltme 0,8 litre tamamlama yaptım (saf su ile)

1 litre daha hakkı var.

Sonra alarm çalar zaten!

Eskiden şu değişecek ilaveten bu da değişmesi lazım diyee müşteriye söylerlerdi ama şimdi ülkenin ekonomik durumu vs.. sebeblerden şu da değişmesi lazım bu da değişmesi lazım söyleyip müşteriyi kaçar diye korktuklarından müşteriyi bilgilendirmeyi 2. plana attılar., Aslında sistemden baktıklarında bilgisayar ekranında değişmesi gereken ne var ise yazar ama dediğim gibi müşteriyi kaçırmaktan çekiniyorlar., ülkenin ekonomik durumu malum..,

Aracınız 6 yaşında olduğunu hesaba katarsak yedek parça ve işçilikte %25 zubuzi indirimi hakkınız var., fren hidroliği değişimi (işçilik dahil) en fazla 250-260 tl. gibi bir rakam tutar. :) fren hidroliğini araç km yapsın veya yapmasın her 2 yıl da bir mutlaka değiştirmenizi öneririm.

Önümüzdeki sene aracınız 7 yaşını doldurduğu vakit indirim hakkınız yedek parça ve işçilikte %30 olacak. ilk trafiğe çıkış tarihinden itibaren 7 yaşını doldurduğu zaman indirim hakkınız %30 olacak https://binekarac.vw.com.tr/tr/kampanyalar-ve-finansal-cozumler/servis-kampanyalari/zubizu-servis-

Geri
Üst Alt