Güncel Bakım Masrafları

arkadaşlar merhaba..
2016 1.2 TSİ aracım için 105k bakım uyarısını bir aydır vermekte..
önceki sahibinden sonra bende tüm periyodik bakımlarını serviste devam ettirdim
en son bakımını 102k de filan yaptırmıştım
şu an 105k de
ikinci bir araç olduğu için son bakımdan bu yana fazla bir km yapmadı..

servisi arayıp randevu ve fiyat sorduğumda 6885TL indirimli 5245TL ve 7135TL indirimli ise 5436TL gibi fiyat verdiler..
ağır bakım olarak triger seti fren hidroliği bujiler V kayışı vs değişeceğini belirtttiler.
normal periyodik bakım olsa 1800TL gibi bir rakam çıkacağını söylediler..

meraktan triger setinin fiyatına baktım
900'den 3000TL ye kadar uzuyor..
kurları da hesaba katarsak yukardaki rakam normal gibi geliyor.
ayrıca triger seti değişirken devirdaime de bakılacağı söylendi..
bununla ilgili videolara baktığımda ise soğutma suyunun boşaldığını ve tekrar dolumdan sonra ODİS ile havasının alındığını gördüm..
yani baya baya hassas bir işlem (30dk süren ve aşamalı bir işlem) (bununla ilgiliyetkili servisin çektiği 1 saatlik bir video izledim)

sizlerden fikir istemem şundan ötürü..

-yine serviste yaptırma fikri ağır basıyor.. (sizin öneriniz nedir?)
dışarıdaki esnafa inanın güvenim kalmadı, servise de öyle (başıma türlü türlü bela açtı servis)

-yine servise bırakırsam testi kırılmadan şuna buna dikkat edin diyeceğim neler olabilir?

-bu iki fiyatı g.antep şahintaş ve hatay gümüş verdi
aradaki 200TL fark yada servisler arası fiyat farkı neden olabilir?

Bu kadar kaliteli 300 sayfa bakım konusu Türkiye'nin başka bir forumunda yoktur diye tahmin ediyorum. Başta @forzaGilles ve @Terms olmak üzere katkı yapan herkese çok teşekkürler.

Bu konudan çok şey öğrendim. Öğrendiğim şeyleri uyguladıkça çok keyif aldım.
Buradan hareketle önümüzdeki ilk yıllık bakımı kendim yapacağım (benim için büyük forum için küçük bir adım). :)

Ayrıca, bu fiyat artışlarıyla Youtube Üniversitesi'nden video izleye izleye diğer sorunları da kendimiz çözeceğiz gibi görünüyor...

Herkese iyi forumlar.

@AhmetCakmak güncel bakım masrafları konusu 300. sayfaya ulaşmış 🧿 ama bugün servislerin yaptığı bakım paketi değişikliğine gitmesi ve yapılan zam moral bozdu...
Aslında bu karar tüketici lehine daha öncesi bakım paketi diye tutturup bir parçayı çıkartsan yok bakım olmaz garanti biter vs kafa açıyorlardı. Düşük km yapıp garaj arabası tabir edilen ve her yıl bakım tarihi yaklaştıkça acaba ne yapsam diye kara kara düşünen memurdan temiz golfler artık garajlarında rahat rahat uyuyabilecek. Yılda 4 bin yapmış aracın sırf iki bakımda bir mazot filtresinin değişmesine gerek yok artık.

Merhabalar. Aracım 2014 model 1.2 Tsi Dsg Comfortline. Servis bakımlı.
Dün online randevu aldım Mersin Opattan yarın için. Bugün arayım dedim teyit etmek maksatlı. Bana fiyatı söyledi 1250 ₺ dedi. Oo iyi tamam dedim. Neler yapılacak dedim.
Yağ değişimi
Yağ filtre değişimi
Cam suyu değişimi. Bu kadarmış.
Dedim hava ve polen filtresi neden değişmiyor.
Doğuş oto böyle bir karar almış doğuş otonun bana sunduğu bakım bundan ibaretmiş.
Bu işlem için bu kadar para vermeyeceğimi söyledim. Hava ve polen fitresi eklenirse 2000 ₺ üzerine çıkarmış. Oh be ne güzel dünya.
Yarın itibariyle Mezitli Otopratikte bakımı yaptıracağım. Vw servisi benim için bitmiştir.
hocam sizinle ilgilenen servis elemanı kimdi? bence ocak sonu gibi götüreceğim aracımı bir de bana desin bakalım bunu :)

