Güncel Bakım Masrafları

Hocam ben direk maslak doğuş oto ile görüştüm. Fiyat sormadım ama bana da hava ve polen filtresini iki bakımda bir değiştiğini söylediler. Önceki bakımda değiştiyseniz bu bakımda değişmeyecek dediler. Keşke fiyat da sorsaydım.

Web sitesinden periyodik bakım ve aralıklarının yazılı olduğu metne baktım.
Bir değişiklik yapmamışlar şuan için. Eğer ki doğruysa ki ben zannetmiyorum.

Öyle olacak olursa

yakında, araca uzaktan bakıp çay içirip geri gönderecekler desenize..
Daha da ilerisi uzaktan erişim ile online bakım da yapabilirler.

Hocam ben direk maslak doğuş oto ile görüştüm. Fiyat sormadım ama bana da hava ve polen filtresini iki bakımda bir değiştiğini söylediler. Önceki bakımda değiştiyseniz bu bakımda değişmeyecek dediler. Keşke fiyat da sorsaydım.
Yarın bi aksilik olmazsa servise gidicem daha net bilgi veririm.
Şayet böyle bişey varsa (31 Aralıkta böyle bişey yoktu)., uzun zamandır Avrupa ülkelerinde uygulanan (Flexible Service / Esnek Servis) kapsamını bize de getirmişler demek olur.,

Ancak avrupa’da uygulanan bu bakım şeklinde bazı farklılıklar mevcuttur.,

Avrupa’da yapılan bakımlarda;
-ilk bakımda;
sadece polen filtresi değişir ve ufak tefek kontroller yapılır., başka da bişey yapılmaz., motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi değişmez

2.ci yıllık bakımda (yani her 2 yılda bir)
-motor yağı ve yağ filtresi değişir (her 2 yıl da bir veya 30.000 km ‘de bir değişir.)
-Hava Filtresi değişir (bazı avrupa ülkelerinde hava kirliliği olmadığı için 3 veya 4 yılda bir değişir., )
-Polen Filtresi değişir

Böyle bir uygulama geçmişlerse işin rengi değişir., kullanıcıların yani araç sahiplerinin işine gelir Fakat yazılanlardan anlaşılan o ki bunu da (Türk Usulü) kendilerince kafalarına göre uyarlamışlar gibi gözüküyor.,

Umarım bu değişiklik bizlere bakım maliyeti açısından olumsuz etkiler yaratacak şekilde yansımaz., zaten ülkenin ekonomik durumu belli insanlar ev masraflarına zar-zor yetişiyor, bakım paketinden hava ve polen filtresini çıkartıp buna rağmen (fiyatta azalma olmadan) aynı ücreti istiyoruz dedikleri anda bu ülkede çoğu servis kepenk kapatır.. kimse y.servisin kapısından adımını atmaz.. bakalım bu gözler daha neler görecek., yarın size doğuş oto ne söylecek merakla bekliyoruz :)

Online servis randevusunu ne şekilde ve nereden aldınız..? Online randevu almanıza gerek yok., aracınız 2014 model yani 7 yaşında., Servis bakımı yapılacak araçlarda yetkili servislerde (Zubizu İndirimi) yapılır., Eğer aracınız 7 yaşını doldurmuş ise yedek parça ve işçilikte %30 indirim uygulanır., 7 yaşını doldurmadıysa bu indirim oranı %25 olacaktır., Görüştüğünüz kişi ya dünyadan haberi yok yada işe yeni girmiş bir kişi olmali ki ne dediğini bilmiyor., yada yoğunluktan size düzgün bir bilgi vermemiş çünkü böyle saçma bişeyin başka bir açıklaması yok.,

Ayrıca Periyodik bakıma; hava filtresi ve polen filtresi dahildir..!! Size bunun aksini söyleyen kişiyi saçma sapan konuşmuş böyle bir uygulama yoktur..!! Yada gündüz vakti çay molalarında alkol alıyor olabilir., o kişiyi dikkate almayınız., 4 gün önce (31 Aralık günü) bakım paketine dahil olan şey ne oldu da 4 gün sonra kapsamdan çıkartılıyor.!!?

