Güncel Bakım Masrafları

Tekrar selamlar,
Servise geldim. Evet, hava ve polen filtresi 2 yılda bir değişecek uygulaması yeni başlamış. Ben yağı da kendim getirmiştim. Sadece yağ filtresi değişecek dediler :) Ekstra fren hidrolik yağı ve bujileri değiştiriyorum.
5 dakika önce vosvogenim uygulaması üzerinden canlı destek ile bu durumu sordum böyle bir şey söz konusu değil. 1 sene veya 15bbin kmde bir bu filtre grubunun değişmesi gerektiği söylendi..

5 dakika önce vosvogenim uygulaması üzerinden canlı destek ile bu durumu sordum böyle bir şey söz konusu değil. 1 sene veya 15bbin kmde bir bu filtre grubunun değişmesi gerektiği söylendi..
Bende canlı desteğe bağlandım durumumu ilettim. Tüm bakım komple filtreler dahil ZUBİZU İNDİRİMİ HARİÇ 2.300 ₺ fiyat verdi ama servis bazında değişiklik gösterebilir dedi. Bu sefer Adana VW Servisi beni arasın diye şikayetimi ilettim.

Bu kadar kaliteli 300 sayfa bakım konusu Türkiye'nin başka bir forumunda yoktur diye tahmin ediyorum. Başta @forzaGilles ve @Terms olmak üzere katkı yapan herkese çok teşekkürler.

Bu konudan çok şey öğrendim. Öğrendiğim şeyleri uyguladıkça çok keyif aldım.
Buradan hareketle önümüzdeki ilk yıllık bakımı kendim yapacağım (benim için büyük forum için küçük bir adım). :)

Ayrıca, bu fiyat artışlarıyla Youtube Üniversitesi'nden video izleye izleye diğer sorunları da kendimiz çözeceğiz gibi görünüyor...

Herkese iyi forumlar.
Aslında bakımı kendiniz yapmanızın bir zorluğu yok. Eğer arabanın altına girebilecek bir yeriniz varsa ve bir kaç tane de anahtar oldu mu bakım yapmak çok zor değil.
Fiyat artışından ziyade ben de güvenecek kimse bulamadığım için bir çok şeyi artık kendim yapacak gibiyim. Arabanın sol taraftaki 4'lü cam açma düğmesi zor basıyordu. Kendim bilmediğim işe girmeyeyim, bilen bir usta halletsin düşüncesiyle sanayide herhangi bir VW özel servisine girdim. Bunu değiştirebilir misiniz dedim. Hallederiz abi deyip 15-16 yaşlarındaki bir çocuğu yönlendirdi bana. Baktım çocuk tornavidayla kapı döşemesini sökmeden kastırmaya başladı. Hoop, dur öyle olmaz o iş dedim. Sonra az daha yaşı büyük biri geldi, kapı döşemesini söküp içeriden değiştirdi ama müdehale etmesem mahvedecekler kapıyı. Kaldı ki tornavidanın izi de azıcık kalmış. Yani demem o ki, adamlar düz mantık dalıyorlar ve oldu mu oldu kafasında yapıp geçiyorlar.
Yakın zamanda da "Engine Start" düğmesi zor basmaya başlamıştı, dediğiniz gibi Youtube'den bakarak kendim yavaş yavaş söküp tamir ettim ve yerine taktım. Saat gibi de oldu ve tertemiz geri topladım. Sanayiye gitsem yine tornavidayla falan dalacaklardı, bir yerleri kurup çizeceklerdi.
Her zaman diyorum; Allah kimseyi hastaneye ve sanayiye düşürmesin.

Adana Aykan servisi aradı. 2500 ₺ olan normal bakımın ZUBİZU indirimiyle 1900 ₺ yapacaklarını söyledi.

Mrb
Şimdi ben 31 aralıkta yaptırdım tamaşa.
Demekkı 1 gün sonra değişmiş .
1.5 tsı aracıma 1875 tl

Merhaba hocam. Cem diye bir servis danışmanı sanırım. Dün şöyle bir durum yaşadım Mersin Opatta;
Bir önceki mesajımdaki belirttiğim gibi servise gitmeme kararı almıştım.
Otopratikte yaptıracaktım onlarda shell yağ ve kraftvoll marka filtreler kullanacaklarını söylediler. Toplam 1300 ₺ gibi bir rakama tam bakım yapacaklarını söylediler.
Bende kraftvoll fitre istemedim vw servisten filtreleri alayım dedim servise gittim. Önce biraz karıştırdım orayı sitem ettim ama anlayan yok biz çalışanız dediler. Bende müşteri kaybetmeye hazır olun dedim. İki gün önce 5 kişi fiyatlardan dolayı ve servis bakım stratejisinin değişmesinden dolayı yaptırmaktan vazgeçmişler.
Servis danışmanı yağ fiyatlarnın çok pahalandığını, castrol llprof 5w-30 litresinin 250 ₺ olduğunu buna binaen 4 litresinin zaten 1000₺ yr yakın olduğunu bu fiyatın normal olduğunu, dışarıda bu yağın 450 ₺ olduğunu söylediğimde bu yağı dışarıda bulamazsın diye beni kandırmaya devam etti.

