Güncel Bakım Masrafları

@forzaGilles
Ekran görüntüsü 2022-01-10 090707.jpg
Gelen fiyatlardan verileri güncelleyebildiğim kadarı ile tabloyu oluşturdum.
Ek bilgi; Benzinliler için güncel ancak dieseller için güncel değildir tablo.
Diesellerde fark çıkabilir.

Aşağıdaki de
3 Filtre ve yağ değişiminin, dışarda ve yetkili servisteki fiyat karşılaştırması.
1641791479701.png

Son düzenleme:

Harika olmuş., elinize sağlık hocam..
Küçük bir değişiklik yaparak önceki mesajımdaki tabloyu güncelledim.
Ayrıca diesel filtrelerine de %4 ekleyerek daha gerçekçi fiyat olsun istedim. Diesel bakım yaptıranlardan paylaşım gelince güncelemek üzere.

Sağol Ali hocam.

Bakımdan sonra daha 5 bin km geçen 2018 1.0 tsi Aralık ayında bakımı vardık girmedik. Madem filtreleri değişmeyecekler, yağ değişecek, bakımcık yapacaklar yani. Haziran Temmuz Ağustos a sarkıtsak...

İyi niyet garantisini yaktık zaten, araç manuel :)

Bu arada yağı şimdiden aldım(toptec 4200 övgüler doğru mu bakalım), filtreleri de yarın netten sipariş vereceğim (mann) yine 1000 lik olduk...
Yağlarımız geldi, araç kokusu ve konsantre cam suyu temizleyici hediye koymuşlar sağolsunlar :)
1210 tl fatura
Üretim tarihi 12/2021
Kutular ve kargolama sağlam idi.

Mann filtreleri internetten hangi siteden alalım ?

Ekli dosyalar

• IMG20220110125326.jpg
    IMG20220110125326.jpg
    266.6 KB · Görüntüleme: 43
@Kysr038 Hayırlı olsun.
Özel bir nedeni yoksa 1.0TSI 4L yağ alırken neden 5L yağ aldınız, üstelik 2 tane?
Ahmet hocam 6000 km de 1 lt yağ eksiltti aracım(2013 1.2 tsi) 12 bin km de yine 1 lt daha eksiltecektir. Kenarda dursun diye fazladan aldım.

Diğer yağ 1.0 TSI için. Onda yağ eksiltme yaşamadık henüz 2018 araç.. bir de onu kısa mesafede kullandığımızdan senelik 4-5 bin km ancak yapıyoruz. Yağ eksiltme yapıyorsa bile uyarıyı görmeden yağ değiştirmiş oluyoruz.

Yağlarımız geldi, araç kokusu ve konsantre cam suyu temizleyici hediye koymuşlar sağolsunlar :)
1210 tl fatura
Üretim tarihi 12/2021
Kutular ve kargolama sağlam idi.

Mann filtreleri internetten hangi siteden alalım ?
hocam yağları hangi siteden aldınız

bugun bir iş için maslak doğuşa gittim gitmişken audi a3 için bakım fiyatını sordum.. sonuç aşağıdaki gibi çıktı. audi farkı hissetriyor :(+ fiyatlarda olmayan fren hidroliği ile dizel filtrede değişecekmiş..bu fiyatlara zibuzu indirimi dahil :ROFLMAO::ROFLMAO:..golf ile temel anlamda polen filtresi daha pahalı olan meşhur polen filtresi kullanılıyr

Ekli dosyalar

• a3.jpg
    a3.jpg
    197.3 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleme:
bugun bir iş için maslak doğuşa gittim gitmişken audi a3 için bakım fiyatını sordum.. sonuç aşağıdaki gibi çıktı. audi farkı hissetriyor :(+ fiyatlarda olmayan fren hidroliği ile dizel filtrede değişecekmiş..bu fiyatlara zibuzu indirimi dahil :ROFLMAO::ROFLMAO:..golf ile temel anlamda polen filtresi daha pahalı olan meşhur polen filtresi kullanılıyr
Hava Filtresi ~350 TL
Polen Filtresi ~450 TL

Hava ve Polen filtrelerini sökmeye ayrı ücretler!

:oops:

Hava filtresi golf tdi ile aynı polen ise pahalı olan filtre kullanılıyor a3 lerde iki filtre malzeme işçilik 1000tl üstü çıkıyor

Audi böyledir., yedek parça ve işçilik ücretlerini günlük € kuru üzerinden hesaplar., Audi ‘de işçilik ücreti VW ‘den ciddi oranda pahalıdır., ve her yapılan işçilik birimini ayrı ayrı hesaplar., Audi logosu sebebli genel anlamda aynı parçalar kullanılmasına rağmen parça fiyatını daha yüksekten yazar.

Audi böyledir., yedek parça ve işçilik ücretlerini günlük € kuru üzerinden hesaplar., Audi ‘de işçilik ücreti VW ‘den ciddi oranda pahalıdır., ve her yapılan işçilik birimini ayrı ayrı hesaplar., Audi logosu sebebli genel anlamda aynı parçalar kullanılmasına rağmen parça fiyatını daha yüksekten yazar.
Doğrudur bize biraz fazla yazıyorlar ha bir bmw değil tabii hava filtresi 1000tl bmw de…

Standart bakımla alakalı bütün fiyatlar güncellendi.

Geri
Üst Alt