VW Zubizu servis kampanyası detayları (geçerlilik tarihi; 20 Aralık 2021 /31 Aralık 2022); https://binekarac.vw.com.tr/tr/kamp...is-kampanyalari/zubizu-servis-kampanyasi.html

Tüm servisler bu kampanyayı uymaya mecburdur.,

Periyodik bakım kapsamında değişen parçalar;
-Hava Filtresi
-Yağ Filtresi
-Polen Filtresi
-Motor Yağı
-Yakıt Filtresi (her 2 yıl da bir Golf Mk7 TDI araçlarda değişir, Golf Mk7 TSI ve Mk8 TSI araçlarda ömürlük filtre kullanıldığından yakıt filtresi değişmez)
-Fren Hidroliği (her 2 yıl da bir değişir)

Türkiyede hangi servise giderseniz gidin bu parçaları bakım paketi kapsamında değiştirir., servis kafasına göre uygulama yapamaz., Doğuş’u bahene ederek onlar bize böyle diyorlar falan asparagas uydurma şeyler., 1.400 tl. dedikleri rakama hava ve polen filtresi dahildir., hava ve polen filtresi 600 tl. zaten tutmaz/tutmuyor..!! aksini söylüyorlar ise dolandırıcılıktan farkı yok.!! Veya telefondaki kişi alkolü fazla kaçırmış :) Doğuşa şikayet edin gereğini yaparlar. Yüksek ihtimal görüştüğünüz kişi sizi yanlış bilgilendirmiştir.,

Son ihtimal (düşük ihtimal bir ihtimal olsa da); doğuş oto dedikleri gibi polen ve hava filtresini bakım paketinden gerçekten çıkardı., Ki böyle bişey gerçekten olursa daha az filtre değiştirip ama aynı ücreti alması kapitalizmin zirvesi gibi bişey olur.
İcat çıkarmak gibi olmasın ama bu tsi mk7-8 lerde yakıt filtresi ömürlük nasıl olur ? Maddenin kimyasına ters, kitapçıkta aracın ömrü 180k deyip o şu bu ömürlüktür felsefesi mi acaba?

İcat çıkarmak gibi olmasın ama bu tsi mk7-8 lerde yakıt filtresi ömürlük nasıl olur ? Maddenin kimyasına ters, kitapçıkta aracın ömrü 180k deyip o şu bu ömürlüktür felsefesi mi acaba?
Almanlara göre Araç Ömrü = 10Yıl/200.000Km

Tekrar selamlar,
Servise geldim. Evet, hava ve polen filtresi 2 yılda bir değişecek uygulaması yeni başlamış. Ben yağı da kendim getirmiştim. Sadece yağ filtresi değişecek dediler :) Ekstra fren hidrolik yağı ve bujileri değiştiriyorum.

Tekrar selamlar,
Servise geldim. Evet, hava ve polen filtresi 2 yılda bir değişecek uygulaması yeni başlamış. Ben yağı da kendim getirmiştim. Sadece yağ filtresi değişecek dediler :) Ekstra fren hidrolik yağı ve bujileri değiştiriyorum.
Aracın model yılı ve motor tipi bilgisi nedir..? Zubizu indirimi uygulanacak mı..?
Bir de işlemler bitince faturayı paylaşabilir misiniz..? (isim-soyisim ve tc no. gibi özel bilgileri kapatarak)., bu sayede yeni geçtikleri bu uygulamada parça fiyatlarını ve işçilik ücretlerini öğrenmiş olucaz., bu yeni uygulama bizlere yani müşterilerin avantajına mı olacak yoksa tam tersi mağdur olan yine bizler mi olucaz., hayırlısı.....

Son düzenleme:
Tekrar selamlar,
Zubizu var mı?
aracınz nedir, trafiğe çıkış tarihi nedir?
1641375741540.png
Ayrıca madem öyle LM Top Tec 4200(2 yıl 50.000km yazdığına göre spectinde) koyarak bakıma 2 yılda bir gidelim. Daha iyi.
Ben yıllık 4.000-6.000Km yol yapıyorum zaten.

Tekrar selamlar,
Servis fatura paylaşırsanız memnun oluruz..

Aracın model yılı ve motor tipi bilgisi nedir..? Zubizu indirimi uygulanacak mı..?
Bir de işlemler bitince faturayı paylaşabilir misiniz..? (isim-soyisim ve tc no. gibi özel bilgileri kapatarak)., bu sayede yeni geçtikleri bu uygulamada parça fiyatlarını ve işçilik ücretlerini öğrenmiş olucaz., bu yeni uygulama bizlere yani müşterilerin avantajına mı olacak yoksa tam tersi mağdur olan yine bizler mi olucaz., hayırlısı.....
2017 1.4 tsi 2018 1. ay trafiğe çıkışlı aracım. 48 bin km de 4. bakımını yaptırıyorum %25 indirim yapıldığını söyledi danışman arkadaş.
Faturayı aldıktan sonra paylaşım yapıyor olacağım.