Özetle o konuşamın ardından sitemle yedek parçaya yöneldim.
- Yağ, hava , polen filtresini alacaktım ki alamadım peki neden :). Toplamda filtrelere 972.30 ₺ fiyat istediler.

Elveda VW Servisleri.

(mann filtreler ve castrol 5w-30 ile vw servisten ayrılma bir ustaya 850 ₺ ye bakımımı yaptırdım)

@Tracy299 hocam bende kendim alip disarda yaptirmayi dusunuyorum. Mersinde kime goturdunuz aracinizi tarif edermisiniz yerini

Bu arada simdi diklatimi cekti arac 8 yasinda ve zubizu indirimi kampanyaya gore yuzde 30 olmasi gerekirken yuzde 15 yapilmis gorunuyor

1641711599581.png
Üstteki KIRMIZI renkliler güncellenememiştir.
Bu nedenle Aşağıdaki Diesel Bakım fiyatları aşağıdakinden %4-9,5 arası yüksek çıkabilir.

1641535027898.png
Batalata ve işçiliği ile Karter tapası güncellenememiştir.

Aşağıdaki de Dışarda yaptırabileceğimiz Aynı işlemin Servisteki yaptırabileceğimiz tutar karşılaştırması.
1641542595538.png

Son düzenleme:
hava filtresinin 2 bakımda değişebilecek olması hakkında yazacağım.

filtreler ve yağ bakım periyodu için tek gerçek referans otomobil üreticisidir, bunun dışındaki bütün bilgiler zayıf kalır.

otomobil üreticisi(motor üreticisi) de bu verilerin tamamını uzun süren testlere dayandırır. örneğin türkiyedeki vw'nin referans yağı castrol LLL ise, vw sizin kullandığınız motoru bu yağ ile mutlaka test etmiştir. ama her marka yağ ile test etmek zorunda da değildir.

yetkili servisler de üretici ve distribütöre göre kendisine politika belirler. örneğin türkiyede 15 bin kmde olan bakımlar ingilterede genellikle 30 bin km de yapılır.
yeni kamyon-çekicilerde yağ değişim aralığı 150 bin kmye kadar çıkmıştır. düşünün aynı yağı kullanan 2 çekiciden birisi 20 bin kmde birisi 150 bin kmde değişim yapılması tavsiye edilmektedir.

yağ firmalarının standart beyanları genelde sadece beyandır, yani bir markanın VW 507 00 uyumludur yazması o yağın vw tarafından test edildiği anlamına gelmez.

herhangi bir yağ firmasının "bu yağ 50 bin kmye kadar korur" yazmasının da hiçbir sorumluluğu yoktur.

üretici tarafından tavsiye edilen yağın, seçilmesi sırasında gerçekten binlerce saat çalışılır. herhangi bir mühendisin tek başına sadece bakarak karar verebileceği bir şey değildir. sadece viskozite numarası konu değildir, onlarca parametreye bakılması gerekir. bu durumda bu konuda yazılan yorumların bazılarında bahsedilen yağ ömürleri kişisel fikirden fazlası olamıyor.

@insect

luqui moly 4200
motul 8100
castrol LL de

bu onaylar (approval) var

yani bu 3 firma yagını vermis vw e
1 yıl 3 yıl testlere tabi tutturmuş
almışlar onayları

evet her 504/507 onay değildir.
bu standartları karsılayan spesifikasyondur.

onay almak önemli ama o yağı daha kaliteli yaparmı o da ayrı konu

ANTALYALI ustanın reklamını yaptığı
made in Holland Rymax marka yağın
504/507 onayı yok sadece 504/507 şartnamesine göre uygunlugu var.

bu onaylar para yedirmeyi gerektirir.
vereceksin 3 milyon yuro vw 'e
1 yıl ben denedim tamam der onay kaşesini basar verir.

rymax ?

Gerekirse denerim.

Geri
Üst Alt