hocam sizinle ilgilenen servis elemanı kimdi? bence ocak sonu gibi götüreceğim aracımı bir de bana desin bakalım bunu :)
Merhaba hocam. Cem diye bir servis danışmanı sanırım. Dün şöyle bir durum yaşadım Mersin Opatta;
Bir önceki mesajımdaki belirttiğim gibi servise gitmeme kararı almıştım.
Otopratikte yaptıracaktım onlarda shell yağ ve kraftvoll marka filtreler kullanacaklarını söylediler. Toplam 1300 ₺ gibi bir rakama tam bakım yapacaklarını söylediler.
Bende kraftvoll fitre istemedim vw servisten filtreleri alayım dedim servise gittim. Önce biraz karıştırdım orayı sitem ettim ama anlayan yok biz çalışanız dediler. Bende müşteri kaybetmeye hazır olun dedim. İki gün önce 5 kişi fiyatlardan dolayı ve servis bakım stratejisinin değişmesinden dolayı yaptırmaktan vazgeçmişler.
Servis danışmanı yağ fiyatlarnın çok pahalandığını, castrol llprof 5w-30 litresinin 250 ₺ olduğunu buna binaen 4 litresinin zaten 1000₺ yr yakın olduğunu bu fiyatın normal olduğunu, dışarıda bu yağın 450 ₺ olduğunu söylediğimde bu yağı dışarıda bulamazsın diye beni kandırmaya devam etti.

Özetle o konuşamın ardından sitemle yedek parçaya yöneldim.
- Yağ, hava , polen filtresini alacaktım ki alamadım peki neden :). Toplamda filtrelere 972.30 ₺ fiyat istediler.

Elveda VW Servisleri.

(mann filtreler ve castrol 5w-30 ile vw servisten ayrılma bir ustaya 850 ₺ ye bakımımı yaptırdım).
Saygılar..

(mann filtreler ve castrol 5w-30 ile vw servisten ayrılma bir ustaya 850 ₺ ye bakımımı yaptırdım).
Hayırlı olsun.
Öncelikle servisin kullandığı Castolün dışarda satışı yok.Türkiye nette bile.
Herhangi bir yerden aldığınız Castol ün ojinal olduğundan emin olabildiniz umarım.

Hava ve poleni hariç bırakarak Bakım 1250 liraya düştü algısı yaratıyorlar!

2022 model yeni kasa ALGI

Adamların showrromlarına/ yetkili servislerine/ ST lerine/ danışmadaki süslü hatunlarına /telefon memnuniyet anket operatörlerine / alayına

Bu kadar kıl olacağım hiç aklıma gelmezdi.

Benim söylediğim şudur. 4 litre yağ 1.000 ₺ olamaz. Oluyorsa da 20.000 km yada 2 yıl götürebilecek bir kapasitede bir yağ olmalıki servis benden başka bulamazsın desin..

Benim söylediğim şudur. 4 litre yağ 1.000 ₺ olamaz. Oluyorsa da 20.000 km yada 2 yıl götürebilecek bir kapasitede bir yağ olmalıki servis benden başka bulamazsın desin..
Servis bizden başka yerden bulamazsın demekle haklı
4L yağ 1.000TL olamaz olmamalı konusunda da siz haklısınız.

Çünkü Servislerin kullandığı Castrol Edge Proff. 5W-30 LL3
Dışardakiler Castrol Edge 5W-30 LL

Liqui Moly Top Tec 4200 4L = 506,50₺ ve LM 2 yıl / 50.000Km ye kadar diyor.

Peki filtrelere verilen 972 ₺ ücreti nasıl buluyorsunuz?

Peki filtrelere verilen 972 ₺ ücreti nasıl buluyorsunuz?
Serviste herşey pahalı.
Sanırım siz beni yanlış anladınız veya ben yanlış anlattım.
Ben servisin istediği yağ fiyatına uygun demedim ki.

Servisin sattığı Castrol ü dışarda bulamazsınız dedim.

Hocam sizinle aynı taraftayız sıkıntı yok. Sadece iki gündür VW Servisiyle yaşadıklarım beni biraz gerdi. Kusuruma bakmayın sitemim size değil.

Geri
Üst Alt