Zubizu var mı?
aracınz nedir, trafiğe çıkış tarihi nedir?
Ekli dosyayı görüntüle 53565
Ayrıca madem öyle LM Top Tec 4200(2 yıl 50.000km yazdığına göre spectinde) koyarak bakıma 2 yılda bir gidelim. Daha iyi.
Ben yıllık 4.000-6.000Km yol yapıyorum zaten.
Evet hocam söylediğiniz mantıklı

@forzaGilles,
1 yılda 800-900 km yapan araçtada hava ve polen filtreleri değişmeli mi?
Yaşadığınız şehre ve bölgeye göre değişkenlik gösterebilecek bir durum.., Eğer yaşadığınız bölge ve aracı kullandığınız yerler toz-toprak fazla yoksa ve hava kirliliği fazla değilse ve ilaveten aracı ağaç altında park etmiyorsanız., 1 yıl da değiştirmek yerine 18 ay veya 24 ay idare edecektir.,

Aracınız yetkili servis bakımlı mı değil mi bilmiyorum fakat., masrafları kısmak adına polen filtresini dışardan daha uyguna temin etme şansınız her zaman mevcuttur., bu sayede masrafları azaltmış olursunuz.,

Şöyle bir yol izlemeniz avantajınıza olur; bakım yapıldıktan 1 sene sonra aracın hava filtresini söküp filtrenin kirliliğini gözlemlersiniz., fazla kirlenmemiş olduğuna kanaat getirirseniz (muhtemelen yılda 800-900 km yapan araçta hava filtresini çok kirli olmayacaktır)., filtreyi çıkartıp filtre haznesini nemli bezle tozunu alıp yeniden aynı filtreyi takarsınız., bu sayede filtrenin kirlilik durumunu kontrol altına almış olursunuz., ve nemli bezle filtre haznesini temizlemek filtrenin aşırı kirlenmesini önleyecektir., ama sanayide yaptıkları gibi filtre (ister az kirli olsun isterse de çok kirlli olsun) sanayide yapılan hataya düşüp asla filtreye hava tutmayınız..!!

Bu şekilde bir uygulamayla filtrenin işlevselliğini ve ömrünü uzatmış olursunuz., tabii bunlar başta da söylediğim gibi yaşadığınız bölgenin toz-toptak ve hava kirliliği ile doğru orantılı değişkenlik gösterecek bir durumdur.,

Polen filtresinde önemli olan bir husus var., eğer polen filtresi yanlış yönde takılırsa en kaliteli en iyi filtreyi de alsanız görevini tam anlamıyla yerine getirmeyecektir., filtre üzerindeki (ok yönüne dikkat edilerek) takılması gerekir., ilaveten nadir bazı üreticiler baskı yazılarını ters bastığı için doğru montaj yapmak isterken üreticinin sorumsuzluğu yüzünden kafa karışıklığı yaşanabiliyor. Bu da yanlış montaj yapılmasına sebeb olabiliyor., çok basit bir şey ama önem arz eden bir durum..

Son düzenleme:
@forzaGilles Ali Hocam
Top Tec le 2 yılda bir bakıma ne dersiniz?

Ek;1641381926569.png
2 yılda bir bu bakım bayağı ekonomik )

Son düzenleme:
Bu 2 yılda 1 bakım işini ben de epey düşünüyorum. Belki 2 yıl değil de 18 ay daha uygun gibi bana. Tek çekincem araba turbolu olduğu için hava filtresini uzun süre değiştirmemek turboya zarar verebilir mi düşüncesi. Ben de yılda ortalama 10 bin km civarı yol yapıyorum ve Golf ile gittiğim yerler %95 uzun ve asfaltlı yollar. Bu sebeple en azından 1 sefer kaliteli yağ ve filtrelerle 18 ay periyodunu deneyeceğim.

Polen filtresinde önemli olan bir husus var., eğer polen filtresi yanlış yönde takılırsa en kaliteli en iyi filtreyi de alsanız görevini tam anlamıyla yerine getirmeyecektir., filtre üzerindeki (ok yönüne dikkat edilerek) takılması gerekir., ilaveteb nadir bazı üreticiler baskı yazıları ters bastığı için doğru montaj yapmak isterken üreticinin sorumsuzluğu yüzünden kafa karışıklığı yaşanabiliyor. Bu da yanlış montaj yapılmasına sebeb olabiliyor., çok basit bir şey ama önem arz eden bir durum..

Geri
Üst Alt